Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πως κατανέμονται οι δημοτικοί αστυνομικοί ανά δήμο

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στο νομό Θεσσαλονίκης υπηρετούν οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί που με το πολυνομοσχέδιο οδηγούνται σε διαθεσιμότητα,
Δημοτικοί αστυνομικοί υπηρετούν σε μόλις 13ο από τους 325 δήμους στους οποίους, σύμφωνα με την υπόσχεση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, θα παραμείνει το 10% από αυτούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, το μεγαλυτερο μέρος των δημοτικών αστυνομικών απασχολείται στους δήμους της Αττικής και αφορά σε περίπου 2.500 έως 2.700 αστυνομικούς, με τους 1000 απο αυτούς να ανηκουν στο δυναμικό του δήμου Αθηναίων.
Στον Πειραιά ο αριθμός των αστυνομικών ανερχεται στους 106, η Καλλιθέα, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους του λεκανοπεδίου 18,  ενω στο νομό της Θεσσαλονίκης φτάνει τους 500, με 280 απο αυτούς να απασχολουνται στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας εργάζονται απο 50 έως 70 αστυνομικοί (από 70 σε Ηράκλειο και Πάτρα, 50 ατομα στη Λάρισα, 50 Καβάλα), ενω σε μικρούς, ιδιαίτερα νησιωτικούς δήμους, ο αριθμός είναι μονοψήφιος (για παράδειγμα η Λέρος έσει 5, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι μόλις 1 ή 2).