Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ

Nea-Dimokratia-Syggrou
Στόχος επίθεσης από δράστες με καλάσνικοφ έγιναν λίγο μετά τις 04.00 το πρωί τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ή να σημειωθούν ζημιές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή στάθμευσαν στο πλάι του κτιρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από αυτό, και στη συνέχεια το ένα εξ αυτών κατέβηκε από τη μηχανή και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ. Ακολούθως, ο άγνωστος ανέβηκε και πάλι στη μηχανή και διέφυγαν με τον συνεργό του.
Πιθανολογείται ότι στόχος των πυρών ήταν η πινακίδα με το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας που είναι αναρτημένη στο κτίριο.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν επί τόπου δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο. Στο σημείο βρέθηκαν 9 κάλυκες και μεταφέρθηκαν ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.
Όπως δήλωσε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς εκεί βρέθηκε μια από τις σφαίρες
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
«Πρόκειται ασφαλώς για μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων και τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας οι οποίες είναι απόλυτα καταδικαστέες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ.
Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την έξαρση της βίας, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με καλάσνικοφ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, προσθέτοντας ότι καμιά παράταξη δεν πρέπει να «κεφαλαιοποιεί τη βία με την απόδοση ευθυνών».
Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι το «καλύτερο θερμοκήπιο» για την καλλιέργεια «ανεξέλεγκτων» ή ακόμα και «παρακρατικών» δυνάμεων, η δράση των οποίων βρίσκεται «έξω από τις κοινωνικές συγκρούσεις».
Ως ενέργεια εχθρική προς την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
“Δεν είναι απλώς αυτονόητα καταδικαστέα αυτή η ενέργεια, είναι εχθρική για την Ελλάδα”, επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1 και συμπλήρωσε πως “είτε πρόκειται για κουφιοκεφαλάκηδες δήθεν τρομοκράτες, είτε για βαλτούς παρακρατικούς, πρέπει να συλληφθούν χθες και να τιμωρηθούν αυστηρά από την ελληνική δικαιοσύνη”.
Παράλληλα ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ και να φορτώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτές τις επιθέσεις.

ysterografa.gr.