Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Τώρα χρειαζόμαστε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση. Ο Ελληνικός λαός έχει την ευθύνη να αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»


  • Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών είναι θέμα ημερών. Είναι βέβαιον ότι σύντομα έρχεται η ώρα της κάλπης. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον πολιτικό ηγέτη ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, συμμετοχή στη Ζώνη του Ευρώ και να απορρίψει εκείνους οι οποίοι επιδίδονται στον ακραίο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αυτή η απόφαση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα και δεν μπορεί να ληφθεί υπό το κράτος πανικού και θυμού. Αντιθέτως, πρέπει τα δυσάρεστα συναισθήματα να μην καθοδηγήσουν τους πολίτες σε τυφλές επιλογές αλλά να μετατραπούν σε θετική αντίδραση, σε ψήφο υπέρ της σταθερότητας και της ομαλότητας.
  • Είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα και αισθάνομαι ότι το κόμμα θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του και θα οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Λειτουργούμε συλλογικά και δεν έχουν θέση στρατηγικές προσωπικού χαρακτήρα. Οι εκλογικοί συνδυασμοί είναι στην τελική φάση της επεξεργασίας τους, σύντομα θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Γραμματεία και φυσικά ο Πρόεδρος θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.
  • Ούτε όλα τα κόμματα είναι ίδια, ούτε όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και εντός των κομμάτων. Ο καθένας μας έχει δώσει δείγμα γραφής, ο καθένας μας έχει την αφετηρία του και την πορεία του. Κάθε πολιτικός υπηρετεί μόνο με το προσωπικό του παράδειγμα το δημόσιο βίο. Καλώ τους πολίτες με την επιλογή τους στις προσεχείς εκλογές να είναι παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια για την επαναφορά της αξιοπιστίας στην πολιτική. Φιλοδοξούμε, τη νέα μεταπολίτευση να την υλοποιήσουμε μαζί.
  • Το ναι στη δανειακή σύμβαση δεν ήταν μια τρέχουσα και αβασάνιστη επιλογή. Πολύ απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή, εκεί που μας είχαν οδηγήσει. Ήταν τελικά ναι στο ευρώ, ναι στην Ευρωπαϊκή μας πορεία και όχι στην οπισθοδρόμηση, στην απόλυτη φτώχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού, ήταν τελικά όχι στην επιστροφή στη δραχμή. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να εργαστούμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε, να πετύχουμε να δώσουμε ελπίδα με περιεχόμενο.
  • Η αυτοδυναμία δεν είναι ένας στενά κομματικός στόχος. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση για τη χώρα, για την κοινωνία, για την πατρίδα και για τους συμπολίτες μας. Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε στις δυνατότητες του λαού μας και μπορούμε. Η δική μας πολιτική παράδοση επιβάλλει να ανοίγουμε δρόμους ανάπτυξης, ευημερίας και εθνικής υπερηφάνειας. Έχουμε στέρεο αξιακό πλαίσιο τώρα και ικανούς ανθρώπους να τους υπηρετήσουν. Ο Ελληνικός λαός έχει την ευθύνη να αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  • Όπως ήδη σας ανέφερα, η αυτοδυναμία δεν είναι ζήτημα κομματικού πρωταθλητισμού. Είναι προϋπόθεση να κυβερνηθεί η χώρα μας με αποτελεσματικότητα και σταθερότητα. Τώρα χρειαζόμαστε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση. Η αποφασιστικότητα, η τόλμη, η έμπνευση, το όραμα είναι αξίες ξένες προς τη διαρκή αναζήτηση ισορροπιών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια διαφορετική πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
  • Τώρα σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές νοιώθω περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη να είμαι δίπλα στους Αρκάδες συμπολίτες μου. Δεν δραπετεύω από τον αγώνα. Δεν λιποτακτώ από τις ευθύνες. Είμαι παρών. Τώρα οφείλω να σταθώ δίπλα σε όσους δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Η δική μου απόφαση προσφοράς και αγώνα για την Αρκαδία ταυτίζεται με την πολιτική μου πορεία. Και για τη συνέχιση αυτής της πορείας προϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη του λαού της Αρκαδίας, την οποία ζητώ με αίσθημα ευθύνης και αξιοπρέπεια.