Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Υποβιβάζεται η Παναχαϊκή - Πεντε χρόνα ποινή αποκλεισμού στον Αλέξη Κούγια από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα

Με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League οι ΠΑΕ Παναχαϊκή και ΠΑΕ Διαγόρας, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων.
Παράλληλα, από την Πειθαρχική Επιτροπή αποφασίστηκε η τιμωρία του Αλέξη Κούγια, προέδρου των «Αχαιών» με ποινή αποκλεισμού για πέντε χρόνια από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Διαγόρας, Κώστας Χρυσοχοΐδης τιμωρήθηκε με επτά χρόνια αποκλεισμού.

O Aλέξης Κούγιας στις πρώτες του δηλώσεις μετά την γνωστοποίηση της απόφασης τόνισε πως πίσω από αυτήν την απόφαση βρίσκονται οι αδερφοί Κανελλόπουλοι   
Οι νέοι υποβιβασμοί οδηγούν σε νέα αναβολή την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου
Με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή της Football League έκανε γνωστό ότι η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί.
Η διοργανώτρια αρχή της Football League ζητά διευκρινίσεις από τον αθλητικό δικαστή σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται η ομάδα της Πάτρας εάν ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, αναφέρει:

Eρχονται τα πρώτα χιόνια - Κακοκαιρία την Κυριακή με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Μια νέα φθινοπωρινή κακοκαιρία με άρωμα χειμώνα όμως αυτή τη φορά μας περιμένει από τα Δυτικά και θα αρχίσει να μας επηρεάζει ουσιαστικά από αύριο Παρασκευή. Πιο αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αρκετή λιακάδα στα δυτικά περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ακτογραμμή του Ιονίου, στα νησιά του Ιονίου και στις ακτές της δυτικής χώρας κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βραδυ όμως αυτή η κακοκαιρία θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει τη δυτική Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βροχές. Οι άνεμοι θα γυρίσουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και ενδεχομένως στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη θάλασσα των Κυθήρων τα μποφόρ να φτάσουν ακόμη και τα 7. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά θα προλάβει να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εώς 26 βαθμούς, στα κεντρικά 11 εώς 29 βαθμούς και στα νησιά 16 εώς 27 βαθμούς κελσίου.
ΣΑΒΒΑΤΟΑρχικά ο καιρός θα ειναι βροχερός στα δυτικά στη συνέχεια όμως περιμένουμε οι βροχές και οι καταιγίδες να επεκταθούν στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη και το βράδυ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές φτάνοντας ακόμη και στις ανατολικές ακτές της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά το βράδυ στα βόρεια και βορειοδυτικά, στην Κέρκυρα δηλαδή και στο βόρειο Ιόνιο θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν γύρω στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς κελσίου αλλά στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επιπεδα πλησιάζοντας ακόμη και τους 5 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία κυρίως στη Φλώρινα και στην Καστοριά.
ΚΥΡΙΑΚΗΘα έχουμε κακοκαιρία εκτεταμένη σε ολη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι και ισχυρές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια πελάγη και κυρίως στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Ενώ στις νοτιότερες περιοχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση πια, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 εώς 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εώς 22 βαθμούς και στα νησιά από 16 εώς 26 βαθμούς.
ΔΕΥΤΕΡΑΟι βροχές και οι καταιγίδες θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα συνεχιστούν μέχρι και τη νύχτα και κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι σταδιακά θα γυρίσουν σε βοριάδες 6 με 8 μποφόρ και ενδεχομένως στα πελάγη ακόμη και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά ακόμη και κάτω από το 0, στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και τα ορεινά της Ηπείρου και σε όλη τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου, ενώ στα κεντρικά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς και στα νησιά τους 23 βαθμούς.
ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ:- ΟΙ δυτικές περιοχές δηλαδή τα παράλια από Ηγουμενίτσα μέχρι Καλαμάτα
- Τα νησιά του Ιονίου
- Η Κρήτη
- Τα νησια του ανατολικού Αιγαίου
- Και τέλος τα Δωδεκάνησα
Μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας υπάρχει από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που φτάσουν στα πελάγη τα 8 και ενδεχομένως τα 9 μποφόρ ενώ το άλλο σημαντικό θέμα είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει ακόμη και 15 βαθμούς φτάνοντας στο 0 και ακόμη και κάτω από το 0 σε κάποιες κλειστές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Τρίτη τονισε ο κύριος Αρνιακός.
newsit.gr

Ασάφειες και αοριστίες στο νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο


Αρκετές διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου κρίθηκαν αόριστες και ασαφείς από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.
Σύμφωνα με το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο μειώνονται κατά 20% όλες οι κύριες συντάξεις για το ποσό άνω των 1.200 ευρώ, ενώ κατά 40% περικόπτονται οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, που υπολογίζονται σε 70.000.

Οι διατάξεις του εφαρμόζονται για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Επίσης, περιλαμβάνει και τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών Ταμείων του προσωπικού των σιδηροδρομικών δικτύων.

Όπως έλεγαν νομικοί, η διάταξη για συνταξιούχους κάτω των 55 είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Σύνταγμα, καθώς "παραβιάζει τα προστατευόμενα περιουσιακά δικαιώματα μέσα στην έννοια των οποίων περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη" και εκτίμησαν ότι η ρύθμιση θα καταπέσει στα δικαστήρια. Παράλληλα, ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο έχει ευνοϊκές διατάξεις για τους στρατιωτικούς, κάτι που δημιουργεί προβλήματα ανισότητας.

Έντονος προβληματισμός υπήρξε στους δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ως προς τον όρο της "διαθεσιμότητας", δηλαδή για το καθεστώς της λεγόμενης "εργασιακής εφεδρείας", καθώς δεν υπάρχει στη συνταξιοδοτική νομοθεσία, παρά μόνο στο πειθαρχικό δίκαιο. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζουν τον όρο της διαθεσιμότητας "ασαφή και αόριστο" και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να τον προσδιορίσει.

Ακόμη, από την Ολομέλεια κρίθηκε αόριστη η αναφορά του νομοσχεδίου στο "μισθολόγιο", καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, εκτός και εάν το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο συνδυαστεί με άλλο. Πάντως, μόνο από το νομοσχέδιο που έχουν στα χέρια τους οι δικαστές δεν προκύπτει από πουθενά το μισθολόγιο.

Αόριστη κρίθηκε και η διάταξη που αναφέρεται στην ανάκληση πράξεων αναγνώρισης συνταξίμου χρόνου με εξαγορά, ενώ οι δικαστές εξέφρασαν επιφυλάξεις ως προς την αναδρομικότητα της επίμαχης διάταξης (από 1.1.2011).

Προβληματική είναι, καθώς τίθεται θέμα ισότητας, η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει εξαιρέσεις κατά τον υπολογισμό της σύνταξης όσων θα μειωθούν κατά 40%. Συγκεκριμένα, για τον προσδιορισμό του συνολικού ποσού της σύνταξης της κατηγορίας αυτής των συνταξιούχων αφαιρείται η εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και η εισφορά που προβλέπεται από άλλο άρθρο.

Όμως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εξαιρούνται από την αφαίρεση των επίμαχων εισφορών "όσοι αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας", καθώς και όσοι λαμβάνουν με τη σύνταξη επίδομα ανικανότητας.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι "ο χρόνος της διαθεσιμότητας λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης, στην οποία τίθεται ο υπάλληλος, λογίζεται συντάξιμος και προσμετράται στην λοιπή συντάξιμη υπηρεσία του. Κατά το χρόνο αυτό ο υπάλληλος εξακολουθεί να ασφαλίζεται για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη στους οικείους φορείς στους οποίους ήταν ασφαλισμένος κατά το χρόνο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Το Δημόσιο καταβάλλει για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα τις εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη. Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί των συνταξίμων αποδοχών τις οποίες ελάμβανε ο υπάλληλος κατά το χρόνο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και για το λόγο αυτό λαμβάνονται υπόψη και για τον υπολογισμό της σύνταξης του υπαλλήλου".

Εξάλλου, προβλέπει ότι "από 1.1.2011 στους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, μειώνεται κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Η μείωση αυτή διακόπτεται τον επόμενο μήνα από εκείνο κατά τον οποίο συμπληρώνεται το 55ο έτος της ηλικίας. Όσοι δεν εμπίπτουν στη μείωση αυτή, μειώνεται κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξής τους που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ".

Ακόμη, "οι συντάξιμες αποδοχές που αποτελούν την βάση υπολογισμού της σύνταξης για μεν τα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία μέχρι 30.6.2011 παραμένουν εκείνες που καθορίζονται από τον προηγούμενο μισθολογικό νόμο (Ν. 3205/2003), όπως διαμορφώνονται κατά την 31.10.2011 σε συνδυασμό με τις ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις, για δε τα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από 1.7.2011 και μετά παραμένουν εκείνες που καθορίζονται από τον προηγούμενο μισθολογικό νόμο (Ν. 3205/2003), όπως διαμορφώνονται κατά την 31.10.2011 σε συνδυασμό με τις ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις και τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 38 του Ν. 3986/2011 περί αναστολής των μισθολογικών προαγωγών. Οι διατάξεις αυτές έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια με ημερομηνία λήξεως την 31.12.2013".

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσες άγαμες θυγατέρες αναστέλλεται η καταβολή της πολιτικής ή στρατιωτικής σύνταξής τους, λόγω ύπαρξης εισοδημάτων, να διατηρούν την υγειονομική περίθαλψη του Δημοσίου και σε όσες από αυτές λαμβάνουν πολεμική σύνταξη ή συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων.

Τέλος, προβλέπεται η απόδοση στο Δημόσιο των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια και επικουρική σύνταξη που είχαν καταβληθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για τους στρατιωτικούς που είχαν την ιδιότητα του οπλίτη πενταετούς υποχρέωσης και του εθελοντή πενταετούς υποχρέωσης, προκειμένου ο χρόνος της υπηρεσίας τους με την ιδιότητα αυτή να είναι συντάξιμος στο Δημόσιο.
newsit.gr

Όλο το νομοσχέδιο για τους μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

Κατατίθεται απόψε το βράδυ στη Βουλή
- Αλλάζουν οι βαθμοί και τα μισθολογικά κλιμάκια στο Δημόσιο
- Σοβαρές μειώσεις στις αποδοχές του 20% περίπου των δημοσίων υπαλλήλων
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Μέχρι αργά το βράδυ θα έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στον δημόσιο τομέα, και με βάση το οποίο σχεδόν αλλάζουν τα πάντα στον δημόσιο τομέα, όπως τον ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον.

Μεταξύ άλλων με το νέο αυτό νομοσχέδιο αλλάζουν οι βαθμοί και τα μισθολογικά κλιμάκια στο Δημόσιο, ενώ προβλέπει και μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσοιυν και το 20%.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

'Επιασαν βουλευτές και αιρετούς να παίρνουν διπλές συντάξεις - Τώρα; Θα τους τις πάρουν πίσω;

- Επι 7 μήνες έπαιρναν διπλές συντάξεις και σφύριζαν αδιάφορα!
- Την ίδια ώρα οι έλληνες πολίτες πλήρωναν το ένα χαράτσι μετά το άλλο!
- Να δώσει η Βουλή άμεσα τα ονόματά τους στην δημοσιότητα
- Tι λέει στο Newsit η Φωτεινή Πιπιλή που αποκάλυψε το όλο θέμα


Πρόκειται αν μη τι άλλο για σκάνδαλο. Βουλευτές και αιρετοί των Ο.Τ.Α. λάμβαναν επι μήνες, παράτυπα, διπλές συντάξεις!!! Και σφύριζαν αδιάφορα την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν από το υστέρημά τους για να σωθεί η χώρα!

Αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν (ή… ψήφιζαν παλαιότερα) τους νόμους, τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!

Πρόκειται για βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο και τους αιρετούς των ΟΤΑ (που υπήρξαν) βουλευτές!

Επί 7 ολοκληρους μήνες όσοι από αυτούς λάμβαναν σύνταξη από το δημόσιο, την έπαιρναν ολόκληρη και όχι το 30%, όπως προέβλεπε νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως παραδέχτηκε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως και το Φεβρουάριο του 2011 χορηγούσε κανονικά τις επίμαχες συντάξεις του δημοσίου σε βουλευτές και αιρετούς του ΟΤΑ (δημάρχους και περιφερειάρχες) που τις δικαιούνταν και μόνον όταν εξέδωσε ο ίδιος ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτές περικόπηκαν κατά 70%, όπως όριζε ο νόμος που ψήφισε η Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2010.

"Aπό την πρώτη μέρα που ορκίστηκα βουλευτής συνέχισα να παρακολουθώ και να ελέγχω αυτά που παρακολουθούσα, κριτικάριζα, ήλεγχα, ως δημοσιογράφος επί 38 συναπτά έτη", δήλωσε στο Νewsit η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Και συνέχισε: "'Οταν πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής άρχισα να ερευνώ την πληροφορία που είχα ότι υπήρχει συντεχνιακο σύστημα παλαιών βουλευτών ειδικά της περιόδου 1990 -2002 όπου πάντα οι βουλευτές χωρίς άλλες αντιδράσεις κομμάτων αποφάσιζαν για τακτοποίηση πρώην και τέως βουλευτών. Ξεκίνησα από το 2008 να κάνω ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς για το εάν ισχύουν προνομιακές, συντεχνιακές τακτοποιήσεις βουλευτών. Για παράδειγμα, ένας βουλευτής, ιδιώτης γιατρός και όχι του δημοσίου, με νομο της Βουλής των Ελλήνων όταν χάσει τη βουλευτική του έδρα να μπορεί να επιλέγει νοσοκομείο της αρεσκείας του και να αναλαμβάνει με νόμο της Βουλής, προσωποπαγή, δηλαδή ονομαστική θέση διευθυντή και μάλιστα σε έδρα πάλι της αρεσκείας του. Δηλαδή είναι χειρουργός στην Τρίπολη ιδιώτης, αλλά επιλέγει νοσοκομείο της Αθήνας σε έδρα πλαστικής χειρουργικής. Όπως για παράδειγμα έχω καταγγείλει, ο Πέτρος Τατούλης."

Τι γίνεται όμως και με τους συνταξιούχους βουλευτές; 'Οπως λέει η κα Πιπιλή, "Μπορούν να εισπράττουν νομίμως ολόκληρη την αποζημίωση, την επίσης νόμιμη, δημάρχου ή νομάρχη. Από τότε που ήμουν δημοσιογράφος, είχα καταγγειλει πως η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κύριος Γιάννης Μίχας, υπερνομάρχης η πρώτη, νομάρχης ο δεύτερος, εξακολουθούσαν η πρώτη να λαμβάνει και το μισθό της υπαλληλου της εθνικής τράπεζας και την αποζημίωση της υπερνομάρχη και την αποζημίωση της προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Νομαρχών που υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Το ίδιο φυσικό πρόσωπο δηλαδή έπαιρνε 3 μισθούς. Απο το 2008 μέχρι το 2010 είχα κάνει πολλές ερωτήσεις για αυτα τα θέματα αλλά...φωνή βοώντος εν τη ερήμω."

Νewsit.gr

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ



Η κυβέρνηση από τη μια προχωρά σε απολύσεις και από την άλλη μεθοδεύει προσλήψεις. Απέλυσαν από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΑΕ, από τον Απρίλιο του ’10 έως σήμερα, 53 εργαζόμενους και προσλαμβάνουν τώρα 83! Και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Χρήστος Σταϊκούρας...Αντιφατικές επιλογές από μία Κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της Οικονομίας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη δημοσιοποίηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος από το ΙΟΒΕ:
 

«Η αβεβαιότητα, ο φόβος και η απελπισία έχουν εξελιχθεί σε κυρίαρχο συναίσθημα των Ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Αυτή η διαπίστωση αποτυπώνεται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, στον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος.
Δείκτης ο οποίος υποχώρησε στις 70,6 μονάδες το Σεπτέμβριο, από τα χαμηλότερα επίπεδα ιστορικά.
Και σε αυτό το κλίμα, η Κυβέρνηση συναρτά την «επίτευξη των στόχων με τη στάση των Ελλήνων πολιτών και της κοινωνίας».
Όταν με την πολιτική της και τη λειτουργία της, η ψυχολογία και οι προσδοκίες επενδυτών και καταναλωτών έχουν καταρρεύσει, ενώ δημιουργούνται συνεχώς οικονομικά και κοινωνικά ερείπια.
Αντιφατικές επιλογές από μία Κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της Οικονομίας».

Αναστάτωση, εκνευρισμός και σύγχυση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια από ασάφειες και τις διφορούμενες ερμηνείες Νόμου




Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αναστάτωση, εκνευρισμός και σύγχυση έχει προκληθεί κατά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια από τη διαδικασία που ακολουθείται ασγια πρώτη φορά φέτος.
Το πρωτοφανές αλαλούμ από τις άφειες και τις διφορούμενες ερμηνείες του Νόμου 3966/2011, της Υπουργική Απόφασης αριθ.Φ.151/67431/Β6/ 15-06-2011 και της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Φ.251/101/273/Β6/07-09-2011, εγκυμονεί  άμεσο κίνδυνο να βρεθούν οι επιτυχόντες πρωτοετείς ακόμα και εκτός πανεπιστημίων.
Το όλο πρόβλημα αγγίζει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες των τριτέκνων, πολυτέκνων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς ανάμεσα στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, αντίθετα με τα προβλεπόμενα, υπολογίζεται το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους 2009 και όχι του τελευταίου οικονομικού έτους 2010. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται πλασματική οικονομική κατάσταση των πρωτοετών και των οικογενειών τους, βασισμένη όχι στα εισοδήματα του 2010 αλλά του 2009, δηλαδή σε αυξημένα εισοδήματα πριν τις οριζόντιες περικοπές των μισθών που επεβλήθησαν το περασμένο έτος και την κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλείται να διευθετήσει και να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα».

Βουλιάζουν οι ελπίδες σε άδειες πισίνες

Η προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ήδη μπει στην τελική της ευθεία, όμως τουλάχιστον στην χώρα μας οι συνθήκες είναι αντίξοες.
Άδειες πισίνες, γυμναστήρια χωρίς ντους και θέρμανση, λιγοστοί χώροι για σωστή εκγύμναση, είναι μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της χώρας, που αναμένεται να την εκπροσωπήσουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της υφηλίου.
Όπως δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση, Άρης Γρηγοριάδης, οι άδειες πισίνες είναι η μεγαλύτερη κατάντια του ελληνικού αθλητισμού. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, αλλά είναι παρατημένες και παραμελημένες, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει ο Έλληνας πρωταθλητής αυτός και οι συναθλητές του να έχουν καταντήσει περιπλανώμενοι ζητιάνοι.
«Είμαι είκοσι χρόνια κολυμβητής και είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω δει. Εμείς προσπαθούμε να προπονηθούμε και πάμε όπου βρούμε. Όμως δεν ξέρουμε αν θα βγει η χρονιά. Μας λένε συνεχώς ότι δεν έχουν λεφτά. Για να ανοίξει το φυσικό αέριο, θα πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του χρέους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γρηγοριάδης σε αθλητικό ραδιόφωνο.
Μάλιστα τόνισε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Αθήνα για να μπορέσει να κάνει σωστά αυτό που αγαπάει: «Είναι γύρω στους χίλιους αθλητές που κάνουν προπονήσεις, όμως κάποιο φως δεν βλέπουμε. Αυτό που με στεναχωρεί εμένα είναι πως η Αθήνα έχει κολυμβητήρια και δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο εκεί. Πολλές φορές σκεφτόμαστε να πάμε εκεί».

http://www.sportsecrets.gr/?p=3873

Κώστας Κόλλιας: «Μόνο δραστικά μέτρα θα σώσουν τους αγρότες

Στην Κορινθία βρέθηκε την Πέμπτη ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδεία του Αναπληρωτή Τομεάρχη και Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια. Στα πλαίσια της επίσκεψης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Κορινθία και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού. Σχετικά με την περιοδεία ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Εκπροσωπώντας τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κασαπίδης και εγώ είχαμε σήμερα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική ημέρα κοντά στους αγρότες της Κορινθίας. Το κλίμα που βρήκαμε δεν μας είναι βεβαίως άγνωστο: η ίδια απόγνωση, η ίδια αγανάκτηση παντού. Δεν υπάρχει περιοχή, δεν υπάρχει αγρότης που να μην έχει να διηγηθεί μία ιστορία απελπισίας. Παντού οι παραγωγοί γίνονται φτωχότεροι με κάθε μέρα που περνά, όλο και πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον.

Στη Νεμέα, αλλά και σε άλλες αμπελουργικές περιοχές του Νομού μας, οι φετινές καταστροφές από την επιδημία του περονόσπορου ήρθαν να προστεθούν στην ήδη άθλια οικονομική κατάσταση των αγροτών μας. Δυστυχώς, η απροθυμία του Υπουργείου να αναπληρώσει την εισοδηματική απώλεια μέσω αποζημιώσεων, οδηγεί τους αμπελοκαλλιεργητές με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Οι επανειλημμένες εκκλήσεις για κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις συνάντησαν την επίμονη άρνηση του Υπουργού, ο οποίος υποσχέθηκε αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ.

Δυστυχώς, όπως είχα προειδοποιήσει από την αρχή, τα ΠΣΕΑ δεν πρόκειται να δώσουν τη λύση, τουλάχιστον όχι εφέτος. Οι βαμβακοπαραγωγοί από πέρυσι περιμένουν τα ΠΣΕΑ για το πράσινο σκουλήκι. Εδώ και ενάμιση χρόνο το Υπουργείο δεσμεύεται για «άμεσες» και «τάχιστες» διαδικασίες, κι ωστόσο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν διαδικασία. Δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για την κατανομή αρμοδιοτήτων, δεν υπάρχει η Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων, δεν υπάρχουν Επιτροπές, δεν υπάρχουν πορίσματα – και, βεβαίως, δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν σύντομα αποζημιώσεις.

Τα ίδια θα συμβούν και με τους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας. Το Υπουργείο αρνείται να στηρίξει με αποζημιώσεις τους παραγωγούς και μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις, τη στιγμή που μόνο δραστικά μέτρα μπορούν να διασώσουν τους αγρότες μας από τη χρεοκοπία. Διότι όσο το Υπουργείο χρονοτριβεί, οι υποχρεώσεις τρέχουν. Γι’ αυτό, ένα από τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση άμεσα είναι η διευκόλυνση στη διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων αγροτών και επαγγελματιών του αγροτικού χώρου. Αυτό ήταν πάντα ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία είχε απαντήσει με υπευθυνότητα και συνέπεια, ρυθμίζοντας τα χρέη και τις οφειλές.

Τώρα το αίτημα επανέρχεται με χαρακτήρα κατεπείγοντος, αφού η εξαθλίωση που έχει επιφέρει η πολιτική ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει τους αγρότες μας σε αδυναμία πληρωμών. Ο αγροτικός κόσμος στέρεψε, δεν διαθέτει χρήματα ούτε για τα προς το ζην, πόσο μάλλον για να επενδύσει στην παραγωγή. Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί η Κυβέρνηση πριν να είναι αργά. Διότι εάν χρεοκοπήσει ο αγροτικός τομέας, θα χρεοκοπήσει ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς πυλώνες που διαθέτει η χώρα. Χρειάζεται εδώ και τώρα μία ρύθμιση για τα αγροτικά χρέη, μία ρύθμιση πολύ πιο γενναία από αυτή του 2009. Πρέπει να καλυφθούν ληξιπρόθεσμα δάνεια και οφειλές τουλάχιστον από το 2007, να συμπεριληφθούν οι οφειλές για εγγυημένα δάνεια, αλλά και τα ενήμερα δάνεια, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποπληρωθούν. Η Κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει τολμηρές αποφάσεις, να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών και των υποχρεώσεων, αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την αγροτική οικονομία.»


Νίκος Νικολόπουλος...ερχόμαστε στη Μεσσηνία για να φέρουμε το μήνυμα της άλλης πολιτικής. Υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την εξόρμηση του Τομέα στη Μεσσηνία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι θεσμικές παθογένειες και στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης πρέπει να αποτελούν εθνική προτεραιότητα

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίκληση του θεσμικού πλαισίου, του φόρτου εργασίας των δικαστών και των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις εξελίξεις και τις κωλυσιεργίες στην απονομή της Δικαιοσύνης που προκαλούν την κοινή γνώμη.
Λίγες μέρες πριν, αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Μάκης Ψωμιάδης, ενώ εκκρεμούσε η διαδικασία απόφασης για την προφυλάκισή του και όπως ήταν φυσικό εξαφανίσθηκε. Στις επόμενες ημέρες πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι τρομοκράτες του «Επαναστατικού Αγώνα», λόγω συμπλήρωσης της 18μηνης προφυλάκισής τους, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Όλα αυτά αποδεικνύουν πως από τη μια η Δικαιοσύνη αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της και από την άλλη η Πολιτεία απέτυχε στη δημιουργία λειτουργικού δικαστικού συστήματος. Και αυτό επιβεβαιώνει την πλήρη απώλεια ελέγχου, από την κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα.
και όχι να προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».  



Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:



«Στην πιο δύσκολη καμπή για τη χώρα, το μήνυμα της Ελλάδας προς την Ευρώπη πρέπει να είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα δίνουν οριστικές λύσεις και θα βγάζουν την Ευρώπη πιο μπροστά από τις αγορές.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση διχασμένη και χωρίς σχέδιο και η αξιωματική αντιπολίτευση κολλημένη στο λαϊκισμό της, δεν μπορούν και δεν θέλουν να πείσουν την κοινωνία και τους εταίρους, ότι είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε οριστικά τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ».

Προγράμματα για νέους στην Ευρώπη από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Νέα προγράμματα για τους νέους εγκρίθηκαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης θα δώσει τη δυνατότητα σε έξι (6) νέους και νέες να υποβάλουν αιτήσεις, ώστε να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού που αφορούν στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στην Αγγλία και στην Ουγγαρία, καλύπτοντας το 100% των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας, επιδόματος διατροφής και άλλων βασικών εξόδων των δικαιούχων.
Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από την 15η Νοεμβρίου έως την 1η Μαρτίου και θα έχουν διάρκεια από 21 έως 30 ημέρες. Οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδική βεβαίωση (Youth Pass) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή τους.
Τα προγράμματα εθελοντισμού οργώνονται από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ξεκινούν από την Παρασκευή 07/10/2011 έως 20/10/2011, Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες από 9.30 έως 13.30, στο γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών. Η προετοιμασία και η συμμετοχή στα προγράμματα είναι εντελώς δωρεάν.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναπτύσσοντας και προωθώντας σύγχρονες και πρωτοπόρες υπηρεσίες Ευρωπαϊκού επιπέδου και σε συνεργασία με το γραφείο Πληροφόρησης Νέων, βρίσκεται κοντά στους νέους υποστηρίζοντας δραστηριότητες εκπαίδευσης και πολιτισμού, αξιοποιώντας παράλληλα Ευρωπαϊκές και Εθνικές χρηματοδοτήσεις, πραγματοποιώντας δράσεις Ανταλλαγών Νέων, Εθελοντισμού για νέους από και προς την Ελλάδα, πρωτοβουλιών για νέους κ.α.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η Αναπτυξιακή Επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων” του Δήμου.
Το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου, Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο στο Πατραικό!

ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ κ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ


Το "πράσινο φως" για την διενέργεια ερευνών για πετρέλαιο σε τρεις περιοχές της Ελλάδας έδωσε η Κυβερνητική Επιτροπή.
Πρόκειται για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου, με συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα 250 με 300 εκατομμυρίων βαρελιών, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.
Για το Κατάκολο υπολογίζονται στα 3 εκατομμύρια βαρέλια, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων 50 έως 80 εκατομμύρια βαρέλια και στον Πατραϊκό 200 εκατομμύρια βαρέλια.
Από 01/01/2012 θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφεροντος και υπολογίζεται οτι έως το τελος του 2012 πετρελαϊκές εταιρείες θα εχουν εγκαταστήσει τα τρυπάνια τους.
'Ολο αυτό αναμένεται να αποφέρει στην Ελλάδα 25 δισ.

newsit.gr

Ραντεβού στο Χελμό Δρακοντίδες και Αρίσταρχος στις 8 Οκτωβρίου !


Τον έχουμε δει να ...φλερτάρει με το φεγγάρι τώρα θα τον δούμε να ...φλερτάρει με τις...Δρακοντίδες. Ο Αρίσταρχος μπορεί να βρίσκεται μόνος του εκεί καρφωμένος στην ψηλότερη κορυφή του Χελμού στα 2,340 μέτρων αλλά πάντα "φροντίζει" να μην μένει από παρέα.
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου το βράδυ θα έχει επισκέψεις και μάλιστα πολλές και όμορφες, τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, μια θεαματική «βροχή» από πεφταστέρια.

Πάτρα: Ουρές ανέργων για μια θέση 8μηνίτη στον Δήμο- 3.000 αιτήσεις για 51 θέσεις!

Πάνω από 3000 άτομα εκτιμάται ότι θα διεκδικήσουν μια από τις 51 θέσεις οχταμηνητών στο Δήμο Πατρέων. Σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι, όπως δήλωσε στο thebest.gr στέλεχος του Δήμου, ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Μέχρι και χθες πάνω από 2700 αιτήσεις ενδιαφερομένων είχαν κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου Πατρέων για τις θέσεις του εποχιακού προσωπικού και σήμερα από το πρωί υπάρχει έντονο ενδιαφέρων των υποψηφίων οι οποίοι προσέρχονται με τα σχετικά δικαιολογητικά για να διεκδικήσουν μια θέση εποχιακής εργασίας.

thebest.gr

Ανοιχτή επιστολή Καϋμενάκη “Θα το φτάσω μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPER LEAGUE.

Κύριε Πρόεδρε,

Είχα σκοπό όσα αναφέρω στη παρούσα επιστολή μου, να τα θέσω υπ όψιν σας στο προγραμματισμένο για τις 4-10-2011, Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ, πλην όμως εξ αιτίας της αναβολής του, αποφάσισα να αναφερθώ εγγράφως, προς όλους τους Προέδρους και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

Απλήρωτοι οι απογραφείς που έκαναν την Απογραφή Πληθυσμού 2011

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δ. Ρέππα και Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους απασχολήθηκαν κατά τη Γενική Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Η Γενική Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 διενεργήθηκε στη χώρα πριν από περίπου 5 μήνες και συγκεκριμένα από τις 10.05.2011 έως τις 24.05.2011. Τόσο κατά τη διάρκεια της απογραφής, όσο πριν κατά το στάδιο της προετοιμασίας και μετά για τις μεταπογραφικές εργασίες, απασχολήθηκαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος. Επόπτες, τομεάρχες, απογραφείς, καταμετρητές και διερμηνείς από ολόκληρη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν στην Απογραφή, λαμβάνοντας κατόπιν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, αποζημίωση για την εργασία και τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Ωστόσο και παρότι έχουν παρέλθει έκτοτε 5 μήνες, δεν έχουν λάβει ακόμη την αποζημίωση που δικαιούνται και τους οφείλεται. Χιλιάδες πολίτες, ιδιαίτερα νέες και νέοι της πατρίδας μας, πολλοί εκ των οποίων βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας και μέσω της εργασίας τους κατά την Απογραφή προσέβλεπαν στην εξασφάλιση κάποιων εσόδων, βλέπουν τους μήνες να περνούν χωρίς να έχουν ακόμη πληρωθεί για τη δουλειά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

  1. Για ποιους λόγους δεν έχουν ακόμη καταβληθεί τα δεδουλευμένα σε όσους απασχολήθηκαν κατά τη Γενική Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011;

    1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όσους συμμετείχαν στην Απογραφή και πότε αναμένεται αυτό;

    2. report.24

       

Οι πραγματικοί γιατροί ζητούν πάντα γραπτή συγκατάθεση του ασθενούς!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Υπάρχει λογική εξήγηση για την σοβαρή άγνοια κινδύνου που εξακολουθεί να επιδεικνύει η κυβέρνηση;

Προφανώς όχι. Διότι το ίδιο το σύνδρομο της άγνοιας κινδύνου συνδέεται με συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως η παιδική ηλικία ή κάποια «ιδιαίτερη» ψυχοπνευματική κατάσταση.

Επί δύο χρόνια η κυβέρνηση επιδεικνύει μια πρωτοφανή άγνοια κινδύνου. Ήδη από την προεκλογική περίοδο, όταν το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, ως το πρώτο εξάμηνο της (ύποπτης) αδράνειας, την πανικόβλητη απόφαση για προσφυγή σε έναν μηχανισμό «στήριξης» με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και την μετέπειτα κατρακύλα μια ψυχοπνευματική κατάσταση χαρακτηρίζει όλες τις κυβερνητικές ενέργειες: Άγνοια κινδύνου.

Είναι να απορεί κανείς πώς το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία, ενώ όλοι γνωρίζουν πως δεν είχε τέτοια εντολή.

Κούρεμα, ξύλο, άδεια ταμεία και νέα στατιστικά μαγειρέματα. Και προπαγάνδα με δημοψηφίσματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Σκηνές βίας και ντροπής διαδραματίστηκαν πάλι στην Αθήνα. Στο στόχαστρο βρέθηκαν ξεκάθαρα οι λειτουργοί της ενημέρωσης, με τις φωτογραφίες να αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες μιας απίστευτης καταστολής και όσον αφορά στην μετάδοση των πληροφοριών. Φυσικά, δεν αναμένουμε τίποτε από την έρευνα που διατάχθηκε…
 
Μεγάλη κοινωνική αναταραχή, βαθιά ύφεση, μη βιώσιμο χρέος, απειλές πανταχόθεν, καμιά επένδυση, καμιά προοπτική ανάπτυξης, κλειστά υπουργεία, κλειστά καταστήματα, κλειστός δημόσιος τομέας, τρομαγμένος ιδιωτικός τομέας, κίνδυνος να ξεμείνει η χώρα από ρευστό και επομένως κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης.

Το σκηνικό που έχει στηθεί στη χώρα είναι ζοφερό και απειλεί την ίδια την ύπαρξή της.

Οι σκηνές βίας από τις χθεσινές διαδηλώσεις, μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και συμπεριφέρεται ως πληγωμένο θηρίο πριν από το τέλος.

Η επανεμφάνιση των «γνωστών αγνώστων» που για άλλη μια φορά έδρασαν ανενόχλητοι, προκαλώντας εικόνες που ενισχύουν το αρνητικό προφίλ της χώρας, δείχνει πως τα πράγματα ούτε απλά είναι, ούτε «αθώα».

Το γεγονός ότι τα θύματα της χθεσινής βίας ήσαν δημοσιογράφοι και φωτοειδησεογράφοι οδηγεί κατευθείαν σε σκέψεις, σχετικά με το τι ακριβώς έπρεπε να αποκρυβεί από τα μάτια της κοινής γνώμης - καθώς έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους ανενόχλητοι οι ροπαλοφόροι.

Και ενώ η χώρα έστελνε εικόνες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εξωτερικό, το μήνυμα από το ΔΝΤ, μέσω του επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς, ήταν σαφές:

Μόνο αν διαπιστωθεί ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο, θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα – και ενώ στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται η προπαγάνδα των αριθμών και των διαψεύσεων – το «κούρεμα» του χρέους άνω του 50%, όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά και συζητείται ευρύτατα, παντού εκτός από την εθελοτυφλούσα Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε είπε ξεκάθαρα πως το θέμα συζητείται. Όπως συζητείται και η αναθεώρηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, που πλέον θεωρούνται ανεπαρκείς, και οι οποίες (αποφάσεις) είχαν έλθει να αντικαταστήσουν άλλες αποφάσεις, αυτές τις 11ης και 25ης Μαρτίου, που επίσης είχαν κριθεί ανεπαρκείς μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Βρισκόμαστε δηλαδή αντιμέτωποι με ένα επικίνδυνο αινόμενο γενικευμένης ανεπάρκειας και στην ΕΕ, την οποία όμως δεν μπορούμε να καταγγείλουμε, διότι έχουμε οι ίδιοι κόψει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε, δυσφημώντας εαυτούς.

Ο φαύλος κύκλος ενισχύθηκε χθες με τη δήλωση «υψηλόβαθμης πηγής της τρόικας» που φέρεται να δήλωσε στο Ρόιτερ’ς, πως κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί η έκτη δόση, πλην όμως αυτή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη από την Αθήνα, που οφείλει να αποδείξει προηγουμένως ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κλείσει κανένα από τα κεφάλαια», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αντιδρά με εντελώς σπασμωδικό τρόπο.

Ασχολείται με τον νόμο για τα δημοψηφίσματα, τα μέλη της καυγαδίζουν σχετικά με το περιεχόμενο του πρώτου δημοψηφίσματος – αν δηλαδή θα είναι δημοσιονομικής υφής ή όχι – ενώ ξαφνικά η ΕΛ.ΣΤΑΤ, χωρίς να διαθέτει διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε να αναθεωρήσει το ΑΕΠ της πενταετίας 2005-2010, αποδεικνύοντας ότι πράγματι αποτελεί το μακρύ χέρι της Eurostat στην Ελλάδα.

Η οποία (Eurostat) με τη σειρά της, αποτελεί το μακρύ χέρι των δανειστών, που έχουν αποφασίσει να επιβληθούν στην πολιτική ζωή της χώρας, στέλνοντας το μήνυμα και στα δύο μεγάλα κόμματα ότι συνέχιζαν να αρμενίζουν στο πέλαγος της αμεριμνησίας, αν και η χώρα βρισκόταν σε ύφεση από το 2008.

Την ίδια ώρα, η Κύπρος, προκειμένου να αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό, έσπευσε να λάβει δάνειο από την Ρωσία, ύψους 2,5 δις ευρώ.

Κάτι που η κυβέρνηση Παπανδρέου επιμελώς απέφυγε, καταλήγοντας στις αγκάλες του ΔΝΤ...

elzoni.gr

e-goverment για κλάματα

Την ώρα που το διαδίκτυο τείνει να αποτελέσει απαραίτητο μέσο επικοινωνίας, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και οι κυβερνητικές ιστοσελίδες πάσχουν από διαδικτυακό αναλφαβητισμό.

Έρευνα της εταιρίας Qualia, που ειδικεύεται στις διαδικτυακές μετρήσεις, παρουσιάζει τον αριθμό των μοναδικών χρηστών (engaged community) που μοιράζονται με την κοινότητα links (υπερσύνδεσμους) στους ιστοτόπους των κομμάτων και ιστοσελίδων όπως το government.gov.gr και το astynomia.gr.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και τα συμπεράσματά της είναι ενδεικτικά του διαδικτυακού αναλφαβητισμού.

Στις ιστοσελίδες των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για χρονικό διάστημα εννέα μηνών, μόλις 152 και 140 άτομα πόσταραν αντίστοιχα κάποιο link.

Σε υψηλότερα επίπεδα βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία (191) και η Δράση του Στέφανου Μάνου (156).

Λίγο πιο κάτω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ βρίσκεται ο Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας με 80 ποσταρίσματα, ενώ αρκετά χαμηλότερα ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (42), το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (37) ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Δημοκρατική Αριστερά (16) και τέλος ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (15).

Αξίζει βέβαια να ληφθεί υπόψη ότι το περιεχόμενο των ιστοτόπων των κομμάτων δεν είναι τέτοιο ώστε κάποιος, ψηφοφόρος, οπαδός ή απλός επισκέπτης, να ενδιαφέρεται να δημιουργήσει έναν υπερσύνδεσμο.

Ωστόσο, οι ιστοσελίδες των πιο μικρών κομμάτων όπως αυτές της Δράσης και του ΣΥΝ αν και έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς στρέφονται στα κοινωνικά δίκτυα και έχουν μεγαλύτερη απήχηση στον κυβερνοχώρο.

Οι κυβερνητικές ιστοσελίδες
Παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) και γενικότερα της επικοινωνίας με τον πολίτη μέσω του ίντερνετ και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν σημαντικά τις ιστοσελίδες της κυβέρνησης για να εκφραστούν.

Έτσι οι ιστοσελίδες government.gov.gr, astynomia.gr και minedu.gov.gr (Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα ποσταρίσματα υπερσυνδέσμων με 668, 455 και 440 αντίστοιχα.

Αρκετά πιο κάτω βρίσκεται η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (/primeminister.gov.gr), ο ιστότοπος της Ανοικτής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (/opengov.gr) με 346 και 283 ποσταρίσματα αντίστοιχα.

Στo Πρόγραμμα Δι@ύγεια (diavgeia.gov.gr) όπου αναρτώνται υποχρεωτικά οι αποφάσεις των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο διαδίκτυο καταγράφηκαν 238 ποσταρίσματα, ενώ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (gsis.gr) σημειώθηκαν 233 ποσταρίσματα.

Στον ιστότοπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου(hellenicparliament.gr), του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (mindev.gov.gr), του Υπουργείου Εξωτερικών (mfa.gr) και της ιστοσελίδας για τη Διαδικτυακή υπηρεσία για τη νεανική επιχειρηματικότητα (startupgreece.gr) «ανέβηκαν» 182, 134, 121 και 117 υπερσύνδεσμοι αντίστοιχα.

Κάτω από τα 100 ποσταρίσματα έμειναν οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr), του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης (digitalplan.gov.gr) και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης (antiproedros.gov.gr).

Είναι σαφές πως κάποιοι βρίσκουν τον δρόμο προς την εξουσία ευκολότερα από ότι τον δρόμο προς τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας...

elzoni.gr

Άρχισαν (κυριολεκτικά) τα όργανα στο Πεντάγωνο – Εμβατήρια και τα ΜΑΤ... σκοπιά!

Περίπου 300 απόστρατοι έχουν συγκεντρωθεί στην Πύλη του Πενταγώνου όπου ... από τις εννιά και κάτι σκοπιά... φυλάνε τα ΜΑΤ.
.


Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί λίγο μετά τις 11:00 έβαλαν στα μεγάφωνα στρατιωτικά εμβατήρια και τότε ... τα ΜΑΤ κινητοποιήθηκαν. Σαν να ακούστηκε από τις “τρομπέτες” ... επέλαση οι αστυνομικοί έλαβαν θέση... άμυνας.
Μέχρι να ακουστούν τα εμβατήρια οι αστυνομικοί ήταν πίσω απ' το κτίριο της πύλης, μετά πήγαν στις θέσεις... προκαλύψεως!

Απόστρατοι Vs MAT!
Δεν πρόλαβαν να εμφανιστούν 10-20 απόστρατοι με μια Σημαία και ένα πανό και στην πύλη του Πενταγώνου έξαναν την εμφάνισή τους τα ΜΑΤ.
Με τα μέτρα να πηγαίνουν περίπατο την προηγούμενη φορά και περίπου 100 απόστρατους με ένα “ντου” να μπαίνουν “άνετα” στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων και υπό τον φόβο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών καθώς αναμένεται νέα κινητοποίηση ... τα ΜΑΤ έκαναν από τις εννιά την εμφάνισή τους για να περιφρουρήσουν το χώρο!
Η παροιμία γνωστή: εκεί που είσαι ήμουνα και δω που είμαι θα 'ρθεις και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε
Αυτό μεταφράζεται μόνο με την παροιμία “όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι” αλλά παράλληλα προκαλεί και μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι χρειάζονται ΜΑΤ για να μην μπουν στην καρδιά του Στρατού ... πολίτες.
Ο υπουργός είχε προειδοποιήσει ότι “θα τους πατάξει” και τώρα τη... δουλειά την ανέλαβαν τα ΜΑΤ;
Εκτός και αν το πεζοδρόμιο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Στρατού και έτσι επιστρατεύτηκαν άλλοι ένοπλοι.

newsit.gr

"Μπρόγκολα" από χρυσάφι στο Ξυλόκαστρο

Μια απίστευτη κομπίνα πανελ­λαδικής εμβέλειας, με πα­ράνομη επιστροφή του ΦΠΑ από το ελληνικό Δημόσιο, έχει στηθεί από αγρότες και συνεταιρισμούς, συ­νήθως σε συνεργασία με μεγαλεμπόρους. Έτσι, αγγουράκια, μήλα, ντομάτες και πολλά ζαρζαβατικά κατά περί­πτωση πληρώθηκαν «χρυσά».
Τα κυκλώματα παράνομης επιστρο­φής ΦΠΑ, που έχουν ζημιώσει το Δη­μόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκαν από ελεγκτές εφορια­κούς σε συνεργασία με τον Λέανδρο Ρακιντζή, τον γενικό επιθεωρητή Δη­μόσιας Διοίκησης.

Σε άπασα την επικράτεια
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων, οι επιτήδειοι προσκόμιζαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια στις εφο­ρίες για να έχουν επιστροφές ΦΠΑ.
Τα κυκλώματα, τα οποία έχουν αξιοποιήσει κάθε παραθυράκι της ήδη ελαστικής νομοθεσίας για τα αγροτικά προϊόντα, έχουν εντοπιστεί κυρίως σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλά­δα, με μία περίπτωση στη Θήβα να ξεχωρίζει, αφού ξεπερνά τα όρια της φα­ντασίας, καθώς το ποσό που έχουν κα­ταχραστεί από το 2005 μέχρι το 2009 ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ανέρχε­ται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Η δράση τους ξεσκεπάστηκε όταν οι εφοριακοί μαζί με την υπηρεσία του Ρακιντζή εξέταζαν τους απολογισμούς των εφοριών της χώρας, όπου διαπίστωσαν ότι κάποιες ΔΟΥ έχουν καταβάλει υπερβολικά ποσά επιστροφής ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων και ειδικά σε με­ρικούς αγρότες που συνεργάζονταν με συγκεκριμένες εταιρείες.

Στο Ξυλόκαστρο
Είναι χαρακτηριστικό ότι αγρότης από το Ξυλόκαστρο πήρε επιστροφή ΦΠΑ το 2006 σχεδόν 45.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, για να έχει ένας αγρότης τόσο μεγάλη επιστροφή ΦΠΑ, πρέπει να παράγει χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων, ενώ τα χωράφια που θα πρέπει να εκμεταλλεύεται για να πα­ράγει τόσους τόνους προϊόντων δεν θα πρέπει να μετριούνται σε στρέμματα, αλλά σε... χιλιόμετρα, καθώς ο συντε­λεστής ΦΠΑ τότε στα αγροτικά προϊό­ντα ήταν μονοψήφιος.
Ο συγκεκριμένος αγρότης, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 134.000 ευρώ, συνεργαζόταν με χονδρέμπορο της Αθήνας, η επιχείρηση του οποίου έχει πάψει βέβαια να υφίσταται από το 2007, με αποτέλεσμα σήμερα η εφο­ρία να παραδέχεται ότι, επειδή ο ιδι­οκτήτης της εκμεταλλεύτηκε όλα τα παραθυράκια του νόμου, σήμερα δεν μπορεί να του καταλογιστεί πρόστιμο, αφού δεν υπάρχει πουθενά.
Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το φυλλάδιο ελέγχου των εφοριακών, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας άφησε και «φέσι» ενός χρόνου ενοίκια στον ιδιο­κτήτη του ακινήτου που είχε μισθώσει.

Οργανωμένα κυκλώματα
Για να καταλάβει κανείς πόσο κα­λά ξέρουν να δουλεύουν τα κυκλώματα αυτά, που εκδίδουν εικονικά και πλαστά τιμολόγια, για να καταλήξει σε αποτέλεσμα η έρευνα, ζητήθηκαν στοιχεία από τις ΔΟΥ Ξυλοκάστρου, Στυλίδας, Αμαλιάδας, Γαστούνης (και εκεί έχει εντοπιστεί μεγάλη παρόμοια υπόθεση), Πατρών, Δερβενίου, Τρίπο­λης, Ναυπάκτου, Πύργου Γιαννιτσών, Ηγουμενίτσας, Α’ Αθηνών και ΠΕΚ Πει­ραιά. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύθηκαν με τεράστιο κέρδος στο έπακρο τη δυσκαμψία του Δημοσίου λόγω της γραφειοκρατίας.
Στην Κρήτη το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, καθώς η συγκεκριμένη κομπί­να έχει γίνει γνωστή σε όλους (αγρό­τες - συνεταιρισμούς - χονδρέμπο­ρους) και κάποιοι δεν αποφεύγουν τον... πειρασμό.
Η σημαντικότερη περίπτωση που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα τοποθε­τείται στο 2009. Στην κλοπή ΦΠΑ που είχε εντοπιστεί πρωταγωνιστές ήταν οι γεωργικοί συνεταιρισμοί. Κάποιοι, σε συνεργασία με εφοριακούς της Ιεράπετρας (διότι σε αυτές τις περιπτώσεις τυ­χαίνει να εμπλέκονται και κάποιοι εφο­ριακοί, είτε ενεργά είτε κάνοντας τα... στραβά μάτια), κατάφεραν να εισπρά­ξουν 164.128 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ που αναλογούσε σε 3.400 αγρότες της περιοχής!!!

Η έρευνα συνεχίζεται

Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται, καθώς οι ελεγκτές εφοριακοί είναι σί­γουροι ότι θα βρεθούν κι άλλα στοιχεία σε υποθέσεις μεγάλης επιστρο­φής ΦΠΑ. «Για μας είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα» είπε στο «Π» ο Λ. Ρακιντζής. Μάλιστα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημειώνει:
«Τα κυκλώματα είναι τόσο καλά οργανωμένα, που πολλές φορές λει­τουργούν από μόνα τους, χωρίς να έχουν ανάγκη τους αγρότες. Γνωρί­ζοντας τα στοιχεία τους προχωρούν στην έκδοση πλαστών τιμολογίων και εισπράττουν.
Έχουν τύχει περιπτώσεις στα δικαστήρια - διότι οι υποθέσεις αυτές έχουν και ποινικό χαρακτήρα - όπου οι αγρότες δήλωναν πλήρη άγνοια για τα όσα γίνονταν πίσω από την πλάτη τους από συνεταιρισμούς και χονδρέμπορους που χρησιμοποιούσαν τα ονόματά τους και τα φορολο­γικά τους στοιχεία για να κλέψουν το κράτος.
Ελπίζω στο εξής το κράτος να προστατεύσει πολύ περισσότερο τα συμφέροντά του και βέβαια το δημόσιο ταμείο».

http://topontiki.gr/article/22874

Σμιτ: Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα

thumb
Την άποψη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα, «αλλιώς να τους πάρει ο διάολος», εξέφρασε ο γερμανός πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, κάνοντας λόγο για «τεράστιο στοίχημα» σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.
Ο Χ. Σμιτ τάχθηκε υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ, καθώς σε περίπτωση χρεοκοπίας, η εμπιστοσύνη στην Κοινότητα των 27 κρατών-μελών «θα μειωνόταν περισσότερο», ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν επιχειρηματικές επενδύσεις στη μεσογειακή αυτή χώρα: «Το πολιτικό τίμημα θα ήταν πολύ μεγάλο. Για τον λόγο αυτό οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα».
Παράλληλα, προχώρησε σε σύγκριση της κατάστασης της Ελλάδας με την «κατάσταση της Γερμανίας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όταν οι ΗΠΑ και η Γαλλία παρείχαν οικονομική βοήθεια. Ο Χ. Σμιτ σχολίασε σχετικά: «Σε σχέση με την τότε κατάσταση της Γερμανίας και την προθυμία παροχής βοήθειας από τα κράτη, που λίγα χρόνια πριν ήταν εχθροί μας, το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»
Ωστόσο, ο πρώην καγκελάριος δε θεωρεί καταστροφή μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας. Για τους Eλληνες και όλους τους άλλους Ευρωπαίους κάτι τέτοιο θα ήταν βέβαια «μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους» ανέφερε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». Κι αυτό ισχύει «τόσο για τις οικονομικές όσο και για τις πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας χρεοκοπίας».
Όσον αφορά στον φόβο πολλών Γερμανών για τις καταθέσεις τους, ο πρώην καγκελάριος δήλωσε: «Αν υπάρχουν Γερμανοί που φοβούνται, τότε κάτι τους έχει φοβίσει. Για παράδειγμα, οι πηχυαίοι τίτλοι του Spiegel ή της Bild Zeitung», ενώ συμπλήρωσε πως θεωρεί το φόβο για μια ενδεχόμενη νομισματική μεταρρύθμιση ως «εντελώς ανόητο». Το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης ο Σμιτ το θεωρεί μεν «πιθανό», αλλά «αναστρέψιμο».
Τέλος, στο ερώτημα αν εμπιστεύεται την τράπεζά του ο Σμιτ απάντησε: «Μόνο με μέτρο. Αλλά εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που δουλεύει στην τράπεζα. Κι αυτή είναι μια σημαντική διαφορά!»

topontiki.gr

Άγριο πετσόκομα 30% στις επικουρικές και 20% στο εφάπαξ


Με πολύ δυσάρεστο τρόπο για εκατομμύρια ασφαλισμένους ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό γύρω από το πετσόκομα που έρχεται στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου (στο οποίο δεν περιλαμβάνονται μόνο οι δημοσιοι υπάλληλοι) καθώς και της ΔΕΗ.
Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o επιστημονικός σύμβουλος ΙΝΕ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Ρωμανιάς "ο υπουργός Εργασίας μας ειπε ξεκάθαρα μέσω συνέντευξης που παραχώρησε ότι για όλες τις επικουρικές συντάξεις, παλιές και νέες, είτε ο ασφαλισμένος συνταξιούχος παίρνει επικουρική εδώ και 10χρόνια, είτε θα πάρει τώρα επικουρική θα κρατήσει 150 ευρώ και από το επιπλέον ποσό θα αφαιρεθεί 30%".
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ"Αυτό για κάποιον που παίρνει επικουρική 300 ευρώ σημαινει πως θα του κρατήσουν τα 150 ευρώ και από τα υπόλοιπα 150 θα του αφαιρεθεί το 30% δηλαδή 45 ευρώ και άρα το ποσό που θα του μείνει θα είναι 105 ευρώ. Ανάλογη θα είναι η αφαίρεση και σε όλες τις άλλες επικουρικές. Εχουμε δηλαδή μια γενναία αφαίμαξη των επικουρικών συντάξεων'

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
"Πέρα από αυτό σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις επικουρικές το ποσό που ξεπερνά το 20% των συντάξιμων αποδοχών θα αφαιρεθεί. Μένει να το δούμε στο νέο νομοσχέδιο που θα αφορά αποκλειστικά τις επικουρικές ή σε μια τροπολογία που θα αφορά στις επικουρικές" επεσήμανει ο κύριος Ρωμανιάς.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ"Ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί τα νέα μέτρα να ισχύσουν από την 1/1/2012 τελικά φαίνεται πως θα ξεκινήσουν από την 1/11/2011. Ξεκινάνε δηλαδή τα νέα μέτρα δύο μήνες νωρίτερα" αποκάλυψε ο Γ.Ρωμανιάς.

ΑΦΟΡΑ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝΗ ρύθμιση αφορά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν σύνταξη επικουρική πάνω από 150 ευρώ και φυσικά αφορά όλους τους μελλοντικούς δικαιούχους.
Αφορά όλα τα ταμεία ακόμη και αυτά που δεν έχουν πρόβλημα οικονομικό όπως για παράδειγμα το ΤΕΑΠΟΚΑ που είναι το καλύτερο ταμείο δίχως προβλήματα, επίσης από το δεύτερο στη σειρά καλύτερο ταμείο το ΤΕΑΔΥ που είναι το επικουρικό των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι σαφές δηλαδή ότι όλη η ιστορία έχει χαρακτήρα αφαίμαξης, έχει χαρακτήρα αφαίρεσης χρημάτων από τις επικουρικές συντάξεις για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα προς ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού και για την εξόφληση των δανειστών".

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΙΑΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
"Καταρχάς μιλούμε για το εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν αφορά όμως μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς εκεί έχουν ενσωματωθει με τον νόμο 3655 και άλλοι λογαριασμοί πρώην ταμείων για το εφάπαξ. Έχουμε ήδη μια νομοθετική παρέμβαση εδώ και 3 μήνες όπους εχει κόψει ένα 10% από το εφάπαξ όλων των κατηγοριών των δικαιούχων εφάπαξ αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2010 καθώς το ταμείο αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες στο νέο νομοθέτημα που εντός των ημερών θα κατατεθεί θα έχουμε ένα δεύτερο κόψιμο 10% το οποίο και αυτό θα έχει αναδρομική ισχύ. Θα οδηγήσει σε μείωση του δικαιούμενου εφάπαξ σε συνολική μείωση κατά 20%" αποκάλυψε ο κύριος Ρωμανιάς.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους δικαιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι έχουν και αυτοί υποστεί μειώση 10% και τώρα θα υποστούν νέα μείωση 15% που θα ισχύσει αναδρομικά και αυτή απο την 1η Γενάρη του 2010.
ΠΟΣΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 'ΨΑΛΙΔΙ" ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ"Η μείωση κατά 20% στο εφάπαξ αφορά καταρχήν 41.000 ανθρώπους του δημοσίου, αφορά επίσης άλλους 5 με 6 χιλιάδες ανθρώπους που τα ταμεία τους είναι συνδεδεμένα με το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων όπως οι εργαζόμενοι στους Δήμους ή οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. Και αφορά και άλλους για παράδειγμα από τη ΔΕΗ γύρω στις 3 με 4 χιλιάδες και βέβαια αφορά όλους τους μελλοντικούς δικαιούχους, δηλαδή έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων" είπε τέλος ο κύριος Ρωμανιάς.
newsit.gr

Απεβίωσε, ο συνιδρυτής της Αpple, Στιβ Τζομπς

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών ο Στιβ Τζομπς. Ο θάνατός του, ανακοινώθηκε από την ίδια την Apple, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Γεννημένος το 1955, ο Τζομπς, αποδείχθηκε, ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές του κόσμο, στις νέες τεχνολογίες.

Το 1976, ίδρυσε μαζί με τον Στιβ Βόσνια, την εταιρεία Apple, και έδωσε στον κόσμο,που δεν θα ήταν ποτέ πιά ίδιος, υπολογιστές, όπως τα Macintosh, εργαλεία όπως το ποντίκι, και τις σκληρές δισκέτες, σε μια εποχή που οι προσωπικοί υπολογιστές, ήταν μια ακριβή επένδυση για λίγους.

Από την Apple, αποχώρησε το 1985, για να επανέλθει το 1996, για να στείλει την εταιρεία, στην κορυφαία των αξιών στις ΗΠΑ.

Κάτω από τη δική επίβλεψη, η Apple, λάνσαρε το iPod, το iPhone και το ιPad, μηχανές, που άλλαξαν για μία ακόμη φορά, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την τεχνολογία, και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.
Τον περασμένο Αύγουστο, παραιτήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά οριστικά από την Apple, λόγω μιας σπάνιας περίπτωσης καρκίνου στο πάγκρεας από την οποία έπασχε.
e-typos.com

Στην εφεδρεία όλοι όσοι έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας - ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ 25.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 20.000 εργαζομένων που θα τεθεί σε εφεδρεία για 12-24 μήνες και μετά θα λάβει πλήρη σύνταξη.
Τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία πριν από τη συνταξιοδότηση όλοι οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας διερεύνησαν σε πολλαπλές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 20.000 εργαζομένων που θα τεθεί σε εφεδρεία για 12-24 μήνες και μετά θα λάβει πλήρη σύνταξη. Υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει και τις 25.000, οπότε θα μειωθεί αυτομάτως ο αριθμός των "εφέδρων" από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς από 8.000 σε 4.000-5.000 υπαλλήλους, προκειμένου να συμπληρωθεί το "πρώτο κύμα" των 30.000 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του έτους.

Προϋπηρεσία
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναζητούνται επαρκή στοιχεία για την προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί αρκετοί δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους εάν προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επιδιώκει να σταματήσει το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων, προκειμένου να τεθεί ένας σημαντικός αριθμός των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η πλειονότητα των εφέδρων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς προέρχεται από τον στενό δημόσιο τομέα και είναι περίπου 17.000, εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών και των γιατρών, που θα εξαιρεθούν

ethnos.gr

Κλειδώνει το «κούρεμα»


Κλειδώνει το μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους – σε σχέση με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου – η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έδωσε την πρώτη σαφή ένδειξη για το σχέδιό της.
Οι ιδιώτες δανειστές μπορεί να χρειαστεί να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή της στις Βρυξέλλες με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τους επιτρόπους της ΕΕ.
Την πρώτη σαφή ένδειξη ότι η Γερμανία εξετάζει γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Το σχέδιο, που αφορά επίσης ενίσχυση με νέα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών, προκύπτει από τις δηλώσεις της ίδιας της Ανγκελα Μέρκελ η οποία μετά τη χθεσινή συνάντησή της στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τους επιτρόπους της ΕΕ είπε ότι οι ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας μπορεί να χρειαστεί να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες στο πλαίσιο της προσπάθειας σωτηρίας της χώρας μας.
Στόχος της Μέρκελ είναι να ετοιμαστεί το σχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ώστε να συζητηθεί στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, στα μέσα Οκτωβρίου. «Ο χρόνος τελειώνει» για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προειδοποίησε η καγκελάριος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε η Μέρκελ μιλώντας σε γεύμα του Κολεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες. Οι συνδαιτυμόνες της μάλιστα κατάλαβαν από τα συμφραζόμενα ότι η Γερμανία δεν αποκλείει την προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους με κούρεμα της τάξης του 50%. Δυστυχώς, το ελληνικό χρέος δεν φαίνεται βιώσιμο και πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε, φέρεται να είπε η καγκελάριος της Γερμανίας απευθυνόμενη στους 27 Επιτρόπους, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι πράγματι ισχύουν τα σενάρια ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κουρέματος γύρω στο 50% κι όχι στο 21%, όπως προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Η Μέρκελ άσκησε επίσης κριτική ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει αποτελέσματα και ότι δεν έχει πάει καλά η υπόθεσή της, σε αντίθεση με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, τις άλλες δύο χώρες που μπήκαν στον μηχανισμό στήριξης. Ερωτηματικά προκάλεσαν αργότερα δηλώσεις που έκανε η Μέρκελ μετά το γεύμα με τους ευρωπαίους Επιτρόπους, υπονοώντας ότι εάν κάποια χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στην ευρωζώνη δεν είναι κατανοητό γιατί δεν πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες που διέπουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 
ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ. Ενδεικτικές των διεργασιών που γίνονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι οι δηλώσεις του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος υποσχέθηκε λύση μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες, τονίζοντας πάντως ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Την ίδια στιγμή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή να πραγματοποιηθούν «τεστ κοπώσεως» στις ευρωπαϊκές τράπεζες για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα άντεχαν μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Επισήμως πάντως, ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμεναν ότι η κίνηση αυτή είναι προληπτικό μέτρο και όχι ένδειξη ότι ετοιμάζεται ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Το σχέδιο για επανακεφαλαιοποίηση, το οποίο επιβεβαίωσε νωρίτερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν, προκάλεσε αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές που έκλεισαν με κέρδη έως 4%. Μικρή άνοδο σημείωσε το ευρώ, που διαμορφώθηκε στα 1,33 δολάρια ενόψει και της σημερινής συνάντησης της ΕΚΤ - τελευταίας του Ζαν-Κλοντ Τρισέ ως προέδρου της - για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής. Ολα δείχνουν ότι οι εξελίξεις επισπεύδονται μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η γαλλοβελγική Dexia, την οποία θα στηρίξουν οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου για να μην καταρρεύσει. Το σχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο σήμερα.
 
ΤΑ ΝΕΑ

Π. Τατούλης: οι στόχοι απορρόφησης του κωδικού για την υγεία από το ΕΣΠΑ

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΔΕΠΑΝΟΜ (εταιρεία κατασκευής μονάδων υγείας του Δημοσίου) και της 6ης ΥΠΕ, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και με τους διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η παρακολούθηση της πορείας απορρόφησης του κωδικού για την υγεία από το ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς διαπιστώνεται στασιμότητα, η οποία θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα συνολικά. «Είναι αδιανόητο να μην επιτευχθούν οι στόχοι και επιλογή μας είναι να επιτευχθούν, παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός έχει γίνει πάνω σε λάθος βάση. Έχουμε δεσμευθεί στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι το 80 % του κωδικού θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και θα το κάνουμε».

Κατά την αναλυτική εξέταση για την κάθε περιφερειακή ενότητα ο κ. Τατούλης ζήτησε γρήγορες ενέργειες σε κάθε τομέα για να επιτευχθεί ο στόχος καθώς και εξορθολογισμό πάνω στη βάση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, για το οποίο ζήτησε μικρότερη δομή με μικρότερο κόστος, συμβάλλοντας θετικά στην εξοικονόμηση χρημάτων για τη χώρα, έστω και αν «χάνει» η Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε χρήματα και σε απορροφητικότητα, εφόσον η λογική με την οποία είχε σχεδιαστεί είναι ξένη προς τη σημερινή πραγματικότητα και τη σύγχρονη ψυχιατρική πολιτική.

Δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης ότι η Περιφέρεια θα προσφέρει βοήθεια και στο Υπουργείο αναφορικά με τις υποδομές όπου χρειαστεί, καθώς ο στόχος είναι να υπάρχει κάλυψη σε όλα τα επίπεδα της τριτοβάθμιας περίθαλψης. Τα νοσοκομεία πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στις υποδομές τους και όπου ζητηθεί θα συνδράμουν οι τεχνικές υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε ότι ο σχεδιασμός του κωδικού για την υγεία στο ΕΣΠΑ ήταν ελλιπέστατος, λόγω της συντηρητικής προσέγγισης του εδώ και 5 χρόνια και το σύνολο των προβλεπόμενων έργων δεν μπορεί να φτάσει το πλαφόν του κωδικού. Ο Περιφερειάρχης κατέληξε ότι τώρα δεν είναι χρόνος για σκέψεις παρά μόνο για έργα.    

Ο Περιφερειάρχης στις εργασίες του συνεδρίου «Οχυρωματική αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο (5ος -15ος αιώνας)»