Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Ρουπακιώτη​ς αναλαμβάνε​ι να φέρει κοντά Τσίπρα-Κου​βέλη

Antonis-Roupakiotis
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είναι το πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει να φέρει κοντά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη, με σαφή στόχευση να λιώσουν οι πάγοι ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνον της ΔΗΜΑΡ, και να καταστεί ρεαλιστικά εφικτή η προοπτική πολιτικής σύμπραξης των δυο κομμάτων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που έφεραν τη Δημοκρατική Αριστερά εκτός κυβέρνησης Σαμαρά.
Για τους γνωρίζοντες το πολιτικό παρασκήνιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Κανείς δεν ξεχνάει πως αποχώρησε ο Φώτης Κουβέλης από τον Συνασπισμό, όταν ηττήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη μάχη για τη διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Και κανείς επίσης δεν ξεχνάει τους σκληρούς έως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευε το προηγούμενο διάστημα η μια πλευρά προς την άλλη, λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μνημονίου, και της συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμάται λοιπόν ότι ο πολιτικός διάλογος και η συνεννόηση των δυο πλευρών θα καταστεί περισσότερο εύκολη, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης μπορέσουν να συνεννοηθούν και να συζητήσουν.
Εκεί… μπαίνει στο κάδρο ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μια προσωπικότητα με αναγνωρισμένο κύρος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που απολαμβάνει της εκτίμησης τόσο του Φώτη Κουβέλη, όσο και του Αλέξη Τσίπρα. Και, κατά καιρούς, δεν έχει κρύψει ότι πιστεύει βαθιά στην προοπτική συνεργασίας των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr