Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι “περίεργες” εκλογές του 2000 και ο πρόλογος της εθνικής χρεοκοπίας

 Οι “περίεργες” εκλογές του 2000 και ο πρόλογος της εθνικής χρεοκοπίας
Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Μάνος ΟικονομίδηςΉταν από τις στιγμές που σε ρωτούν… αδιάκριτα: “Εσύ που ήσουν τότε;”…
Στις 9 Απριλίου του 2000, ο Κώστας Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να πετύχουν την πιο οριακή και αμφιλεγόμενη επικράτηση της Μεταπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, με κάτι λιγότερο από 70.000 ψήφους διαφορά, και ένα ποσοστό που δεν ξεπέρασε ως απόσταση μεταξύ των δυο κομμάτων το 1% (44%-43%).
Ήταν οι πιο… περίεργες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή το

Η… μικρή που έπεισε τον “παππού” για το αυτονόητο. Και ετοιμάζεται… για τον Τραμπ



Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Κανείς δεν αμφέβαλε. Η… μικρή άλλωστε, έχει “όλο το πακέτο”. Και την κατάλληλη στιγμή, προσέθεσε την πινελιά που χρειαζόταν.
Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ πιστώνεται… παρασκηνιακά τον εναγκαλισμό του Μπέρνι Σάντερς με την κοινή λογική και το αυτονόητο, παρακινώντας τον να αποχωρήσει στη δεδομένη συγκυρία από την κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την “αλλαγή σελίδας” στην εκπαίδευση

 Το σχέδιο Μητσοτάκη για την “αλλαγή σελίδας” στην εκπαίδευση 
Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας, μετά και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία, τα Δημόσια ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Κορωνοϊός: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγήκε απόψε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο Τζόνσον έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο Τζόνσον έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.

Νέα έκδοση απαντήσεων σε ερωτήματα Δήμων για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

Στη δημοσίευση “απαντήσεων κωδικοποιημένων ερωτημάτων Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τα μέτρα για τον COVID-19” προχώρησε η ΚΕΔΕ την 8η Απριλίου.
(Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο κείμενο ερωτήσεων-απαντήσεων είχε δημοσιεύσει και προηγουμένως, την 24η Μαρτίου)
Ακολουθεί το ακριβές χθεσινό κείμενο:

« 1.Άδειες εργαζομένων Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

2,5 δισ. στους ΟΤΑ έως το 2023. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 
Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που φέρει το όνομα του Αντώνη Τρίτση, συνυπέγραψαν και παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης.


Το νέο πρόγραμμα, που αντικαθιστά τον «Φιλόδημο», έχει διάρκεια έως το 2023 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Eurobank: Πληρωμές προς το Δημόσιο με ένα τηλεφώνημα, δωρεάν, χωρίς κωδικούς πρόσβασης


cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0 

Αθήνα, 9 Απριλίου 2020
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Eurobank στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του κοινού με εξ’ αποστάσεως συναλλαγέςπροσφέρειτη δυνατότητα στους πελάτες της να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο πραγματοποιώνταςδωρεάν, άμεσα και απλά,μια σειρά πληρωμών με χρέωση λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας,μέσω του EurophoneBanking, ακόμα και αν δεν διαθέτουν τους ειδικούς κωδικούς πρόσβασης σε αυτό.
Συγκεκριμένα, μέσω του EurophoneBanking οι πελάτες της Τράπεζας έχουν πρόσβαση στα εξής:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ



Τρίπολη, 09 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ο Απρίλιος του 2020 που διανύουμε θεωρείται ως ο πιο κρίσιμος μήνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτός ο μήνας φέρνει μαζί του,τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, τον εορτασμό του Πάσχα και φυσικά την Ανάσταση του Κυρίου.
ο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συνεχίζει να κινείται στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης όλων των

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς


Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στον Εχίνο ΞάνθηςΗ πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του ιού, τόνισε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η Εκκλησία της Ελλάδος συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνεις προς τους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΟΣΙΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ ( Σάββατο 11 Απριλίου 2020)

Τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, ελάχιστη συνεισφορά στους ανθρώπους που νοσούν είναι η κάλυψη στις ανάγκες αίματος. Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Ταξιαρχών "Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ" συμμετέχει στην προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου  Ζαχάρως, της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και άλλους φορείς του Δήμου. Παρακαλούμε τα μέλη και φίλους του συλλόγου που μας συνδράμουν συστηματικά να συμμετάσχουν και τώρα!

Σάββατο 11 Απριλίου 2020, ώρα 9.30-14.00
Στον Προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως.                                                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο   

Βαρύ πένθος στην δημοσιογραφία: Πέθανε ο δημοσιογράφος Άκης Τσόπελας

 
Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Άκης Τσόπελας που τα τελευταία χρόνια συνεργάζονταν με το αθλητικό τμήμα του Ελεύθερου Τύπου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών,  έπειτα από γενναία και μακρόχρονη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.
Ο Άκης Τσόπελας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30/8/1962 και ξεκίνησε από πολύ μικρός την ενασχόληση του με την αθλητική δημοσιογραφία.  Εκτός από τον Ελεύθερο Τύπο εργάστηκε στο ξεκίνημά του στην Αθλητική Ηχώ, ενώ δούλεψε ακόμα στα έντυπα μέσα: Φως των Σπορ, Sportime, Πράσινος Τύπος, SportDay, Βραδυνή, Νίκη, Αλήθεια και Αγορά.  Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με την ΕΡΤ,

Έκτακτο – Κορωνοϊός: 86 οι νεκροί στην Ελλάδα – 1.955 τα κρούσματα

Τσιόδρας κορονοϊός
Με το Πάσχα να πλησιάζει, οι Αρχές εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση στο πλάνο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με φόντο μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων στην συνέχεια. Και σήμερα, λοιπόν, ο Σωρήρης Τσιόδρας. πήρε την… συνηθισμένη θέση του.
86 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Στα 1.955 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τα νέα είναι 71, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

79 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.
Επιπρόσθετα τόνισε πως 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Ξεκάθαρος ο Τσιόδρας για τα γάντια

“Λίγες ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”.


Ευχαριστίες του Ιταλικού Κοινοβουλίου προς την Βουλή των Ελλήνων

 https://mykonosticker.com/wp-content/uploads/2020/04/roberto-fico-1068x921.jpg
Ο πρόεδρος του Ιταλικού Κοινοβουλίου κ. Roberto Fico απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα την κάτωθι επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες, δικές μου και ολόκληρης της ιταλικής Βουλής, για την ύψωση της ιταλικής σημαίας, μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων, και για την φωταγώγηση της πρόσοψης με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΕΝΕΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ο ιός COVID-19, ο ιός του στέμματος, ανέδειξε το μεγάλο δίλημμα των πολιτικών ηγετών των Κρατών της Δύσης ανάμεσα στην προστασία των κυρίως ευάλωτων ομάδων ηλικιωμένων και της καταδίκης της ζωής των νέων διαλύοντας τις οικονομίες. Όσο λάθος είναι η υιοθέτηση μίας ακραίας πολιτικής αδιαφορίας για την υγεία των ατόμων της απερχόμενης γενεάς των περίφημων '60's άλλο τόσο είναι η παντελής αδιαφορία για την καταστροφή κάθε εθνικής και της παγκόσμιας οικονομίας με την εξόντωση της γενιάς "Z'' των γεννηθέντων των '00's της νέας χιλιετίας.

ΑΣΕΠ -«Βοήθεια στο Σπίτι»: Ιδού η προκήρυξη -Ειδικότητες & θέσεις ανά δήμο

To ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ για τις 2.900 μόνιμες θέσεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που εντός των επομένων ημερών ή εβδομάδων αναμένεται να στείλει το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για σχετικές διορθώσεις των δήμων στην πλατφόρμα, ωστόσο η ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει προθεσμία μίας εβδομάδας, έως την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, πρόκειται για:

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων::Πρόσκληση σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων - GTP 




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Λουτράκι    09/04/2020
            ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθ. Πρωτ.: 5729
                  Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                           
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
                 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------

            Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ 55/11-3-2020 τεύχος Α΄), την 13η Απριλίου 2020, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 10:00 (χρόνος έναρξης) έως 10:30 (χρόνος λήξης), για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Βόμβα: Αποκαλυπτική Επιστολή. Ανατροπή στο ΕΣΠΑ λόγω κορωνοϊού


Νέο τοπίο διαμορφώνεται πλέον στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ΠΕΠ των Περιφερειών, όπως αποτυπώνει εξαιρετικώς επείγουσα Επιστολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ι.Τσακίρη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δ.Σκάλκου.  Απευθύνονται, μεταξύ άλλων, στους Περιφερειάρχες,  στις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Περιφερειακών Προγραμμάτων, στις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων κλπ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ» ΤΟΥ Πε.Συ. ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Archives - zarpanews.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίπολη 9-04-2020

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου συγκαλεί στις 10/4, «κατεπείγουσα» συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου «δια περιφοράς», χωρίς όμως στην ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνεται κανένα θέμα διεκδίκησης από την κυβέρνηση της κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ανάγκη επίταξης δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας με το προσωπικό τους, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματά τους.
Με την δια περιφοράς διαδικασία, όπως είναι φυσικό, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα όπως:

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό



Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ για τις εξελίξεις

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον ελληνικό λαό, χαιρετίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους σε όλους εκείνους τους κλάδους που παραμένουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών του λαού μας, δίνοντας ταυτόχρονα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.