Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Η παραπληροφόρηση των ηλιθίων

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.
Διαβάζουμε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, John Kerry, στην ομιλία του στο State Department χρησιμοποίησε, για να πείσει το ακροατήριό του μια φωτογραφία, η οποία ήταν τραβηγμένη τον Μάρτιο του 2003 στο Ιράκ.
Βέβαιοι για το μη αγαθό των προθέσεων των Αμερικάνων υιοθετούμε, όχι άδικα στις πιο πολλές περιπτώσεις, μια αρνητική στάση και είμαστε έτοιμοι να καταπιούμε ότι μας σερβίρουν.

Ποια είναι η πραγματικότητα για την συγκεκριμένη φωτογραφία;
Σύμφωνα με την telegraph.co.uk το BBC έκανε λάθος ανάρτηση φωτογραφίας (όντως από τον Μάρτιο του 2003) σε αναφορά σχετικά με τα γεγονότα στην Συρία.  Το λάθος το εντόπισε φωτογράφος που την είχε βγάλει τότε.
Αυτό είναι όλο.
Ακόμα και η ανάρτηση στην telegraph.co.uk ήταν: BBC News uses 'Iraq photo to illustrate Syrian massacre' .  Εδώ ο φωτογράφος κατηγορεί το BBC για προπαγάνδα λέγοντας ότι: " είναι εντυπωσιακό ένας ειδησεογραφικός οργανισμός να χρησιμοποιεί φωτογραφίες φωτογραφίες του 2003 ως απόδειξη σφαγών στην Συρία που έγιναν μόλις χθες" (What is amazing it's that a news organization has a picture proving a massacre that happened yesterday in Syria and instead it's a picture that was taken in 2003 of a totally different massacre...Someone is using someone else's picture for propaganda on purpose)

Αντ΄αυτού η εν Ελλάδι παραπληροφόρηση καλά κρατεί...
Το τι γίνεται στην Συρία είναι δύσκολο να εξηγηθεί.  Και υπάρχουν φορές που αν δεν ξέρεις, καλό θα είναι απλά να παραθέτεις έγκυρες γνώμες.
Σίγουρα δεν γίνεται να ταυτιστούμε με  ισλαμοφασίστες φανατικούς που σκοτώνουν Ορθόδοξους Επισκόπους και οπαδούς άλλων διαλλακτικότερων δογμάτων του Ισλάμ ή με έναν φασίστα Πρόεδρο που "εξαφάνιζε" μέχρι πρόσφατα τον κάθε αντιφρονούντα.
Κλείνοντας δείτε και την ομιλία του John Kerry, στο State Department.
Όχι δεν έβγαλε καμιά φωτογραφία να δείξει ούτε και έκανε αναφορά.
Vegetius

Υ.Γ. (1).  Πρώτος που "έβγαλε" την είδηση είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Alex Jones, στο ιστοχώρο του infowars.com...
Υ.Γ. (2).  Μια εγγλέζικη παροιμία λέει: Είναι προτιμότερος ο διάβολος που γνωρίζεις απ’ το διάβολο που δεν ξέρεις.
Υ.Γ. (3).  Στην πολιτική ενός κράτους υπάρχουν μόνο συμφέροντα και ΠΟΤΕ αγαθές προθέσεις...