Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το "έλα να δεις" στην Βουλή! Αγριος καβγάς Καμμένου - Μαρκογιαννάκη - Μίλησε για κυβέρνηση Τσολάκογλου


- "Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν είχε υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα!" είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
- Καβγάς και Καμμένου - Ψυχάρη με σκληρές κουβέντες
- Για την επίθεση στα γραφεία της Νεας Δημοκρατίας είπε: "Οι πυροβολισμοί που έριξαν το βράδυ οι παρακρατικοί στα γραφεία της ΝΔ είναι συνήθης πρακτική"

Την καταγγελία ότι, με το συζητούμενο νομοσχέδιο, «η κυβέρνηση υπογράφει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, με εντολή της τρόικας «επιχειρείται να νομιμοποιηθεί το παράνομο και αντισυνταγματικό Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2 και Μνημόνιο 3».

Ταυτόχρονα όμως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε να προειδοποιήσει τους δανειστές πως ό,τι «και αν ψηφιστεί σήμερα δεν ισχύει, είναι άκυρο και δεν δεσμεύεται ο ελληνικός λαός να πληρωθούν οι πιστωτές, εισπράττοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια που φόρτωσαν στις πλάτες του». Για εμάς, αυτές οι διατάξεις δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί είναι αντισυνταγματικές και το Σύνταγμα δεν καταλύεται, είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, είπε πως «είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι κάποιοι επέλεξαν να είναι άλλου είδους τα πρωτοσέλιδα».

Οι πυροβολισμοί που έριξαν το βράδυ οι παρακρατικοί στα γραφεία της ΝΔ είναι συνήθης πρακτική, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνοντας ότι, πριν από λίγα χρόνια, πυροβολήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, παραμονές της συζήτησης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Κοσκωτά και ότι, πριν από λίγα χρόνια, πυροβολήθηκε στα πόδια ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Παπαδημητρίου, παραμονές συζήτησης της υπόθεσης της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

«Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση της πρότασης για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Λουκά Παπαδήμου, έχουμε κλιμάκωση της βίας που ξεκίνησε από τα γκαζάκια, προχώρησε στις μολότωφ στο σπίτι που μένει ένα τρίχρονο παιδί και έγινε Καλάσνικοφ. Ελπίζω να μην έχουμε άλλα, ως την Πέμπτη…» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, σήμερα, θα έπρεπε να συζητάνε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Η αναφορά στην «Κυβέρνηση Τσολάκογλου»
Η φράση του κ. Καμμένου πως «ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή» ξεσήκωσε αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ιδιαίτερα, η στιγμή που ο κ. Καμμένος δεν δίστασε να απευθυνθεί στους βουλευτές, προειδοποιώντας τους ότι θα έχουν προσωπική ευθύνη επειδή, ψηφίζοντας, θα ανοίξουν δρόμο για την παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, έως και τον ορυκτό πλούτο, κλιμάκωσε τις αντιδράσεις.

Τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση Τσολάκογλου, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Η φράση σας αυτή είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν. Παρακαλώ να δεχθείτε να διαγραφεί» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;» ακούστηκε να λέει ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι πρέπει να αποδοθεί μομφή προς το Προεδρείο.

«Δίνω, λοιπόν, εγώ εντολή να διαγραφεί η φράση» επέμεινε, όμως, ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Επεισόδιο με βουλευτή
Ανάμεσα στους αντιδρώντες ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, όταν άκουσε τον κ. Καμμένο να τον κατηγορεί: «Κύριε Ψυχάρη συνεχίζετε να παίρνετε στις επιχειρήσεις σας χορηγίες από τον ΟΠΑΠ, αλλά την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι πεινάνε! Οι φυλλάδες σας προσπαθούν να μας κατατάξουν στην ακροδεξιά. Πάψτε να εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Είστε μέλος του κοινοβουλίου!»

«Αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος σε επιχειρήσεις που έχω και στις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν. Τον ενημερώνω ότι ουδέποτε είχα επαγγελματική εμπλοκή με τον ΔΟΛ. Ήμουνα 20 χρόνια διπλωμάτης» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει άλλη συμπεριφορά από κάποιον που λέει ότι ψεκάζουν τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν είχε επάγγελμα και που πρόσβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

newsit.gr