Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πάνος Μπεγλίτης : Μεγάλο αναπτυξιακό γεγονός η παραχώρηση κρατικής ιαματικης πηγής στο Δήμο Λουτρακίου​- Αγ. Θεοδώρων

Στην επίσημη τελετή παραχώρησης της κρατικής ιαματικής πηγής και των Λουτρών,  που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου  - Αγίων Θεοδώρων την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011,παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης. 
Για το μεγάλο αναπτυξιακό γεγονός στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής:

«Εδώ και ένα χρόνο αγωνίστηκα γι’ αυτήν την εξέλιξη μαζί με τον Δήμαρχο  Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη και με την τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ για την συνεργασία και την βοήθεια την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, τον Υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη, καθώς και τον Πρόεδρο των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων κο Λάμπρου.
Οι ενέργειες μου αυτές  είχαν ως κύριο στόχο, να ενεργοποιηθούν οι Δημοτικές αρχές, οι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να διεκδικήσουν  την παραχώρηση και χρήση όλων των ιαματικών πηγών, όλων των φυσικών πόρων, που ανήκουν σήμερα στην κεντρική διοίκηση προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι δεν αρκεί μόνο η παραχώρηση και η  χρήση. Χρειάζεται σχέδιο από την πλευρά του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής του Λουτρακίου. Χρειάζεται η συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, όπως και με την Περιφέρεια. Χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία  και με την επιχειρηματική κοινότητα, με υγιείς, άξιους, δημιουργικούς, παραγωγικούς νέους επιχειρηματίες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία ,να δημιουργηθούν εισόδημα και θέσεις εργασίας