Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Aντ. Σαμαράς: Απαιτείται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε ο  Αντώνης Σαμαράς για την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθώ με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα οικοδόμημα, το οποίο για να είναι στέρεο, πρέπει να βασίζεται στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης. Είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρχει κοινωνική συνοχή στις χώρες μέλη, πέραν της αναγκαίας προϋπόθεσης για ανάπτυξη, για να είναι η κάθε χώρα-μέλος ανταγωνιστική στην οικονομία της.
Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτελεί σαφέστατα και δικό μας στόχο για την επίτευξη των ευρύτερων δημοσιονομικών στόχων, που έχουμε, ως χώρα, αναλάβει.
Η Νέα Δημοκρατία, ως γνωστόν, αγωνίζεται για μια πολιτική που είναι απέναντι στην ύφεση και απέναντι στην ανεργία, ώστε να υπάρξει πιο γρήγορα ανάκαμψη στον τόπο, ανάκαμψη αναγκαία, που σήμερα την αναγνωρίζουν οι πάντες. Και θα έλεγα ότι υπάρχουν, πλέον, και κορυφαίες φωνές στην Ευρώπη, ιδιαίτερα τελευταία, που συμφωνούν με την κατεύθυνση αυτή».

 Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε τον κ. Παπούλια ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και, όπως τόνισε, "από την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα. Αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητα, η οποία δημιουργεί αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές. Το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμία στις χώρες να ανακάμψουν γρήγορα. Οι αδυναμίες αυτές οδηγούν σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής".
Ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες αναμένεται να επαναλάβει πως χρειάζεται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα για να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.

Νωρίτερα και μπροστά στις κάμερες είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση στην Ευρώπη, αλλιώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είτε θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω, είτε θα πηγαίνουμε σημειωτόν.