Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο Πρετεντέρης ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ

Giannis-Pretenteris
Με ειρωνική διάθεση προσεγγίζει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα” όσα ειπώθηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επανεξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου, και έθεσε τις βάσεις για ένα ενιαίο κόμμα.
“Στη δεκαετία του ’30, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στον Βόλο συζήτησε το σοβαρό θέμα αν υπάρχει Θεός. Συμφωνία δεν προέκυψε, και ως εκ τούτου το ερώτημα τέθηκε σε ψηφοφορία. Αν δεν απατώμαι, ο Πανάγαθος έχασε με ψήφους 7-5, ή κάτι παρεμφερές.
Οι απόγονοι των προαναφερθέντων δεν έχουν φαίνεται θεολογικές απορίες. Ως εκ τούτου, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε πιο ταπεινά με το ζήτημα του του δημοσίου χρέους. Αλλά με ανάλογες διαδικασίες.
Έγινε λοιπόν η σχετική ψηφοφορία, και η πλειοψηφία αποφάσισε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του χρέους, σε αντίθεση με τη μειοψηφία που ήθελε να διαγραφεί όλο το χρέος – ε, μην είμαστε και πλεονέκτες.
Ουδείς βεβαίως γνωρίζει ποιός, πού ή πως θα εκτελέσει την απόφαση του Συνεδρίου. Την οποία πάντως υποστηρίζω ανεπιφύλακτα. Διότι, αν υπάρχει κάποιο μέρος όπου διαγράφουν χρέη, χρήσιμο είναι να το γνωστοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους μας, και να μην το κρατάει μόνο για τον εαυτό του. Όλοι έχουμε κάτι χρωστούμενα για τακτοποίηση”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.