Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κινητικότητα: Οι ρυθμοί χελώνας οδηγούν σε απολύσεις

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η τοποθέτηση στις νέες θέσεις των πρώτων 2.000 ΙΔΑΧ Δ.Ε. που εντάχθηκαν πρώτοι στο καθεστώς διαθεσιμότητας. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της τοποθέτησής τους από το ΑΣΕΠ έχουν ανακοινωθεί από τα τέλη Απριλίου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, «η απάντηση που πήραν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ότι η τελική τους τοποθέτηση με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ θα γίνει σε ένα μήνα».
«Οι απαντήσεις που πήραμε γεννούν ερωτήματα και απορίες και μας βάζουν σε σκέψεις. Η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα και μόνο ή είναι εσκεμμένη.. Μήπως τελικά ετοιμάζουν την έξοδο και για τους επόμενους 2000 συναδέλφους και μας αφήνουν και εμάς σε εκκρεμότητα, ώστε να φαίνεται μειωμένος αριθμός υπαλλήλων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού προκειμένου να δείξουν συνέπεια στις απαιτήσεις της Τρόικας; Μήπως έχουν ξεχάσει τις υποσχέσεις τους –ως είθισται… Και κυρίως ο κ. Υπουργός, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι τον Μάρτιο θα είναι όλοι οι υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι στις καινούργιες τους θέσεις με το πρόγραμμα της κινητικότητας;», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο blog τους (ipalliloiidax.blogspot.gr).
Και προσθέτουν: «Κι ενώ εμείς δεχόμαστε συγχαρητήρια για τις καινούργιες μας θέσεις, η μαραθώνια διαδικασία μετάταξής μας συνεχίζεται, ουσιαστικά επ’ αόριστον. Αν ο κ. Υπουργός βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι στους 2000 ανθρώπους και όπως διατείνεται σε «συνεντεύξεις εντυπωσιασμού» σχετικά με την επιτυχία της κινητικότητας, θα τον παρακαλούσαμε να διατυπώσει εγγράφως και με σαφήνεια την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ, το οποίο και θα βάλει τέλος στην αγωνία και το αέναο μαρτύριο τόσων μηνών.»
Κινητικότητα ή απόλυση;
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το έγγραφο του Eurogroup το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει στον εντοπισμό άνω των 13.000 θέσεων που πρέπει να καταργηθούν έως το 2013 και 19.000 εργαζομένους σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι 25.000 που θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι τον Ιούνιο. Το θέμα βεβαίως είναι που θα τοποθετηθούν.
Γιατί, με τους ρυθμούς που προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εκτιμήσεις είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν θα προλάβουν εντός τους έτους της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε απόλυση.

aftodioikisi.gr