Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στίβος: "Ντοπέ" οι Τζαμαϊκανοί Ασάφα Πάουελ και Σερόν Σίμπσον

 
Σαν κεραυνός έπεσε στο χώρο του στίβου η είδηση πως δύο κορυφαίοι σπρίντερ βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και δεν θα δώσουν το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας. Ο λόγος για τον Αμερικανό, Τάισον Γκέι και τον Τζαμαϊκανό, Ασάφα Πάουελ.
Ο Αμερικανός, κάτοχος του ρεκόρ των 100μ. στη χώρα του από το Άμστερνταμ που βρίσκεται αποκάλυψε πως βρέθηκε θετικός σε κάποια ουσία, χωρίς όμως να πει ποια είναι αυτή.
“Δεν υπήρξα θύμα σαμποτάζ, δεν έχω καμιά ιστορία να πω. Βασικά εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο και δεν έπρεπε να το κάνω”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκέι.
Οι αποκαλύψεις όμως, δεν σταματάνε εδώ… Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 30χρονος Τζαμαϊκανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ, Ασάφα Πάουελ και η συμπατριώτισσά του, ασημένια Ολυμπιονίκης στα 4Χ100, Σερόν Σίμπσον, βρέθηκαν , επίσης θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών όπως και άλλοι αθλητές από την Τζαμάικα.
«Για μένα αυτό είναι πολύ δύσκολο» τόνισε με δήλωσή της στο πρακτορείο Reuters η Σίμπσον και συνέχισε: «Ειδοποιήθηκα στις 14 Ιουλίου 2013 ότι το πρώτο δείγμα που μου πήραν στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος, στις 21 Ιουνίου, μετά τους τελικούς των 100μ βρέθηκε θετικό στην ουσία oxilofrine (methylsynephrine)» ανάφερε η Τζαμαϊκανή.

Την είδηση για την περίπτωση του πρώην κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στην κούρσα «της μίας ανάσας» έδωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο μάνατζέρ του, Πολ Ντόιλ.

«Συνεργαζόμαστε με την παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) για να δούμε πως μπήκε στον οργανισμό του».
Eπίσης
 θετικός έχουν βρεθεί συνολικά πέντε αθλητές Ο ατζέντης του Γιουσέιν Μπολτ έσπευσε να ενημερώσει πως ο πελάτης του δεν βρίσκεται στη λίστα.