Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Παναχαϊκή «άλωσε» το Μάλεμε και γκρέμισε τον Πλατανιά από το ρετιρέ

Ενα μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Παναχαϊκή που επικράτησε στο Μάλεμε, με 2-0 του Πλατανιά , που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και με την βοήθεια της Βέροιας, τον… γκρέμισε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ηταν η πρώτη ήττα για την ομάδα των Χανίων που φέτος πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League.
Η πορεία πρωταθλητισμού που διαγράφει εδώ και δύο μήνες η Παναχαϊκή δεν ανακόπηκε ούτε στο... σπίτι του πρωτοπόρου Πλατανιά καθώς η ομάδα της Αχαϊας κέρδισε 2-0 και υποχρέωσε τους Κρητικούς στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα! Στο πρώτο μέρος, ο Πλατανιάς ήταν σαφώς καλύτερος και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν και οι Αχαιοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο μετουσιώνοντας την υπεροχή τους σε γκολ και φτάνοντας στη μεγάλη νίκη. Αρχικά, στο 60' ο Φουρτάδο εξαπέλυσε σουτ, ο γκολκίπερ Λαζαρίδης απέκρουσε αλλά η μπάλα έφτασε στον Μαπούκου και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Παναχαϊκή «χτύπησε» και πάλι στο 75' με σουτ του Φουρτάδο έπειτα από σέντρα του Ατματζίδη. Ο σκόρερ, πάντως, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79' αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν στοίχισε στην ομάδα της Αχαΐας. Βέβαια, στο 86' στάθηκε τυχερή μιας και το σουτ του Χαϊκάλη, σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Ραπτάκης, Τζάνης (80' Δρακάκης), Δέντσας, Γκονζάλες, Πάγκαλος (59' Δράμι), Μιρτσέτα (62' Χαϊκάλης), Μαρακουδάκης, Ναζλίδης.
Παναχαϊκή (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Πακάλτσης, Κωνσταντινίδης, Φουρτάδο, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (46' Ατματζίδης), Μαπούκου (78' Ουρτάδο), Ντίνας (90+1' Σκαρτσίλας), Άντονι, Κοκκίνης, Φούφουλας
.