Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς Σιόβα, Φετφατζίδη στο Μονπελιέ! ΕΚΤΟΣ ΚΙ Ο «ΚΑΝΙΟ»

Χωρίς Σιόβα, Φετφατζίδη στο Μονπελιέ!
«Λειψός» θα μεταβεί στο Μονπελιέ ο Ολυμπιακός για τον «τελικό» με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Δημήτρη Σιόβα, Γιάννη Φετφατζίδη κι Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο πρώτος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ματς της Εθνικής Ελλάδας στην Σλοβακία, ενώ ο βραχύσωμος μέσος δεν κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς κι έτσι αποκλείστηκε κι αυτός από την αποστολή.

Την ίδια τύχη είχε κι ο «Κάνιο» που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τη θλάση που τον ταλαιπωρεί. Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Ντιόγο και Φέισα, που είχαν μείνει εκτός στο ματς του περασμένου Σαββάτου με την Ξάνθη.

Οσον αφορά την 11άδα, αυτή θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχήμα της πειραϊκής ομάδας στο προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό απέναντι στην Άρσεναλ στην αγγλική πρωτεύουσα.

Τη θέση κάτω απ' τα γκολπόστ των πρωταθλητών αναμένεται να πάρει ο Ρόι Κάρολ (στο Λονδίνο είχε παίξει ο Μέγιερι όπως κι εναντίον της Σάλκε), ενώ στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστεί στο “Emirates” και τη θέση του είχε πάρει ο Ντιακιτέ, που δεν είχε ικανοποιήσει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”. Ο Ζαρντίμ δε σκοπεύει πάντως να κάνει αλλαγή στο κέντρο της άμυνας και θα διατηρήσει τους Μανωλά – Κοντρέρας ενώ αριστερά θ' αγωνιστεί ο Χοσέ Χολέμπας.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Μανιάτης είναι σίγουρα ο ένας “κόφτης” και δίπλα του πιθανότατα θα είναι ο Φρανσουά Μοντέστο, με τον Γάλλο να έχει στην παρούσα φάση τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει το ματς. Ο Πάουλο Μασάντο θα παίξει μπροστά από τους δύο κόφτες και θα έχει στις “πλάτες” του το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Σε ότι αφορά την επιθετική τριάδα της ομάδας του Πειραιά, ο Φουστέρ θα είναι στα δεξιά, ο Αμπντούν (που είχε παίξει αλλαγή στο Λονδίνο) αριστερά και σέντερ φορ θα είναι ο Τζιμπούρ, που δεν είχε παίξει απέναντι στην Άρσεναλ, καθώς στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου.

Στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, προτού η ομάδα αναχωρήσει, αύριο, για το Μονπελιέ, οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πολύ στην τακτική, την αμυντική και την επιθετική λειτουργία, αλλά και στις στημένες φάσεις. Παράλληλα, έκαναν ασκήσεις ελέγχου και κατοχής της μπάλας, εστιάζοντας παράλληλα στη σωστή κυκλοφορία της.

Ο Σιόβας έκανε έντονο ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, όπως και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έκανε θεραπεία και αερόβιο πρόγραμμα, ενώ κανονικά με την ομάδα γυμνάστηκε ο Τάσος Παπάζογλου, που μετράει πλέον αντίστροφα για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση.

Μετά το τέλος της προπόνησης έγινε γνωστή η αποστολή που θα ταξιδέψει στη Γαλλία, για να αντιμετωπίσει τη Μονπελιέ. Αυτήν αποτελούν οι Κάρολ, Μέγερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Φουστέρ, Μοντέστο, Μανιάτης, Φέισα, Ντιόγο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Λυκογιάννης, Μασάδο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ.

Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής θα γυμναστούν αύριο και μεθαύριο στο Ρέντη, στις 10:30.