Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Όχι νέα μέτρα τη διετία 2013-2014

Giannis-Stournaras
Την κατηγορηματική άρνησή του για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα την περίοδο 2013-2014, επανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνάντησής του με την τρόικα.
“Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα τη διετία 2013-2014″, ήταν η χαρακτηριστική φράση του “τσάρου” της οικονομίας, με το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι η ξεκάθαρη δέσμευση του Γιάννη Στουρνάρα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως δεν θα υπάρξουν και αυξήσεις φόρων.
Το κλίμα πάντως στο υπουργείο Οικονομικών δείχνει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής προόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με την πρόσθερη πρόβλεψη ότι τις επόμενες μέρες θα κλείσουν όλα τα θέματα.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ουσιαστικά αποτελεί… υπόλοιπο από τον περασμένο Δεκέμβριο, και στη συνέχεια η δόση των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η τρόικα από την πλευρά της προσανατολίζεται σε λύση-πακέτο, δηλαδή τη συνολική εκταμίευση των 8,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά σε ύστερο χρόνο.

ysterografa.gr