Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση-βό​μβα Σγουρού για τη διαθεσιμότ​ητα

Giannis-Sgouros
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατέθεσε δημοσίως μια πρόταση-βόμβα προς την κυβέρνηση: Να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι πλεονασματική, το κόστος της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε για το νέο Μνημόνιο.
Ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι μια τέτοια διέξοδος, που κατά την άποψή του είναι ρεαλιστική από τη στιγμή που τα πλεονασματικά αποθέματα της Περιφέρειας Αττικής το επιτρέπουν, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως διέξοδος για το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, εξαιτίας της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που θεωρείται προ-στάδιο της απόλυσης.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι θα καταθέσει άμεσα την πρότασή του στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ενώ θα ενημερώσει σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου για την ιδέα του.
Η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, με την αρχή να γίνεται τις προηγούμενες μέρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και κινητοποιήσεις.

ysterografa.gr