Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ο Αλογοσκούφης “νονός” της δημοσκόπησης για Καραμανλή

Giorgos-Alogoskoufis
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία του στο υπουργείο Οικονομικών τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή μετά το 2004, και για πολλούς… καταδίκασε εκείνη την πολιτικη διαδρομή, με το θεώρημα της “ήπιας προσαρμογής” και μια σειρά άλλων μέτρων και παρεμβάσεων, είναι σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” πίσω από την απόφαση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσει στη διενέργεια δημοσκόπησης, όπου μεταξύ άλλων τίθεται το ερώτημα περί μελλοντικής επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού σε κεντρικό ρόλο στον δημόσιο βίο.
Όπως υποστηρίζει το “Έθνος της Κυριακής” , ο οικονομολόγος Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διδάσκει στην ΑΣΟΕΕ, είναι “πανίσχυρος” στο εσωτερικό της σχολής. “Δεν μπορεί να μην έβαλε το χέρι του”, σημειώνει η εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα ότι συζητούν ήδη μέσα στην ΑΣΟΕΕ.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το “Έθνος της Κυριακής”, μόνο τρεις στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα επιστρέψει στην ενεργό δράση με ηγετικό ρόλο, ενώ η δημοφιλία του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται στο 30%.

ysterografa.gr