Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

24 Αυγούστου 2007: Τέσσερα χρόνια μετά... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

24 Αυγούστου 2011… Τέσσερα χρόνια μετά τη μέρα που ξεκίνησε ο μεγαλύτερος εφιάλτης που έζησε η Ηλεία στη σύγχρονη ιστορία της. Μια απίστευτη τραγωδία που συντάραξε όλο τον κόσμο.
Οι φωτιές που έκαψαν ανθρώπους, περιουσίες, ψυχές. Φωτιές που για πολλούς καίνε ακόμα. Για εκείνο τον άνθρωπο που μέσα σε λίγα λεπτά, έχασε τα τέσσερα παιδιά, τη σύζυγό, τη μάνα του...
Για εκείνους που έχασαν, συζύγους, γονείς, αδέρφια… Για εκείνους που είδαν το βιος τους μέσα σε δευτερόλεπτα, να γίνεται στάχτη…
Για εκείνους που είδαν την Ηλεία να σβήνει από το χάρτη… Για όλους εμάς που συνεχίζουμε να περπατάμε, εκεί που οι φλόγες σάρωσαν…
Το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου 2007 δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Όχι μόνο για το πιο συγκλονιστικό ρεπορτάζ της ζωής μας, αλλά για αυτά που νοιώσαμε ως άνθρωποι.
Σήμερα το πιο εύκολο είναι να περιγράψουμε τι ζήσαμε. Προσπερνάμε αυτή τη διαδικασία γιατί, το κάναμε την πρώτη επέτειο, άντε και τη δεύτερη.
Τέσσερα χρόνια μετά πρέπει να προχωρήσουμε, παίρνοντας μαθήματα από τη μεγάλη καταστροφή. Και δυστυχώς όμως ούτε τα μαθήματα πήραμε, μα ούτε προχωρήσαμε.
Η πραγματική ανασυγκρότηση του τόπου δεν ήρθε ποτέ. Το περίφημο για αυτήν σχέδιο βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι. Και ακόμα έρχεται… Από τις εκλογές του 2007 λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή και την έλευση Καραμανλή στα «καμένα», από τις εκλογές του 2009 και την συμβολική «συν υπουργοίς και Αθεμπίγιο» έλευση Παπανδρέου στην Αρχαία Ολυμπία και πιθανόν για ανασυγκρότηση θα τολμήσουν να μας πουν και στις επόμενες…
Και όπως αποδείχθηκε περισσότερα ψέματα δεν έχει ακούσει αυτός ο τόπος, από αυτά που είπαν οι δύο αυτοί πρωθυπουργοί και οι συνεργάτες τους.
Αν υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά προσέφεραν στον τόπο, τότε είναι οι Κύπριοι αδερφοί μας, στην Αρτέμιδα, την Αρχαία Πίσσα, στο Καράτουλα, ο όμιλος Βαρδινογιάννη στη Μάκιστο, το Ίδρυμα Λάτση στην Αρχαία Ολυμπία, οι Αυστραλοί στο Καράτουλα, μεγάλες και μικρές ιδιωτικές εταιρίες σε διάφορα σημεία, πόλεις από το εξωτερικό σε αδελφές περιοχές στην Ηλεία, κάποιοι άλλοι που μπορεί να ξεχνάμε τώρα, μα πάνω από όλα εκείνοι που γέμισαν το «Ταμείο Μολυβιάτη» με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ένα βράδυ…
Κάποια πήγαν για σκοπό… κάποια άλλα, τα περισσότερα ίσως, πήγαν στη «μαύρη τρύπα» της χώρας.
Ο λαός της Ηλείας δεν πρέπει να ξεχάσει… Δεν ξεχνώ αυτούς που έφυγαν άδικα… Δεν ξεχνώ αυτούς που με κορόιδεψαν, που εξαπάτησαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου… Δεν ξεχνώ, γιατί αν ξεχάσω… χάθηκα
ΗΛΕΙΑ Live ! Γιατί η Ηλεία… είναι ζωντανή
ilialive.gr

Μπεθάνης: H Kορινθος «θα ενισχυθεί όσο χρειάζεται σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί». Φιλική ήττα στον Πύργο

Σε φιλικό αγώνα που έγινε απόψε στον Πύργο , ο Πανηλειακός νίκησε με 1 - 0 την Κόρινθο. . Το παιγνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με την ομάδα της Ηλείας πιο έτοιμη και να παίρνει την νίκη με τέρμα που σημείωσε ο Κρυστάλλης στο 32΄ με πλασέ ύστερα από πάσα του Λώττα .
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Ταφαρλής, Σωτηρόπουλος, Μανιάτης, Ακπαρίδης, Βατσής, Λώττας, Κυριακίδης, Κρυστάλλης, Καφαντάρης, Μπράβος. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Θωνιάτης, Κολόκας, Γήττας, Παπαγεωργίου, Κάλφας, Νικολόπουλος, Καπετανάκης, Λαμπρόπουλος, Οκάν Μισιρλί, Γιοκάν Μισιρλί, Δημόπουλος, Τριγάζης.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Φραγκάκης, Παπαευθυμίου, Σγουρός, Σπυρόπουλος, Φίλης, Μπαλάφας, Δημητριάδης, Μπαλτζής, Νικολάου, Χουστουλάκης. Στο δεύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκαν οι: Γκιώνης, Ντερτιλής, Καρνέσης, Τσοχαντάρης, Καρατζάογλου, Παππάς, Αράπογλου, Δανιήλ.

Στο μταξύ ο μεγαλομέτοχος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης, αναχώρησε για τις ΗΠΑ και σε δηλώσεις που έκανε  φεύγοντας,  δήλωσε:
«Θα μείνουμε πιστοί σε ότι είπαμε για την ομάδα. Στην Κόρινθο δεν κρατάμε κανένα παίκτη χωρίς την θέληση του, όποιος μείνει θα παίξει για την ιστορία της φανέλας, την πόλη και την οικογένεια της ομάδας. Σε δεκαπέντε ημέρες επιστρέφω και θα είμαι κοντά στην ομάδα. Η Κόρινθος θα ενισχυθεί όσο χρειάζεται σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί».

Η ΕΠΟ “τελειώνει” Λάρισα και Πανσερραϊκό

Μπροστά στο μπάχαλο και το γενικότερο χάος που επιφέρει στο ποδόσφαιρο η προσφυγή ομάδων στα πολιτικά δικαστήρια η ΕΠΟ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να στείλει τελεσίγραφο στη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό: Αν δεν αποσύρουν μέχρι το μεσημέρι (14:00) της Πέμπτης την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, την περίοδο 2011-2012, δηλαδή στη Γ’ Εθνική!
Μάλιστα η ποινή υποβιβασμού επιβλήθηκε από σήμερα με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ και θα τεθεί σε ισχύ αν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν αποσυρθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24/8/2011 η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών , Αίτηση Αναστολής των Π.Α.Ε. 1. Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ 1964 και 2. ΠΑΝΣΣΕΡΑΪΚΟΣ ΜΓΣ κατά του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑ)» και αποφάσισε να επιβάλλει στις ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ 1964 και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΓΣ την ποινή του άμεσου υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της».
Στις ίδιες, ως άνω, ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Πέμπτη 25/8/2011 και ώρα 14.00, να παραιτηθούν επισήμως της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσουν εγγράφως την ΕΠΟ. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει άμεσα η ποινή του υποβιβασμού των ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ 1964 και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΓΣ στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012.”

Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών στο Περού

 
Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο Περού, κοντά στην Πουκάλπα, πόλη με περισσότερους από 200.000 κατοίκους, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Βραζιλία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 82,07 χιλιόμετρα βόρεια της Πουκάλπα, στον Αμαζόνιο, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε ότι ήταν 145,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μουαμάρ Καντάφι: Καταζητείται "νεκρός ή ζωντανός"

 
Λιβύη: Μουαμάρ Καντάφι: Καταζητείται "νεκρός ή ζωντανός"
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Μουάμαρ Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει το συνταγματάρχη. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, δήλωσε επίσης ότι ένας επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι.
"Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
"Το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι δεν θα τελειώσει αν δεν συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός", είπε, υπογραμμίζοντας ότι "η συμπεριφορά του μας κάνει να φοβόμαστε μια καταστροφή", χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Είπε επίσης ότι οι πιστοί σε αυτόν στρατιώτες συνεχίζουν τα πυρά στο συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη, απ' όπου ο Μουάμαρ Καντάφι διοικούσε τη Λιβύη και το οποίο έπεσε την Τρίτη στα χέρια των ανταρτών. " Οι νομιμόφρονες θα συνεχίζουν τα πυρά για όσο ο Καντάφι δεν έχει συλληφθεί", δήλωσε ο Άμπντελ Τζαλίλ.    
Διευκρίνισε ότι το ξενοδοχείο Rixos, στο οποίο διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στην Τρίπολη, εξακολουθεί να είναι στα χέρια των Κανταφικών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Η παράσταση δεν τελείωσε ποτέ…» Συναυλία στη σκιά του αρχαίου θεάτρου της Αρχαίας Αιγείρας,

Το θέατρο της Αρχ. Αιγείρας με φόντο το Δερβένι

Μάρτυρες μια ιδιαίτερης μουσικής συνάντησης, της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη και της ερμηνεύτριας Αννης Ονουφρίου, θα γίνουν όσοι ανηφορίσουν την Παρασκευή, 26 Αυγούστου, στις Αιγές του Δήμου Αιγιαλείας. Εκεί θα δοθεί συναυλία (πιάνο- φωνή) με τον τίτλο «Η παράσταση δεν τελείωσε ποτέ…» θα μας ταξιδέψουν σε μια διαδρομή με τραγούδια γραμμένα για το θέατρο, που έχουν χαραχτεί στις καρδιές μας.Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκδήλωσης – αφιέρωμα για το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας και η Στ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στην πλατεία των Αιγών (οικισμός Λαμπινούς), ώρα 9:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει μετά την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας από τον Αρχαιολόγο κ. Ανδρέα Βόρδο.
Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρουτσικου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και της Σοφίας Καμαγιάννη βασισμένες σε μεγάλους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς που έχουν γραφτεί για θεατρικές παραστάσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στην Πλατεία των Αιγών (οικισμός Λαμπινούς) περιλαμβάνει:
7:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Άφιξη στην Πλατεία Αιγών (οικισμός Λαμπινούς)
7.30 Μετάβαση με πούλμαν στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας (5 χλμ. από την
Πλατεία Αιγών. Προσοχή άνετα παπούτσια)
8:00 Ξενάγηση από τον Αρχαιολόγο κ. Ανδρέα Βόρδο.
9:00 Επιστροφή στην Πλατεία Αιγών (οικισμός Λαμπινούς)
9:30 Μουσική εκδήλωση
10:30 Κοκτέιλ
Την οργανωτική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βλωβοκάς «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»).

Πάτρα: Έρχεται θύελλα κατά Ρέππα - Παπαθανασίου - Στο πόδι η Μητρόπολη απο τις διαμαρτυρίες των πιστών Ο Μητροπολίτης ετοιμάζεται να παρέμβει για την παράσταση "Τα κορίτσια με τα Μαύρα" .


Η είδηση ότι έρχεται στην Πάτρα η παράσταση "Τα κορίτσια με τα Μαύρα" των Ρέππα- Παπαθανασίου, σήκωσε στο...πόδι τους πιστούς που από το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, συρρέουν στη Μητρόπολη ζητώντας από τον Μητροπολίτη Πατρών να παρέμβει ώστε να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση που θα φιλοξενηθεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μερίδα πιστών απειλεί ότι θα γίνει της... τρελής αν δοθεί η παράσταση και απειλούν με κινητοποίηση έξω απο το Αρχαίο Ωδείο, ενώ ο Μητρπολίτης θα επιδιώξει επαφή με το Διεθνές Φεστιβάλ προκειμένου να μεταφέρει τις ενστάσεις του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση έχει σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και σε άλλες περιοχές της χώρας, οπου έχει παρουσιοαστεί με προσφατο παράδειγμα τον "αφορισμό" του διδύμου Ρήγα- Αποστόλου από τη Μητρόπολη Ξάνθης.
Το έργο πραγματεύται τη διαφθορά και την ίντριγκα στους κόλπους των μοναστηριών, με το καυστικό χιούμορ των Ρέππα- Παπαθανασίου. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί κάποιoυς.

thebest.gr

Αλαλούμ με τις εγγυήσεις, ενώ η Μεσόγειος φλέγεται! Τώρα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του

 
Όχι, το πακέτο που σηκώνει η υπουργός Παιδείας δεν περιλαμβάνει εγγυήσεις. Άλλωστε με τη γκάφα των εγγυήσεων ασχολούνται μέχρι στιγμής όλοι οι άλλοι εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη, που μέσα στο χάος και τις ζοφερές προβλέψεις, συνεχίζουν ανενόχλητοι να υποδύονται τους μεταρρυθμιστές.
 
Με τη Μεσόγειο κυριολεκτικά να φλέγεται - αλλά εδώ φλέγεται ο... Βόλος - την Κύπρο να ετοιμάζεται για εξόρυξη πετρελαίου, την Τουρκία να απειλεί και να τρέχει, δια του Νταβούτογλου, να «πιάσει πόστα» στη Λιβύη, την ώρα, δηλαδή, που γύρω μας γίνεται κοσμογονία, η Ελλάδα απλώς προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό.
Μεταξύ δύο… αναπνοών, τελευταία και καταϊδρωμένη, η Αθήνα αναγνώρισε – και αφού ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών βρέθηκε για δεύτερη φορά στο προπύργιο των εξεγερμένων, την Βεγγάζη – το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Χωρίς, βέβαια, ούτε μια λέξη για τον «αδελφό» Καντάφι τον οποίο ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε δύο φορές ως πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ, η συζήτηση για τις εγγυήσεις καλά κρατεί.

Η πικρή αλήθεια για τις (φινλανδικές) εγγυήσεις

Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Και να θέλουν να μας ξεχάσουν και να μας αφήσουν στην ησυχία μας να δούμε τι θα κάνουμε με τη χώρα, όπως την καταντήσαμε, είναι αδύνατον. Δεν προλαβαίνει να κλείσει ένα θέμα και ανοίγει ένα άλλο.

Μια απίστευτη κατάσταση, ένα πρωτοφανές μπλέξιμο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μόνιμης κυβερνητικής αδυναμίας να προβλέπει τις εξελίξεις, αποδεχόμενη κάθε φορά με το καλημέρα σας ό,τι της σερβίρουν στα διάφορα Eurogroupμ και τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

Το τελευταίο σίριαλ συνδέεται με την περίφημη υπόθεση των εγγυήσεων. Από τη στιγμή που ετέθη το θέμα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η «συμφωνία» (λέμε τώρα) του κ. Βενιζέλου με τη Φινλανδία (προσοχή, όχι της Ελλάδας με τη Φινλανδία, διότι η Ελλάς, όπως και ο απατημένος σύζυγος, τα μαθαίνει πάντα τελευταία), ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου νέα περιπέτεια.

Οι διεθνείς οίκοι προειδοποίησαν αμέσως ότι σε περίπτωση που επεκταθούν οι διμερείς συμφωνίες, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ολοσχερώς.

Νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο εκπαιδευτικός Κώστας Τσικρικάς



Νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εκλέχτηκε σήμερα από την εκτελεστική της επιτροπή, ο Κώστας Τσικρικάς, μέχρι σήμερα 1ος αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, προερχόμενος από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και Γραμματέας της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών. Αντικατέστησε τον απερχόμενο Σπύρο Παπασπύρου, ο οποίος από τις 5 Ιουλίου είχε δηλώσει παραίτηση, διότι «είχε φτάσει στα όριά του» όπως ανέφερε σε συνέντευξη, αλλά παρέμενε προσωρινά λόγω των εξελίξεων για το ενιαίο μισθολόγιο.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιβεβαίωσε επίσης την απόφασή της για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με επίκεντρο το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη ΔΕΘ.
Βιογραφικό
Ο κ. Τσικρικάς προέρχεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Κατείχε από τον Ιανουάριο του 2011 (μετά την εκλογή της νέας διοίκησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο του 2010), έως σήμερα τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ.ά.

Ο νόμος για αναγνώριση συντάξιμου χρόνου στο Δημόσιο για σύνταξη σε φορέα επικουρικής ασφάλισης



Δημοσιεύθηκε ο νόμος για την αναγνώριση συντάξιμου χρόνου στο Δημόσιο ή σε φορέα κύριας ασφάλισης για θεμελίωση σύνταξης σε φορείς επικουρικής ασφάλισης ο οποίος ισχύει από 5 Αυγούστου και θα εφαρμοστεί και για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης και μέχρι της συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν είχε εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση.
Σε ανακοίνωση επεξήγησης της νέας διάταξης του νόμου που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων στους φορείς και τομείς επικουρικής ασφάλισης, που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο ή από φορέα κύριας ασφάλισης με καθεστώς ίδιο ή εξομοιούμενο με αυτό του Δημοσίου καθώς και του Τομέα «ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ» του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

Γ. Μιχελάκης...Δεν γνωρίζει


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   


«Μας φαίνεται αδιανόητο ο καθηγητής της Νομικής, κ. Βενιζέλος, να μην γνωρίζει ότι είναι παράνομο να “τιμωρεί”  τον Έλληνα πολίτη, βάζοντας τον να πληρώνει ΦΠΑ 23%, στον τουριστικό τομέα, ενώ όσοι κλείνουν το ίδιο πακέτο από το εξωτερικό, να απολαμβάνουν ΦΠΑ 10 μονάδες μικρότερο, δηλαδή 13%. 
Μας φαίνεται αδιανόητο, να μην γνωρίζει ότι με βάση και την Εθνική, αλλά και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι ίδιες υπηρεσίες, πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, ανεξάρτητα σε ποιόν παρέχονται. Και η αρχή, μάλιστα, της ίσης μεταχείρισης είναι θεμελιώδης για το ΦΠΑ.
Τραγικά λάθη, που φανερώνουν το μέγεθος της προχειρότητας, αλλά και της επιπολαιότητας στη λήψη σημαντικών αποφάσεων της κυβέρνησης».

Χρήστος Ζώης...αποτυχία του προγράμματος “Διαύγεια.


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λάρισας, κ. , σχολιάζοντας της απάντηση του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρόβλια, σε σχετική ερώτηση για το πρόγραμμα “Διαύγεια” που ο ίδιος είχε καταθέσει στη Βουλή στις 29.7.11, δήλωσε:

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΙΑΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίαση του στις 22 Αυγούστου 2011, υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε και ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Κατασκευής ειδικού σχολείου Τ.Κ. Συκιάς στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης», με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σκοπός του έργου, είναι η αποπεράτωση του χώρου του σχολείου της Συκιάς, ώστε αυτό να μετατραπεί σε ειδικό σχολείο που θα καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Στις εργασίες αυτές, περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων χώρων υγιεινής, τουαλέτες παιδιών (ΑΜΕΑ) και η κατασκευή δικτύων όπως νέο δίκτυο αποχέτευσης, νέο δίκτυο ύδρευσης και καινούρια εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων.
 Με την αποπεράτωση των εργασιών, το σχολείο θα αποτελέσει το δεύτερο δημόσιο ειδικό σχολείο του νομού και το μοναδικό ειδικό σχολείο  της δυτικής Κορινθίας, για να εξυπηρετήσει τις οικογένειες που αποτελούνται από άτομα με ειδικές ανάγκες και να εξασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα  στην εκπαίδευση, των μαθητών με ιδιαιτερότητες.

 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΟΥ ΟΣΚ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, επισκέφτηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), κ. Η. Δρούλιας σε συνάντηση εργασίας με θέμα την καταβολή των οφειλομένων από τον ΟΣΚ ποσών, που αφορούν σε έργα ανεγέρσεως, επεκτάσεως και βελτιώσεως σχολικών μονάδων του Νομού Κορινθίας.
Ο κ. Δρούλιας, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων καταβλήθηκαν ήδη, τετρακόσιες χιλιάδες περίπου ευρώ (400.000 €) τις προηγούμενες ημέρες και ταυτόχρονα εντός των αρχών του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση που θα ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων περίπου χιλιάδων ευρώ (300.000 €). Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ, δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή του συνόλου των εκκρεμών λογαριασμών που υπάρχουν για το Νομό, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.
Ως ιδιαιτέρως θετική χαρακτηρίζεται η απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού, να προχωρήσει στην άμεση εξόφληση όλων τον λογαριασμών, γεγονός που θα συμβάλλει στην παράδοση των ολοκληρωμένων  σχολείων, αλλά και στη συνέχιση των εργασιών και την αποπεράτωση  κατασκευής σχολικών κτιρίων που έχουν ήδη ξεκινήσει
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Χρήστος Σταϊκούρας...οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα:


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα:



ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ​ΤΑΣ Ρεσιτάλ λαθών και ερασιτεχνισμού

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρίπτει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην οικονομία, όπως επίσης και στην επίδειξη ερασιτεχνισμού και αδεξιότητας σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας.
Οι πανηγυρισμοί για τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, που πομπωδώς και υπερφίαλα, επιδόθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη, έχουν ήδη παραχωρήσει τη θέση τους στην επιδεινούμενη αρνητική πραγματικότητα.
Το σύνολο των στόχων που ετέθησαν αναθεωρούνται συνεχώς επί τα χείρω:
·         Ο λαλίστατος υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, ομολογώντας την παταγώδη αποτυχία του,  παραδέχθηκε ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 5%, παίρνοντας πίσω τις διαβεβαιώσεις του για το «πάτο του βαρελιού», που τελικά αποδείχθηκε και πάλι  «τρύπιος»...
·         Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του έτους φανερώνουν ότι τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 6,4%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%
·         Αλλά και οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 7,3% έναντι του περυσινού επταμήνου, με τις πρωτογενείς δαπάνες να αυξάνονται κατά 4,8%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση μόλις κατά 0,7%.
·         Η ανεργία σκαρφαλώνει για το Μάιο στο 16,6% και, πλέον, ακόμη και το 20% εμφανίζεται απειλητικό στον ορίζοντα του προσεχούς φθινοπώρου. 
·         Το έλλειμμα, τελικά, εμφανίζεται αυξημένο στους πρώτους επτά μήνες του 2011 κατά 25,1%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.
Πρόκειται, δίχως άλλο, για ολοκληρωτικό «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής που δεν προσφέρει την παραμικρή αχτίδα αισιοδοξίας, με αποκλειστικά κυβερνητική ευθύνη.
Επιπλέον, η πολιτική αυτή, που βουλιάζει την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων, συνοδεύεται από ένα απίστευτο ρεσιτάλ λαθών και ερασιτεχνισμού. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:
·         Τη διμερή συμφωνία με τη Φινλανδία που θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση όποιων θετικών σημείων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
·         Το αλαλούμ με το ΦΠΑ σε είδη εστίασης, που πέρα από το γελοίο του πράγματος προκαλεί και τη δίκαιη αγανάκτηση σε επαγγελματίες και καταναλωτές, καθώς θα προκαλέσει ακόμη ένα πλήγμα σε μια ασφυκτιούσα αγορά.
·         Την παραδοχή εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι τελικά ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο σε 1,5 χρόνο καταργήθηκε, ιδρύθηκε και ξανα-καταργήθηκε…
·         Την αμαρτωλή ιστορία με τις ΜΚΟ, που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, λαμβάνοντας μεσιτικά. Είναι δε τόσο διάτρητη αυτή η διαδικασία που προκαλεί και την αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς άλλοι συνάδελφοί τους εμπλέκονται άμεσα σε αυτό το εμπόριο της ελπίδας.
Η εικόνα σύγχυσης και χάους στη λειτουργία της κυβέρνησης τής δημιούργησε ευλόγως σοβαρό πρόβλημα στην ανεύρεση αισιόδοξου «αφηγήματος», και, ταυτόχρονα, με το φόβο των επικείμενων, δικαιολογημένων, αντιδράσεων το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ βρίσκεται σε συνεχή ανασχεδιασμό.
Κατά τα φαινόμενα, η κυβέρνηση είχε «ποντάρει» στη θερινή ραστώνη και στην προπαγάνδα της εικονικής πραγματικότητας για να καλλιεργήσει εντυπώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά της. Η διάψευση, όμως, των επιδιώξεών της συνέβη τόσο γρήγορα όσο κρατούν και οι δεσμεύσεις της για τη μη λήψη νέων μέτρων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Σαμαρά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τηλεφωνική συνομιλία με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΑΕΙ-ΤΕΙ που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ψηφίσει το νομοσχέδιο: να υπάρξει κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, μετά από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου.

Τελικά το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Από το βήμα της Βουλής, τόσο ο Κ.Μητσοτάκης όσο και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είχαν προαναγγείλει τις εξελίξεις.

Κώστας Κόλλιας: «Θα δικαιωθούν οι αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας»

Με αφορμή την κατάθεση αγωγής από 115 αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας για τις αποζημιώσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του 2009, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Έπειτα από τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, τις πρωτόγνωρες διαδικασίες, τις κωλυσιεργίες και τις αδικίες που υπέστησαν οι αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων του 2009, η δικαστική προσφυγή ήταν αναμενόμενη. Επί σχεδόν δύο χρόνια, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμπαίζει τους παραγωγούς μας, προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες προκειμένου να μην τους καταβάλει αυτά που κατά το νόμο δικαιούνται. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 που οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν τα αμπέλια του Νομού, οι αγρότες μας έχουν ακούσει υποσχέσεις, συμβιβαστικές λύσεις, δικαιολογίες, προφάσεις. Αυτό που εντέλει εισέπραξαν δεν ήταν αποζημιώσεις, αλλά εμπαιγμός.
Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει τη νομιμότητα των αιτημάτων των παραγωγών μας και θα καταδικάσει τις μεθοδεύσεις των αρμοδίων. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για παρατυπίες και λάθη, τα οποία άλλωστε έχει παραδεχθεί και ο Υπουργός. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου, σε σχετική μου ερώτηση, ότι η διαδικασία ήταν πέρα και έξω από κάθε νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Παραδέχθηκε επί λέξει ότι υπήρξαν λάθη διοικητικής μορφής και ότι «η μέθοδος η οποία επιλέχθηκε για να γίνουν οι εκτιμήσεις είχε κάποια στοιχεία πραγματικά ανεξάρτητα που δεν προβλέπονταν καθόλου από τον κανονισμό».
Το ζήτημα είναι ότι αυτή η επιλογή ζημίωσε ανεπανόρθωτα τους αμπελοκαλλιεργητές και εξαιτίας αυτού εγείρουν σήμερα αξιώσεις. Είναι προφανές ότι εάν είχε δοθεί λύση δεν θα γινόταν αγωγή. Θεωρώ όμως ότι η αντίδραση των παραγωγών μας δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της αδικίας που υπέστησαν στο θέμα των αποζημιώσεων. Θεωρώ ότι υπάρχει και μία ηθική διάσταση. Πιστεύω δηλαδή ότι εάν το Υπουργείο είχε δείξει ειλικρινή διάθεση να δώσει λύση στο πρόβλημα, οι αγρότες μας θα είχαν αντιδράσει διαφορετικά. Ωστόσο, από τον Φεβρουάριο του 2010, ήδη έξι μήνες μετά την καταστροφή, φάνηκε ότι το Υπουργείο δεν είχε καμία πρόθεση να επανορθώσει τα προβλήματα που προέκυψαν με δική του ευθύνη από τις απαράδεκτες και αναίτιες καθυστερήσεις των εκτιμήσεων που κατέστησαν αδύνατο τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ζημιών. Κάθε εβδομάδα έπεφταν στο τραπέζι νέα νούμερα και νέες υποσχέσεις. Εντέλει, ενάμιση χρόνο αργότερα, 1.172 είχαν πέσει θύματα ενός αυθαίρετου υπολογισμού της επιστροφής ΦΠΑ, αφού έγινε με βάση όχι στοιχεία που τηρούν οι ΕΑΣ και οι ΔΟΥ, αλλά του ΚΕΠΥΟ, και 1.327 παραγωγοί βρέθηκαν να έχουν μηδενική επιστροφή ΦΠΑ για το 2009 και αποκλείστηκαν. Το Υπουργείο υποσχέθηκε να διορθώσει τις αδικίες, όμως η διαδικασία που επιλέχθηκε ήταν και πάλι η ίδια, εξίσου αυθαίρετη και εξίσου αναποτελεσματική.
Στην προοπτική νέας επανεξέτασης, νέων ενστάσεων, νέων χρονοβόρων διαδικασιών με αμφίβολα αποτελέσματα οι αμπελοκαλλιεργητές μας ήταν αναμενόμενο να αγανακτήσουν. Όπως προανέφερα, έχω την πεποίθηση ότι τα υπάρχοντα στοιχεία και οι δημόσιες παραδοχές του ίδιου του Υπουργού, θα οδηγήσουν τα δικαστήρια στη δικαίωση των παραγωγών μας. Και επειδή η σημερινή Κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δείξει ασυνέπεια, προκαλώντας ασυνέχεια στο κράτος και σύγχυση στους πολίτες, θέλω να διαβεβαιώσω για το αυτονόητο: εφόσον η Νέα Δημοκρατία κληθεί ως Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δικαστηρίου, οι αμπελοκαλλιεργητές μας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα αποζημιωθούν στο ακέραιο.»


Πέτρος Τατούλης: Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Βεστφαλίας Ρηνανίας

Την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Oμοσπονδιακή Δημοκρατία της Βεστφαλίας Ρηνανίας της Γερμανίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σχέδια της Γερμανικής κυβέρνησης με αντικείμενο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

"H Περιφέρειά μας δίνει τη δυνατότητα για ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων. Είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να δημιουργήσουμε νέα ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στις ενέργειες την νέας αιρετής Διοίκησης. "Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία για την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία) με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει μηδενικό χρέος" κατέληξε ο κ. Τατούλης.

Στο μεταξύ είκοσι αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04, συνολικού κόστους 20.560.310,31 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 12.548.878,08 ευρώ, με μέσο ποσοστό επιχορήγησης 49,10 % & 53,93 E.M.E. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) ενέκρινε η Γνωμοδοτική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 11/08/2011 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, υπό τη προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου .
Με την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του ΕΣΠΑ την 1η Ιουλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να επιταχύνουν τους ρυθμούς. Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την εντολή του Πέτρου Τατούλη, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αξιολογήσεις των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από επενδυτές στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ βρέθηκαν αιτήματα που έχουν υποβληθεί πριν από δύο χρόνια για τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αξιολόγησης τους.
Αναλυτικότερα τα είκοσι προγράμματα κατανέμονται ως εξής ανά ΠΕ:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ : Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Κλαδούχου και Ψαράκη;

Τι συνέβη στο Ξυλόκαστρο και η «κόντρα» μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου κ. Π. Ψαράκη και του Δημάρχου κ. Α. Κλαδούχου έχει φτάσει …στο κόκκινο;
Και να φανταστεί κανείς ότι οι δυο τους ήταν πολύ στενοί συνεργάτες ειδικά την περασμένη τετραετία! Τώρα δεν θέλουν να δουν ζωγραφιστό ο ένας τον άλλον!
Όλοι θεωρούν στο Ξυλόκαστρο ότι αυτή η «κόντρα» υπήρχε εδώ και καιρό! Απλά τώρα πήρε έκταση γιατί έγινε δημόσια! Τι κρύβεται άραγε πίσω από την κόντρα Κλαδούχου και Ψαράκη;

korinthiannews.gr

Οχι παιχνίδια με τις προσλήψεις

Η ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου για το μεγάλο κόλπο με τη δημιουργία βιομηχανίας «πράσινων» προσλήψεων νέου τύπου μέσω αμαρτωλών ΜΚΟ φαίνεται ότι υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αποκλείσει από τη διαδικασία τις οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο πολιτικά πρόσωπα. Είναι προφανές ότι αυτό επέβαλαν η νομιμότητα και η ηθική και ότι δεν είναι δυνατό, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, να γίνει αποδεκτό το βόλεμα «ημετέρων» μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ίδρυσαν μέσα σε μία νύχτα «πράσινοι» βουλευτές και κομματικά στελέχη. Είναι δεδομένο ότι οι μεθοδεύσεις για την ενεργοποίηση ΜΚΟ στην υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», που αφορά συνολικά 55.000 θέσεις, είχαν ως στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών ρουσφετιών. Είναι, ωστόσο, εξίσου βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα την παλαιοκομματικού χαρακτήρα τακτική του, να κρατά σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία ο εφιάλτης της ανεργίας έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την εμπλοκή ή μη των ΜΚΟ, είναι σίγουρο ότι τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, όπως για την κοινωφελή εργασία και τα έργα αυτεπιστασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να παρακάμπτει το ΑΣΕΠ, αλλά και την Τρόικα, και να εξακολουθεί να κινείται στο θέμα των προσλήψεων με όρους παρελθόντος. Δηλαδή, να καλλιεργεί συστηματικά στους ανέργους το εμπόριο της ελπίδας για μια θέση «στον ήλιο» και να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά. Ο Ελεύθερος Τύπος θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης, όπως και όλες τις διαδικασίες προσλήψεων, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσον θα τηρηθούν οι νόμοι.

e-typos.com

Καντάφι: “Νίκη ή θάνατος” - Νικαράγουα: "Δίνουμε άσυλο στον λίβυο ηγέτη"

Σύμβουλος του Προέδρου της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, είπε οτι αν ζητηθεί από την κυβέρνηση του να παράσχει άσυλο στον Καντάφι θα το κάνει.

Νωρίτερα:

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, τονίζοντας πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, ήταν "κίνηση τακτικής", που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.
Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, χθες Τετάρτη, αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ -Φιλικό με Κόρινθο στις 6.30 στον Πύργο - Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ



Σήμερα, θα γίνει στο Στάδιο Πύργου, το απόγευμα στις 6.30 ένα ακόμα δυνατό φιλικό ματς, όπου ο Πανηλειακός θα αγωνιστεί με την Κόρινθο.
Με την "Μπάρτσα", ήταν αντιμέτωπος και στο πρωτάθλημα Γ' Εθνικής, ενώ απομένει η απόφαση για την έφεση που έχει ασκήσει η πελοποννησιακή ομάδα για να οριστικοποιηθεί αν θα έχει συνέπειες και ποιές, για την υπόθεση της με πρόβλημα στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
Είναι μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να κάνουν μια καλή πρόβα, αλλά και για τον κόσμο να παρακολουθήσει το νέο Πανηλειακό, που άλλωστε δείχνει εξαιρετικά δείγματα "γραφής".
Γι' αυτό και η τιμή του εισιτηρίου είναι και πάλι καθαρά συμβολική,μόνο 5 ευρώ γενική είσοδος, μια ακόμα προσφορά της νέας διοίκησης στον τομέα αυτόν.

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ

Σαφώς αυστηρότερος ο νέος πειθαρχικός κώδικας, ιδιαίτερα σε θέματα βίας στα γήπεδα, ενώ υπάρχουν ποινές οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και... εξοντωτικές.
Αναμμένα καπνογόνα και υβριστικά συνθήματα, θα αναγκάζουν τις ομάδες να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ όποια ομάδα θα θεωρείτε υπαίτια για τα επεισόδια σε έναν αγώνα θα τιμωρείται μέχρι και με αφαίρεση βαθμών
O νέος Πειθαρχικός Κώδικάς, θα ισχύσει για τη σεζόν 2011-2012, όπως αυτός εγκρίθηκε στις 21/7/2011 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων μελών της Ομοσπονδίας στις 22/7/2011.
ΕΔΩ αναλυτικά ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας

18 ακόμα ημέρες για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

18 ημέρες έχουν απομείνει για την ετήσια συνάντηση εκπροσώπων Νέων Αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα γίνει φέτος στο μεσαιωνικό χωριό Μεστά της Νότιας Χίου, στις 9 Σεπ 2011.
Το 18ο Πανελλήνιο Συνέριο Νέων Αγροτών θα αρχίσει την Παρασκευή 9/9/2011 στις 09.00, το πρωί στο παλαιό σχολείο των Μεστών με αλλεπάλληλες συσκέψεις. Το μεσημέρι οι σύνεδροι θα επισκεφθούν ενδιαφέροντες χώρους,, όπως πχ τον πολυχώρο citrus-άρωμα μνήμης, την παραγωγική μονάδα χυμών εσπεριδοειδών ΚΑΜΠΟΣ και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών. Το βράδυ, της Παρασκευής, 9/9/2011, στις 20.00, στα Μεστά θα γίνει η τελετή έναρξης με προσκεκλημένες τις αρχές του νησιού.
Αίτηση Συμμετοχής

31ο Rally Sprint – Τρίκαλα Κορινθίας στην Τελική Ευθεία

logo.sprint.2011
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 31ου Rally Sprint – Τρίκαλα Κορινθίας που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Σεπτέμβρη από την Α.Λ.Α. Κορινθίας με την στήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Τρικάλων Κορινθίας.
Η ειδική των 7.7 km είναι έτοιμη για τις αναγνωρίσεις των οδηγών αφού δέχτηκε τις «περιποιήσεις» από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Το road book του αγώνα βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο και μπορείτε να το δείτε ή να το κατεβάσετε ΕΔΩ
Από την Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εγγραφές των πληρωμάτων και θα γίνονται δεκτές μεχρι και την Δευτέρα 29/8/2010 στις 22.00. Το έντυπο της αίτησης συμμετοχής θα βρείτε στο επίσημο site του www.rallysprint.gr
Μέχρι την Δευτέρα 29/8/2010 «τρέχει» και δικτυακός Διαγωνισμός μας με τρία διαφορετικά έπαθλα και θα δοθούν σε πέντε τυχερούς φίλους τα έπαθλα του διαγωνισμού έχουν ως εξής:
7ο Δελτιο τύπου 31ο Rally Sprint – Τρίκαλα Κορινθίας

3ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»

3ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»Φέτος θα πάρουμε πάλι τα ...βουνά και θα ανέβουμε ψηλά, πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας, στα 1600μ., για να ζήσουμε το πιο δροσερό και το πιο …high πάρτυ του καλοκαιριού!
Από την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011στις 18:00 μέχρι τα ...αξημέρωτα της Κυριακής, θα απολαύσουμε πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα μαζί με μαγευτικές βόλτες στο βουνό και ορεινή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια.
Σας περιμένουμε στη μοναδική τοποθεσία του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας για να περάσουμε μαζί, δύο μοναδικές μέρες και νύχτες.
Η είσοδος, τα «κουμάντα», το κάμπινγκ, όλα ελεύθερα!
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της εκδήλωσης www.ziriafestival.gr
Το πρόγραμμα των συναυλιών:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Αυγούστου - έναρξη 19:30
Μέσα ξένος
Sistah Jammaroots & The Oscillators
Strawhats
Σπύρος Γραμμένος
Brothers in plugs
FlyByWire
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Αυγούστου - έναρξη 19:00
Hybrid meson
Peggy
Empty Frame
NoMind
Παύλος Βακατάτσης
Σπυριδούλα
Δημήτρης Πουλικάκος
The Bet
χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής!
Για να έλθετε
από την Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα. Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Αθλητικό Kέντρο Ζήρειας.
Όλοι οι δρόμοι ειναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση.

Και την ημέρα περνάμε super, αφού η περιοχή είναι ιδανική όχι μόνο για μουσική και camping, αλλά και για πεζοπορία και ποδήλατο στο βουνό, υπέροχες βόλτες στις πανέμορφες γύρω περιοχές, φαγητό στα Τρίκαλα, ή μπάνιο στον Πευκιά στο Ξυλόκαστρο.

Μην ξεχάσετε να πάρετε φούτερ, κλειστά παπούτσια και καλό μπουφάν και εφόσον διανυκτερεύσετε στο βουνό (προτείνεται!!), υπνόσακο και σκηνή.
Η διοργάνωση
Όπως και πέρυσι, τη διοργάνωση επιμελείται αφιλοκερδώς μια παρέα Ξυλοκαστριτών.
Μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε θερμά, το Αθλητικό κέντρο Ζήρειας, οι ξενοδόχοι των Τρικάλων καθώς και άλλες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
Ευχαριστούμε και το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τη βοήθειά του.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις μπάντες και έναν- έναν μουσικό για την αφιλοκερδή συμμετοχή του.

Μουσική βραδιά με τίτλο «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» 27 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο

Μουσική βραδιά με τίτλο «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ»
Μουσική βραδιά με τίτλο «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» από τη χορωδία Ξυλοκάστρου “Φιλαρμονία” & ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντρέα Χασάπη.
Σάββατο 27 Αυγούστου 9.00μ.μ. Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος : 10€, ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 12 ετών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τώρα ,κατά του νομοσχεδίου στην Αθήνα

Με πρωτοβουλία των ομοσπονδιών των καθηγητών (ΟΛΜΕ), των δασκάλων (ΔΟΕ), των πανεπιστημιακών (Συλλόγων ΔΕΠ) και των ειδικού και εργαστηριακού διδακτικoύ προσωπικoύ των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ),πραγματοποιείται αυτή την ώρα Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Διαμαρτύρονται για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.Το ραντεβού είναι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή.

Οι  αλλαγές της Διαμαντοπούλου στο νομοσχέδιο

Σημαντικές αλλαγές θεωρούνται, η απόφαση να μη διακοπεί η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων, ενώ οι νυν πρυτανικές αρχές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ως τις 31 Αυγούστου 2012.
Όσον αφορά τα ακαδημαϊκά συγγράμματα διευρύνεται ο ορισμός τους, ώστε να συμπεριλαμβάνουν εκτός των έντυπων βιβλίων, τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις ακαδημαϊκές σημειώσεις σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Συνεχίζεται κανονικά η δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων χωρίς κάποιο χρονικό όριο.
- Δίνεται επίσης η δυνατότητα συνεργασίας και των ΤΕΙ με ερευνητικά κέντρα.
- Σχετικά με τα νέα Συμβούλια των ΑΕΙ, η μόνη αλλαγή που πραγματοποιείται αφορά τη σύνθεση των μελών και συγκεκριμένα αυξάνεται κατά ένα ο αριθμός των εσωτερικών μελών (8 μέλη) με αντίστοιχη μείωση των εξωτερικών μελών (6 μέλη).
- Οι νυν πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής των νέων οργάνων και πάντως μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012.
- Τέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου θα γίνει αξιολόγηση της εφαρμογής του από Διεθνή Επιτροπή που θα οριστεί.
- Μέσω του Οργανισμού του κάθε Ιδρύματος, θα οριστούν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες για τη διασφάλιση του αδιάβλητου όλων των εξεταστικών διαδικασιών των φοιτητών.
Η υπουργός σε δήλωσή της σημείωσε ότι «το σχέδιο για την αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχει 80 άρθρα. Επί αυτών η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της, κατέθεσε προτάσεις σε 9 σημεία». Και πρόσθεσε: «Σε όλα έχουν γίνει παρεμβάσεις και συνθέσεις, εκτός από δύο θέματα που είναι η εκλογή του Πρύτανη και του Κοσμήτορα. Δεν θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να ακυρώσουν τη συναίνεση».
Η Νέα Δημοκρατία, ζήτησε δια του εισηγητή της, Άρη Σπηλιωτόπουλου, «εθνική συνεννόηση έστω και την ύστατη στιγμή», προκειμένου να θωρακιστεί το νομοσχέδιο απέναντι σε αμφισβητήσεις συνταγματικής φύσεως και «εύλογες αντιδράσεις», αντιπροτείνοντας τον περιορισμό των Συμβουλίων σε καθήκοντα ελέγχου και εποπτείας, αλλά όχι ουσιαστικής διοίκησης.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αξιώνοντας ακόμη τολμηρότερη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ με την αξιολόγηση του έργου τους, ενώ αναφανδόν κατά τάχθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς:
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε και την διαμαρτυρία 1.000 καθηγητών απ’ όλο τον κόσμο κατά του νομοσχεδίου (προκαλώντας την απάντηση της υπουργού), ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για «πανεπιστήμιο παράρτημα των μονοπωλίων», υπενθυμίζοντας και τις επιπτώσεις παρόμοιων νομοθετημάτων στην Γερμανία.
Οι αλλαγές δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους πανεπιστημιακούς που αντιδρούν, κυρίως για το Συμβούλιο Διοίκησης, την εκλογή πρύτανη και κοσμητόρων.

Η συναίνεση με ένα παράδειγμα

Γράφει ο Βασιλης Μπαλάφας
 
Σε περίπου ένα μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της ηγεσίας του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το διάστημα είναι ικανό για να μελετήσει κανείς τα όσα έχουν γίνει από τον Οκτώβριο του 2009, αλλά και για να αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα την περίοδο προ των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Φυσικά δεν θα είχε κανένα νόημα να αναλωθούμε σε κριτική σχετικά με το περίφημο πρόγραμμα των "100 ημερών" ή στις πομπώδεις εξαγγελίες περί επανακρατικοποίησης του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής κτλ.

Αξίζει όμως να δούμε, λαμβάνοντας υπόψη και τη γενικότερη συγκυρία, τη μεταβολή στάσεων και θέσεων μέσα σε λίγα μόλις χρόνια επί ίδιων ή παρόμοιων ζητημάτων. Εκεί βρίσκεται κατά την ταπεινή μου γνώμη και ο πυρήνας της πολιτικής, στις θέσεις που εκφράζονται και με ποιον τρόπο υπηρετούνται όταν διαπερνά η ίδια μονάδα τα δύο στάδια, της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το νέο νόμο

Image



Ανακοίνωση

σχετικά με το νέο νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση


Σε μια εποχή που η Παιδεία αναζητά άμεσες λύσεις και η ανεργία στους νέους ανθρώπους φθάνει το 40%, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει να κάνει παρασκηνιακή πολιτική, αντί να φέρει ριζικές τομές στην ανώτατη εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή αποτελεί δυστυχώς μία από τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς εισάγει τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στο πεδίο του κομματικού βολέματος.
Με μία διάταξη, που γυρίζει τα ΑΕΙ πολλά χρόνια πίσω, το Υπουργείο Παιδείας εγκαθιδρύει το θεσμό του Συμβουλίου, στο οποίο όπως αναφέρεται στο προσχέδιο νόμου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και εξωτερικά μέλη που θα διορίζονταιαπό την επικρατούσα κομματική τάση σε κάθε ίδρυμα και θα λαμβάνουν την ανάλογη αργομισθία. Μάλιστα, το σχέδιο νόμου προβλέπει πως οι θέσεις αυτές θα μπορούν να καταληφθούν από «προσωπικότητες» στις οποίες προνοεί να συγκαταλέγονται ακόμα και βουλευτές.
Πρόκειται λοιπόν να ξεκινήσει, ένα άνευ προηγουμένου κομματικό «αλισβερίσι» για τον έλεγχο των διοικήσεων των ιδρυμάτων, προκειμένου να βολευτούν οι ημέτεροι κάθε πλευράς. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που με τα γνωστά επικοινωνιακά τρικ που τη διακρίνουν, η κα. Διαμαντοπούλου δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως επιθυμεί να «αποκομματικοποιηθούν» τα ιδρύματα, χαρακτηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους εκπροσώπους των φοιτητών, οι οποίοι όμως είναι ευρέως γνωστό πως ουσιαστικά δε συμμετέχουν στη λήψη ζωτικών αποφάσεων για τα ιδρύματα, ήδη από το 2007 με το νόμο Γιαννάκου (οι πρυτανικές εκλογές πλέον διεξάγονται
έπειτα από καθολική ψηφοφορία – οι φοιτητές δε συμμετέχουν πλέον στις συνελεύσεις ειδικής σύνθεσης, όπου συζητούνται οι κρίσεις καθηγητών, τα ερευνητικά προγράμματα κ.α.)
Αλλά και πέρα από την κομματικοποίηση των ιδρυμάτων, ο νέος νόμος – πλαίσιο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στο εισόδημα των ελληνικών οικογενειών. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, το νέο νομοσχέδιο
- Καταργεί τις «πτυχιακές εξεταστικές» των τελειόφοιτων μέσα από τις οποίες ολοκλήρωναν συντομότερα τις σπουδές τους, χρεώνοντας έτσι με περισσότερα ενοίκια την ελληνική οικογένεια.
- Μεταφέρει την ευθύνη της στέγασης στα ιδρύματα, γεγονός που σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση έως και κλείσιμο των φοιτητικών εστιών.
- Μεταφέρει την ευθύνη της σίτισης στα ιδρύματα, γεγονός που σε συνδυασμό με την        υποχρηματοδότηση, θα μειώσει τον αριθμό των φοιτητών που θα μπορούν να τρώνε δωρεάν στις φοιτητικές λέσχες.
- Μειώνει το διαθέσιμο χρόνο σπουδών για τους εργαζόμενους φοιτητές καθώς το καθεστώς μερικής φοίτησης απαιτεί σύμβαση εργασίας, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση γνωρίζει πως η μαύρη εργασία ανθεί στις νεαρές ηλικίες αλλά δυστυχώς οι οικονομικές δυσκολίες ωθούν πολλούς νέους να απασχολούνται χωρίς ασφάλιση.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την έχουμε καλέσει επανειλημμένα να προχωρήσει σε πραγματικό διάλογο, προκειμένου να αλλάξουμε ριζικά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Εκείνη όμως εφαρμόζει τακτικές που συνδέονται με το πιο απεχθές παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, «περνώντας» το νομοσχέδιο καλοκαίρι, όταν τα ιδρύματα θα είναι κλειστά και οι φοιτητές απόντες.
Δυστυχώς όμως χάνει μια χρυσή ευκαιρία για πραγματικές τομές στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε τομείς όπως η σύνδεση με την αγορά εργασίας, ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, έρευνα κ.α. Αλλά οι φοιτητές έχουν μνήμη και κρίση. Την καλούμε λοιπόν να πάρει πίσω το νόμο – κομματικοποίησης των ιδρυμάτων -  και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα. Να προσφέρει λύσεις στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας (τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει) και να αναζητήσει τρόπους για δωρεάν παιδεία στην πράξη και όχι στα λόγια.
Αν θεωρεί, πως απαλλάσσεται από ένα μπελά, διαλύοντας τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος, (ιδιαίτερα σε μία χρονιά που η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές σημείωσε ρεκόρ των τελευταίων ετώνμε 135.000 φοιτητές να συμμετέχουν), πλανάται πλάνη οικτρά.
Ας μην ξεχνά η κα. Διαμαντοπούλου πως αυτή την εβδομάδα οι Σχολές «ανοίγουν» ξανά, και τώρα είναι που αρχίζουν όλα.
 
Από το Γραφείο Τύπου

onned-korinthias.gr

«Ναυτιλία: η Παγκόσμια Δύναμή μας – Νησιωτικότητα: μια Οριζόντια Εθνική Πολιτική».


Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Εμπορική Ναυτιλία και την Νησιωτική Πολιτική, συνεχίστηκε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Μεγάλη συγκίνηση στην κηδεία του Αντιπύραρχου Κώστα Καστρή - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο.


foto “E”
Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στα Ανώγεια του Δήμου Σπάρτης ο άτυχος 49χρονος αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παν. Καστρής, διοικητής της Π.Υ. Γυθείου ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης.
«Έπεσε άδικα» ήταν αυτό που μονολογούσαν όσοι τον συνόδευσαν στο τελευταίο αντίο. «Δεν το χωράει ο νους μου δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν θα ξαναδώ τον Κώστα» ήταν τα λόγια ενός συνάδελφου του στο report24.gr
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του αδικοχαμένου, Δήμητρα η οποία με πληροφορίες της Ε δεν θέλησε η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη.Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε το μοιρολόι της Μανιάτισσας πρόεδρου του Συλλόγου “Αρχιστράτηγος Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης”, Μαρίας Αρβανίτη.
Το εξαίρετο θάρρος και η προσωπικότητά του έκαναν αγαπητό τον αντιπύραρχο Κ. Καστρή. Και η εκτίμηση προς το πρόσωπό του εκφράστηκε χθες με την παρουσία πλήθους κόσμου στην εξόδιο ακολουθία του, στον ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια.
Απλός κόσμος, πολιτικοί, συνάδελφοί του πυροσβέστες αλλά κι από τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, συνέρρευσαν για να τον αποχαιρετήσουν – ενώ χθες οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες σε όλα τις υπηρεσίες.
report24.gr

Ο Λούα Λούα στον Ηρακλή

Έτοιμος γιά σπουδαία μεταγραφή είναι ο Ηρακλής. Ο Ανδρέας Παντελής συνεχίζει την ενίσχυση του . Ο Κύπριος παράγοντας ήρθε σε συμφωνία με τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού, Λομάνα Λούα Λούα. Ο Κογκολέζος επιθετικός αποχώρησε από την Ομόνοια και συμφώνησε με τον Γηραιό.
Ο  Λούα Λούα , συμφώνησε σε όλα να μετακομίσει στη συμπρωτεύουσα, με βασική προυπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει  η ομάδα να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ.
.

8,7 εκατομμύρια είδη κατοικούν στον πλανήτη Γη


Από τα μέσα του 18ου αιώνα, όταν ο Σουηδός «πατέρας της ταξινόμησης» Κάρολος Λιναίος, επινόησε το σύστημα ταξινόμησης των ειδών που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, έχουν εντοπιστεί περίπου 1,25 εκ. είδη.
Μοιραζόμαστε τον πλανήτη με περίπου 8,7 διαφορετικά είδη ζώων και φυτών, καταδεικνύει «απογραφή» Αμερικανών και Καναδών ερευνητών, οι οποίοι ωστόσο τονίζουν ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των ειδών αυτών έχουν ανακαλυφθεί και καταγραφεί επισήμως. Τα αποτελέσματα της απογραφής –«του ακριβέστερου υπολογισμού που έχει γίνει ποτέ», όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές- «αντικαθιστούν παλαιότερες εκτιμήσεις που κυμαίνονταν μεταξύ 3 εκατομμυρίων και 100 εκατομμυρίων».
Από τα μέσα του 18ου αιώνα, όταν ο Σουηδός «πατέρας της ταξινόμησης» Κάρολος Λιναίος, επινόησε το σύστημα ταξινόμησης των ειδών που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, έχουν εντοπιστεί περίπου 1,25 εκ. είδη. Οι ερευνητές, οι οποίοι γράφουν στην επιθεώρηση PLoS Biology, λένε ότι ο υπολογισμός τους βασίζεται σε μια μαθηματική ανάλυση των ειδών που είναι ήδη γνωστά.
«Το γεγονός ότι γνωρίζουμε πόσα βιβλία περιελάμβανε η Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κονγκρέσου την 1η Φεβρουαρίου του 2011 -22.194.656- αλλά δεν μπορούσαμε να σας πούμε ακριβώς με πόσα διαφορετικά είδη φυτών και ζώων μοιραζόμαστε τον κόσμο μας, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του ανθρώπινου ναρκισισμού», επισημαίνει σε συνοδευτικό σχόλιό του ο πρώην πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου Σερ Ρόμπερτ Μέι.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι σήμερα υπάρχουν 7,77 είδη ζώων και 298.000 είδη φυτών. Ανάμεσά τους, περίπου 0,61 εκ. μύκητες, 0,04 εκ. πρωτόζωα και 0,03 εκ. χρώμιστα, όπως τα καφέ φύκια ή η μούχλα. Διευκρινίζουν ότι, κατά τις εκτιμήσεις τους, περίπου το 86% των χερσαίων και το 91% των θαλάσσιων ειδών δεν έχουν ανακαλυφθεί. Η καταγραφή τους, υποστηρίζουν, θα μπορούσε να διαρκέσει έως και χίλια χρόνια ή και λιγότερο, εάν αξιοποιηθούν στο έπακρο νέες τεχνικές όπως οι γραμμωτοί κώδικες DNA.
«Το ερώτημα πόσα είδη υπάρχουν απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και αιώνες και η απάντηση, εάν συνδυαστεί με τις έρευνες που έχουν γίνει γύρω από τη διανομή και την αφθονία των ειδών, είναι ιδιαίτερα σημαντική σήμερα, καθώς μια σειρά από ανθρώπινες δραστηριότητες και ενέργειες επιταχύνει το ρυθμό αφανισμού τους», λέει ο Καμίλο Μόρα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας. «Πολλά είδη ενδέχεται να εξαφανιστούν πριν μάθουμε για την ύπαρξή τους, τη μοναδική λειτουργία τους στα οικοσυστήματα και την πιθανή συνδρομή τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων».
Να σημειωθεί ότι η γνωστή Κόκκινη Λίστα απειλούμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης, περιλαμβάνει 59.508 είδη, εκ των οποίων 19.625 χαρακτηρίζονται απειλούμενα.
NAFTEMPORIKI.GR