Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εκπτώσεις... μελαγχολίας, χωρίς ρευστό

therines-ekptoseis
Στην εποχή του Μνημονίου, με την εντυπωσιακή μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων να ρίχνει εκκωφαντικά τη βαριά σκιά της πάνω από την αγορά και την οικονομία, η περίοδος των εκπτώσεων επαναφέρει με θλίψη στο νου μνήμες από μια Ελλάδα που… χάθηκε.
Από σήμερα μέχρι και τις 31 Αυγούστου, οι πολίτες-καταναλωτές θα μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα καταστήματα, ποντάροντα σε αγορές προϊόντων με μειωμένες τιμές, ώστε να δώσουν πνοή στην αγορά, και να επιτρέψουν στους εμπόρους να πάρουν μια ανάσα, βαθιά ή όχι… θα δείξει, προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή τις επιχειρήσεις τους, και να μην οδηγηθούν σε λουκέτα που θα επιβαρύνουν την ήδη υψηλά ανεργία.
Οι προβλέψεις κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, καθώς η κοινωνία δεν έχει ρευστό, κατά ένα μεγάλο μέρος δεν έχει πια… ούτε καταθέσεις, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις να φαντάζουν πολυτέλεια, και να μην αποτελούν ουσιαστικά κίνητρο για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης στην καθημερινότητά της.
Οι έμποροι από την πλευρά τους θα κάνουν ό, τι μπορούν, με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις, στις τάξεις τους ωστόσο υπάρχει περίσσευμα προβληματισμού, καθώς με σταθερό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, οι περίοδοι τόσο των θερινών όσο και των χειμερινών εκπτώσεων λειτουργούν ως επιταχυντής για την περαιτέρω οικονομική δυστοκία τους.
Οδηγώντας τους περισσότερους σε λουκέτα, καθώς τα έσοδα που προσδοκούν δεν έρχονται ποτέ, και έτσι το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων σηματοδοτεί αύξηση της ανεργίας. Λόγω των επιχειρήσεων που κλείνουν…

ysterografa.gr