Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα: 12.500 ονόματα μέχρι τον Ιούλιο ζητά η Τρόικα

Προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουλίου δίνει η Τρόικα στην Κυβέρνηση για να συνταχθούν κατάλογοι με τα ονόματα των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο σχέδιο “κινητικότητας».
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν επιτακτικά τους καταλόγους στους οποίους θα αναφέρεται με ακρίβεια ποιοι υπάλληλοι και από ποιες θέσεις θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η Τρόικα αποδέχεται το ελληνικό αίτημα για παράταση μέχρι το φθινόπωρο, υπό την προυπόθεση ότι θα παραλάβει τις λίστες στο τέλος του μήνα.
Η βασική δεξαμενή είναι ο χώρος της παιδείας, με 2.500 εκπαιδευτικούς από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό να προορίζονται για διαθεσιμότητα και 5.000 για μετατάξεις, από το υπουργείο Εσωτερικών (ΟΤΑ) θα προέλθουν οι 3.000 και άλλες 2.500 από όλα τα άλλα υπουργεία. Η συγχώνευση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ αναμένεται οδηγήσει σε απόλυση εκατοντάδες ή και χιλιάδες από τους 2.650 εργαζομένους και στους τρεις οργανισμούς.

aftodioikisi.gr