Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα!

Laiki-Bank-Group
Στοιχεία για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ που μεταφέρθηκαν από την Κύπρο στην Ελλάδα, υποστήριξαν ότι έχουν σην κατοχή τους ο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Φιλίππου, και τα μέλη του Δ.Σ. Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, με την κατάθεσή τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής.
Τα τραπεζικά στελέχη, που ανέλαβαν τα ηνία της Λαϊκής Τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, έκαναν λόγω για επιχείρηση καταλήστευσης που στήθηκε σε βάρος της τράπεζας “εκ των έσω”, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, προσθέτοντας ότι από τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους “διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλό μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας”.
Αρνήθηκαν ωστόσο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να δώσουν τα στοιχεία αυτά στη Βουλή, εκφράζοντας ευθέως φόβους για τη ζωής τους, και επισημαίνοντας ότι το ρίσκο που παίρνουν είναι μεγάλο, και μόνο με το να αναφερθούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου επεσήμανε στα στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας ότι είναι υποχρεωμένα να καταθέσουν τα στοιχεία, και τόνισε ότι θα χαρακτηριστούν άκρως απόρρητα, και θα φυλάσσονται σε χώρο της Βουλής κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Στην υπόθεση της Λαϊκής πάντως εμπλέκεται εκ των πραγμάτων ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος ήταν πρόεδρος της τράπεζας, προτού οδηγηθεί σε παραίτηση από την κυβέρνηση Χριστόφια το καλοκαίρι.

ysterografa.gr