Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης σε Ηλικιωμένους και Ευπαθείς Ομάδες

Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης σε Ηλικιωμένους και Ευπαθείς Ομάδες 
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενισχύει το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις δημοτικές δομές κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης στα πλαίσια της λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού –COVID 19.
Προκειμένου να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες  λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή στο 2743360221 (Ξυλόκαστρο) και στο 2743360101 (Δερβένι), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για την εξυπηρέτηση και την καταγραφή αιτημάτων κατοίκων του δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους.
Οι ανωτέρω υπηρεσίες συνίστανται στα εξής:

Χαρδαλιάς: Να σταματήσουν οι δικαιολογίες για την απαγόρευση

https://fimotro.gr/wp-content/uploads/2020/03/xardalias-koronoios.jpg
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.
 Αποφασίστηκε επίσης να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προληπτικούς λόγους.
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα μέτρα είναι ατομική ευθύνη και επεσήμανε ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί όλα τα υδραυλικά σε σπίτια στην επαρχία ώστε ο κόσμος να πάει στα εξοχικά του.
Για το Πάσχα τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα εκδρομέων και καλούμε τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του χωρίς να αποκλείσει νέα μέτρα για να αποφευχθεί η μετακίνηση.
Επίσης τόνισε ότι 4 ειδικά συνεργεία πήγαν σε Ξάνθη Κομοτηνή για να πάρουν δείγμα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Στο τέλος της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Τίποτα δεν έχει κριθεί, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια.  Επιμένουμε και μένουμε σπίτι».
Στο μεταξύ με αυτοψία στον οικισμό του Εχίνου που βρίσκεται σε δεκαπενθήμερη καραντίνα ολοκληρώθηκε η σύντομη υπηρεσιακή επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Ξάνθη και τον ορεινό δήμο Μύκης.
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Μύκης, στη Σμίνθη, ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε τον Εχίνο όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.
Ο υφυπουργός σταμάτησε στην είσοδο του οικισμού όπου βρίσκεται το μνημείο των 29 Ελλήνων πεσόντων στο οχυρό του Εχίνου, που έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο του 1941 στη διάρκεια της καθοριστικής μάχης ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γερμανούς για την υπεράσπιση του οχυρού. Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι ο οικισμός έχει περί τις 800 οικογένειες, που μεταφράζονται σε 3.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έκανε λόγο για ένα όμορφο τόπο και προέτρεψε τον κ. Χαρδαλιά να τον επισκεφθεί ξανά ώστε να τον ανεβάσει στο ψηλότερο σημείο του χωριού και να θαυμάσουν την υπέροχη θέα.
Ο υφυπουργός απάντησε ότι μόλις περάσουν τα προβλήματα θέλει να επισκεφθεί ξανά τον Εχίνο, να συναντήσει από κοντά τους κατοίκους και να έχει την ευκαιρία να δει τις ομορφιές του τόπου.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Εχίνου που πειθαρχούν στα μέτρα και φροντίζουν για την προστασία τόσο της δικής τους υγείας όσο και του γενικότερου συνόλου.

Αποφυλακίζεται με 150.000 ευρώ εγγύηση ο Παπαντωνίου

https://fimotro.gr/wp-content/uploads/2018/10/gianos-papantoniou-xeiropedes-500.jpg«Πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου «άναψε» με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών λίγο πριν εκπνεύσει το ανώτατο όριο (18μηνο) της προσωρινής του κράτησης.
Σύμφωνα με το συνήγορο

Η ανάγκη να στηριχτούν από την Πολιτεία τα Παιδικά Χωριά SOS


Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους Φορείς Παιδικής Προστασίας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε. Η ένταξή τους στα μέτρα ελάφρυνσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και στην οικονομία της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στήριξη χιλιάδων μισθωτών, επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.
Τα Παιδικά Χωριά SOS, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ζητούν την

Επιχειρήσεις: Παρατείνεται το «λουκέτο» έως 11 Απριλίου (ΦΕΚ)

 
 Την παράταση του «λουκέτου» στις ιδιωτικές επιχειρήσεις έως τις 11 Απριλίου  (σ.σ. η προηγούμενη απόφαση ήταν για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020) προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφιρών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Συγκεκριμένα με στην απόφαση υπό τον τίτλο: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 11.4.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», προβλέπονται τα εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο πλευρό των εργαζομένων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης - Γιώργος Δέδες: Πρώτη προτεραιότητα η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας





Κόρινθος, 29 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

Τη θέση της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» ότι έναντι πάντων προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η αυστηρή και καθολική τήρηση των εγκυκλίων που προβλέπουν λειτουργία με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία, διατύπωσε ρητά ο επικεφαλής της, Γιώργος Δέδες, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.
Οι παρατάξεις «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», «Νέα Πελοπόννησος», «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και «Πράσινη Πελοπόννησος» σε κοινό τους ψήφισμα το οποίο υπερψηφίστηκε και αποτελεί Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού εξαίρουν την υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Πελοποννησιακού λαού που εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Κλειστό το Άγιο Όρος για τους προσκυνητές μέχρι τις 11 Απριλίου

Παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο Άγιο Όρος, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.
Το Άγιος Όρος δεν δέχεται επισκέψεις από προσκυνητές από τις 19 Μαρτίου, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.
Ο αναπληρωτής διοικητής Αρίστος Κασμίρογλου επέδωσε στην Ιερά Κοινότητα το σχετικό έγγραφο, ενώ νωρίτερα η Ιερά Κοινότητα, ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας στο Αγιο Όρος, κατά τη συνεδρίαση της είχε συμπορευθεί με τη σχετική κυβερνητική απόφαση.
Λόγω της αναστολής εισόδου, δεν εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια), αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον ‘Αθω εξακολουθεί να πραγματοποιείται κανονικά.
Κανονικά εξακολουθούν να διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στη Λέσβο - 39 νεκροί στην Ελλάδα.- 95 νέα κρούσματα

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα
Μια 76χρονη που νοσηλευόταν με πνευμονία και χθες διαπιστώθηκε από κορωνοϊό κατέληξε σήμερα.
Η γυναίκα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα είχε εκδηλώσει πνευμονία που χθες Σαββάτο το απόγευμα πιστοποιήθηκε ότι οφείλονταν στον κορωνοϊό.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα από στιγμή σε στιγμή, αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ σχετικά με δείγματα που ελήφθησαν από την κόρη της 76χρονης αλλά και το παιδί της.
Όπως έγραψε το τοπικό site Στο Νησί, η κόρη της 76χρονης ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Και η απόδειξη της νόσησης της από κορονοϊό περιπλέκει τα πράγματα κατά πολύ σχετικά με τη διάδοση του ιού στη Λέσβο. Πάντως σήμερα τα παραπάνω Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και σε αυτά πραγματοποιήθηκε απολύμανση.
Σε προληπτική απομόνωση χωρίς συμπτώματα και χωρίς να έχει χαρακτηρισθεί ύποπτο κρούσμα παραμένει ο γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος εξέτασε την 76χρονη όταν προσήλθε στο νοσοκομείο σχετικά με άλλου τύπου πρόβλημα υγείας και ο οποίος διέγνωσε την πνευμονία.
==============
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 95 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 1.156.
Από αυτούς, οι 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.

Κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα – Πέντε νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – 37 συνολικά


Στους 37 αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από τον κορωνοϊό.
Τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.
Ο 40χρονος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα), καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.
Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.
Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Αντίο… χωριό – Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει έξοδος το Πάσχα λόγω κορονοϊού

Κατηγορηματικός ο Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος, εξαιτίας του κορωνοϊού.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος, η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.
Εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του

Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο «χάρτη» του κορωνοϊού σε θανάτους και κρούσματα

Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο «χάρτη» του κορωνοϊού σε θανάτους και κρούσματα
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 28 Μαρτίου- στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα.
Η Ελλάδα εξάλλου έχει περίπου 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι

Άλλοι τρεις νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα – 35 συνολικά

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα και 64 θάνατοι σε 24 ώρες Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, αυξάνοντας στους 35 τους νεκρούς στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους: έναν που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έναν που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και έναν ηλικιωμένο από την Ξάνθη, ο οποίος