Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Μουμπάρακ: Φοβάμαι για την Αίγυπτο, λόγω… ΔΝΤ

Hosni-Mubarak-trial
Την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, από τη στιγμή που το καθεστώς του κατέπεσε μετά το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης, και ο ίδιος βρέθηκε στη φυλακή, έκανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Ελ Βατάν”.
Ο έκπτωτος φαραώ, η δίκη του οποίου συνεχίζεται στο Κάιρο, τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να κρίνει τα αποτελέσματα της δουλειάς του διαδόχου του στην εξουσία Μοχάμεντ Μόρσι, δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία του για τις εξελίξεις και το μέλλον της Αιγύπτου, στο περιθώριο των οικονομικών προβληματων που αντιμετωπίζει η χώρα, και του δανείου που υποχρεώθηκε να πάρει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
“Θλίβομαι να βλέπω τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, να βλέπω τους φτωχούς πολίτες να υποφέρουν. Η οικονομία μας έχει χτυπηθεί από πολιτική αστάθεια, και αυτή η πραγματικότητα φοβίζει τουρίστες και επενδυτές.
Ακόμη είναι είναι νωρίς για να κρίνουμε τον νέο Πρόεδρο, ο οποίος εκτελεί μια σπουδαία αποστολή.
Φοβάμαι για τη χώρα λόγω του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι όροι είναι πάρα πολύ δύσκολοι, και θα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την αιγυπτιακή οικονομία αργότερα. Θα προκαλέσουν νέα χτυπήματα για τους φτωχούς και τα εισοδήματα”, ήταν τα λόγια του Χόσνι Μουμπάρακ.


ysterografa.gr