Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί την Κύπρο για χρεοκοπία ως τη Δευτέρα!

schaeuble
Άμεση προειδοποίηση απευθύνει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble προς την Κύπρο με συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD που δημοσιεύεται αύριο.
«Απειλείσθε με τραπεζική και κρατική χρεοκοπία την Δευτέρα», λέει ευθαρσώς ο Schäuble. Ταυτόχρονα, υπερασπίζεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το γνωστό της τελεσίγραφο ως την προσεχή Δευτέρα.
Τα ακριβή του λόγια είναι:
«Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι εάν μέχρι την Δευτέρα δεν υπάρξει καμία σοβαρή προοπτική προγράμματος για την Κύπρο, θα πρέπει για νομικούς λόγους να αναστείλει την παροχή ρευστότητας σε αμφότερες τις μεγάλες κυπριακές τράπεζες».
Εξάλλου, ο ισχυρός άνδρας της ευρωζώνης υποβαθμίζει τους κινδύνους μετάδοσης της κυπριακής κρίσης, αφού δεν διακρίνει ως τώρα αρνητική επιρροή σε άλλες νοτιοευρωπαϊκές οικονομίες».
«Η κρίση στην Κύπρο δεν έχει ως τώρα μετρήσιμη επίδραση στα επιτόκια π.χ. της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας. Προφανώς, οι αγορές αναγνωρίζουν ότι η ευρωζώνη είναι στο μεσοδιάστημα σημαντικά καλύτερα προετοιμασμένη για πιθανές αναταράξεις».
Η σκληρή αυτή στάση συντονίζεται με την αντίστοιχη της Angela Merkel, τα σημερινά λόγια της οποίας για την Κύπρο ερμηνεύθηκαν από τα γερμανικά ΜΜΕ ως επανεμφάνιση της «σιδηράς Καγκελαρίου».

ysterografa.gr