Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα (δυσφορίας) Βενιζέλου σε Σαμαρά για Βορίδη

Evangelos-Venizelos-Antonis-Samaras
Το μείζον θέμα που προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης η άστοχη επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατά της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ και της παρουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε για το θέμα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για όσα είπε χθες ο Μάκης Βορίδης, και εξακολουθούν και σήμερα να κυριαρχούν στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα για τον Μάκη Βορίδη είναι βαρύ, και δεν θα πρέπει να αποκλείονται εξελίξεις, από τη στιγμή που ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, διατηρεί το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.


voridisΑπάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης για την επίθεση που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δήλωσή του για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Αν το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η πολιτική που ακολουθεί το 2013 είναι στον αντίποδα της πολιτικής που εφάρμοζε και πρέσβευε το 1980, τότε η κρίση του είναι τόσο βαθιά που βρίσκει ύστατο καταφύγιο σε χιλιοειπωμένες και χιλιοαπαντημένες κατηγορίες που αφορούν στον Βορίδη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

failosΣτο μεταξύ ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στον Real FM συντάχθηκε με τις απόψεις που εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
«Η αλήθεια πονάει. Δεν θα αφαιρέσω ούτε μία λέξη από όσα είπε ο Μάκης Βορίδης», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «το ότι συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ για να βοηθήσουμε την πατρίδα δε σημαίνει ότι θα γίνουμε ίδιοι, ούτε θα γίνουμε ένα ενιαίο κόμμα». «Στις εισηγήσεις μου πάντοτε ξεκινώ λέγοντας ότι έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης. Μπορεί να είναι μικρότερο αλλά έχουμε και εμείς. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να αφήσουμε τα προβλήματα άλυτα», σημείωσε ο κ. Κρανιδιώτης και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ίδιοι αλλά δεν θα μας επιβάλλει κανείς τον τρόπο με τον οποίο θα αξιολογούμε το παρελθόν».