Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σόϊμπλε σε Τσίπρα:Μόνο με λιτότητα θα μείνετε στο ευρώ


Παραπάνω απ' όσο είχε προγραμματισθεί, κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν ξεκάθαρος προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη «μόνον» εάν το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που αποτελεί όρο για τον δανεισμό της από την τρόικα εφαρμοστεί επιτυχώς".
«Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να τιμήσουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους», πρόσθεσε.

"Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε το εναλλακτικό πρόγραμμα του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι η λιτότητα έχει φέρει σε δύσκολη θέση του έλληνες πολίτες και έχει αποτύχει από τη ζωή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

"Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη", είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε επίσης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σόϊμπλε, οι διαφορές είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. "Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως εδώ. Υπό αυτή την έννοια, για μας είναι σημαντικό τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχουμε όραμα μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής και αυτό το όραμα θα θελήσουμε να το κάνουμε πράξη. "

newsit.gr