Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Σε επανασυσπείρωση προσβλέπει ο Σαμαράς με απρόσμενο σύμμαχο τον Καραμανλή

Σε επανασυσπείρωση  της ΝΔ προσβλέπει ο Σαμαράς με απρόσμενο σύμμαχο τον Κ. Καραμανλή. Αντιδράσεις για τη διαφαινόμενη επιστροφή των διαγραφέντων

Σε επανασυσπείρωση της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας ούτως ώστε να ενισχυθεί το κόμμα και να επιτευχθεί η αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, φέρεται να προσβλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η συσπείρωση στη ΝΔ θα αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και πως εν τέλει θα ανατραπούν τα έως τώρα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Στην προσπάθεια που κάνει ο κ. Σαμαράς ώστε να ενισχυθεί όσο γίνεται η ΝΔ, βρήκε σύμμαχο στον προκάτοχό του και τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα» είχε συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή με περισσότερους από 30 βουλευτές του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να τόνισε την ανάγκη να στηριχτεί το κόμμα ώστε να επιδιώξει την αυτοδυναμία στις εκλογές.
Ταυτόχρονα, έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και μεγάλα στελέχη του κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας, ο οποίος σε ομιλία του χθες στη Θεσσαλονίκη δήλωσε τη σιγουριά του ότι ο λαός θα στηρίξει τη ΝΔ στις εκλογές. Ωστόσο, ο κ. Δήμας, τάχθηκε εμμέσως υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, αναφέροντας ότι «αναμφίβολα, εμείς θέλουμε τη συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα επιδιώξουμε και τη συναίνεση».
Τι συμβαίνει με τους διαγραφέντες
Εν τω μεταξύ, στην αναμονή για την επιστροφή τους στο κόμμα, βρίσκονται ακόμη οι επτά διαγραμμένοι βουλευτές, οι οποίοι τελικά ψήφισαν προχθές τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο λόγος είναι για τους κ.κ. Κ. Γκιουλέκα, Γ. Βλάχο, Μ. Τζίμα, Γ. Βαγιωνά, Γ. Καρασμάνη και Κ. Παπασιώζο, καθώς και την κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ. Παρασκηνιακώς φέρονται να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επαφές με τους γραμματείς της κοινοβουλευτικής ομάδας Κ. Τασούλα και της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ανδ. Λυκουρέντζο. Ωστόσο, η επιστροφή τους στη ΝΔ, θα γίνει μόνο όταν δώσει το τελικό «ΟΚ» ο πρόεδρος του κόμματος. Σημειώνεται, όμως, ότι αν και η επιστροφή τους στο κόμμα θεωρείται βέβαιη, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το εάν οι διαγραφέντες θα συμμετάσχουν και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Και αυτό γιατί η διαφαινόμενη επιστροφή τους στο κόμμα έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος που είναι υποψήφια στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες με τους διαγραφέντες και οι οποίοι δεν επιθυμούν να τους έχουν αντιπάλους στις εκλογές.
Το μόνο που φαίνεται να είναι σίγουρο είναι ότι ο κ. Σαμαράς θα ασχοληθεί με το θέμα από την επόμενη εβδομάδα, καθώς από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη, μεταβαίνει στην Ισπανία όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ενώ το Σάββατο θα είναι στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στο συνέδριο του κεντροδεξιού πορτογαλικού κόμματος, θα απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό και θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλο.

eklogika.gr