Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η ΕΡΤ στην υπηρεσία της κοινωνίας. “Μαθαίνουμε στο σπίτι” για μαθητές Δημοτικού


Στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες των ημερών, μπαίνει η ΕΡΤ από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων, “Μαθαίνουμε στο σπίτι”.
Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Η αρχή του τέλους της Ενωμένης Ευρώπης (στα χέρια της…)


Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Η άρνηση της Γερμανίας και των χωρών που επιβιώνουν ως… δορυφόροι της, για την επιλογή (κοινής λογικής) της έκδοσης ευρωομολόγου, για την αντιμετώπιση της οικονομικής καταστροφής που φέρνει η επιδημιολογική πανδημία του κορονοϊού, προσφέρει την πρώτη ύλη για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ή έστω, την αρχή του τέλους του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος, για να μην δραματοποιούμε υπερβολικά την κατάσταση. Μια Ευρώπη που αρνείται εδώ και χρόνια να κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της. Μια Ευρώπη που συμβιβάζεται στο σημείο καμπής του “μικρότερου κακού”, αντί να διεκδικεί το καλύτερο. Μια Ευρώπη που στερείται εμβληματικής και εμπνευσμένης ηγεσίας, με αδιαμεσολάβητη σχέση με τις αγωνίες των κοινωνιών.
Η Άνγκελα Μέρκελ έδειξε καθόλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας, ότι μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις… αντιμαχόμενες πλευρές. Όχι υπέρ της κοινωνίας, τις περισσότερες φορές, αλλά επιχειρώντας να μετριάσει τις επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο.
Στη δεδομένη συγκυρία, πιθανότατα πρέπει να υπερβεί τον εαυτό της και τις αναστολές της. Όχι και τόσο εύκολο. Γι’ αυτό κλυδωνίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

ysterografa.gr

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών

 https://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/default/public/images/2020/03/esties.jpg?h=6d3f453c&itok=QlGp8c1T
Καλησπέρα σας.

Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα της Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, διαμένω στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου, καθώς κατάγομαι από την επαρχία (Σπάρτη). Την περασμένη Κυριακή εκδόθηκε Φ.Ε.Κ. από την κυβέρνηση, με το οποίο εκκενώνονται οι εστίες στέλνοντας χιλιάδες φοιτητές προς όλα τα μέρη της Ελλάδας, παρά τον κίνδυνο διασποράς του ιού. Την επικινδυνότητα του μέτρου επισημαίνουν και όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ελλάδας σε επίσημη ανακοίνωσή τους, την οποία επισυνάπτω παρακάτω. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας να μην μετακινηθούμε από τις εστίες. Για αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων, ώστε να ακυρωθεί η παράλογη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης. Εμείς παίρνουμε την ατομική ευθύνη να μην υπακούσουμε στις εντολές της κυβέρνησης, αλλά σε αυτές των γιατρών. Επιλέγουμε να μην θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο και να μην ρισκάρουμε να μεταδώσουμε τον ιό στην επαρχία. Θα συνεχίσουμε να μένουμε στην εστία, ανεξαρτήτως επιπτώσεων.
Σας παρακαλούμε να αναδείξετε το συγκεκριμένο θέμα με όποιον τρόπο κρίνετε εσείς απαραίτητο.

Με εκτίμηση,
Νίκος Ισμυρνιόγλου

Υ.Γ. Επισυνάπτω την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) και το πανελλαδικό ψήφισμα των Συλλόγων Οικοτρόφων.


Αθήνα 26 Μαρτίου 2020
Α.Π: 10162
Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, κλείνοντας τα αυτιά στην κραυγή αγωνίας των χιλιάδων εστιακών φοιτητών.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που μας επιβάλλει «να μείνουμε σπίτι», ξεσπιτώνει εκατοντάδες φοιτητές που η εστία είναι το σπίτι τους.

Ξεσπιτώνει φοιτητές που:

- Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.
- Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης.
- Είναι είτε κάτοικοι εξωτερικού, είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.
- Είναι εργαζόμενοι/ες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη.

Οι φοιτητικές εστίες είναι χώροι κατοικίας και δεν έχουν σχέση με άλλους χώρους που περιλαμβάνονται στην σχετική διάταξη (βιβλιοθήκες κλπ.).

Η μαζική μετακίνηση νεανικού πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική και σε κάθε σχετική ως τώρα οδηγία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου.
Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό των εστιακών φοιτητών και στηρίζει τα αιτήματα τους.

Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομικά απόφαση.

ΟΕΝΓΕ

Παρέμβαση Κελλάρη Γιάννη στο Πε. Συ. 27-3-2020


 
«Απαιτούμε από την Περιφερειακή αρχή να πάψει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και να πάρει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε όλες τις Υπηρεσίες, σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες».


        Αν είναι μια φορά αντεργατική η πολιτική της Περιφερειακής αρχής Νίκα στην Πελοπόννησο, όπως αυτή εκφράστηκε με την απόρριψη των αιτημάτων των εργαζομένων της Περιφέρειας στην συνεδρίαση του Πε.Συ. πριν από δύο μήνες, με την στήριξη τότε και της παράταξης της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Τατούλη, είναι χίλιες φορές πιο ανθυγιεινή και επικίνδυνη η πολιτική της σήμερα απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού!!
       Αντί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και του κοινού που προσφεύγει σε αυτές, το μέλημα τους είναι να συνεχίσει να συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή, λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα!!!

Η κοινωνία αναγνωρίζει τη (μεγάλη) μάχη του Κικίλια. Πρώτος σε θετικές γνώμες


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Ίσως το πιο ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Opinion”, που καταγράφει σαρωτικά ευρήματα υπέρ της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησής του από την κοινωνία.
Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία λοιπόν, με την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού να έχει “νεκρώσει” τη χώρα, και να φέρνει στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να υπερβαίνουν τους εαυτούς τους, η κοινωνία δείχνει να αναγνωρίζει τη μεγάλη μάχη που δίνει ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με το επιτελείο των επιστημόνων που έχουν ριχτεί στον αγώνα.
Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα, ο Υπουργός Υγείας καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής στην κοινή γνώμη, με 61% θετικές γνώμες. Ακολουθούν, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 58%, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 54% και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με 52%.

Τίτλοι τέλους για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24» – Αναστέλλεται η λειτουργία του


«Λουκέτο» στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3 λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός σταματάει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τη λειτουργία του, όπβς ανακοίνωσε ο διευθυντής του, Παντελής Διαμαντόπουλος.
Με έκτακτη παρέμβασή του στην εκπομπή των Παντελή Βλαχόπουλου και Βαγγέλη Αρναούτογλου, ο διευθυντής του σταθμού είπε πως ελλείψει αθλητικής δράσης, δεν μπορεί ο σταθμός να συνεχίσει τη λειτουργία του και αυτή θα σταματήσει από τις 12 το βράδυ και θα παίζει πλέον μόνο μουσική.
Ο κ. Διαμαντόπουλος δεν διευκρίνισε αν ο ραδιοφωνικός σταθμός θα επανέλθει μαζί με την αγωνιστική δράση.

Πανηγύρια στα Σκόπια – Μπήκαν στο ΝΑΤΟ

Πανηγύρια στα Σκόπια - Μπήκαν στο ΝΑΤΟ
Το κρατίδιο των Σκοπίων  είναι και επισήμως από σήμερα το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ και την ένταξή της χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό για την περιοχή και για την ευρωατλαντική ασφάλεια» τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι «η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη

Πάπας Φραγκίσκος: Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας

Πάπας Φραγκίσκος: Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας
Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την προσευχή του σε μια έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου,στο Βατικανό,  ζήτησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής από τον Κύριο να θέσει τέλος στην τρομερή αυτή δοκιμασία.
Δίπλα του, είχαν τοποθετηθεί η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Salus Populi Romani και ένας ξύλινος εσταυρωμένος του 14ου αιώνα, τον οποίο οι καθολικοί θεωρούν θαυματουργό, διότι το 1522 πιστεύεται ότι βοήθησε στο να τελειώσει,

Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

74 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και στους 28 οι νεκροί – «Καμπανάκι» Τσιόδρα για τα τεστ (video)

νέα κρούσματα κορονοϊού



Παρά τα αυστηρότατα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δεν περνά πέρα που να μην έχουμε νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.
Βεβαίως τα μέτρα θα “φανούν” αργότερα αν συνυπολογίσουμε την περίοδο επώασης του ιού, συνεπώς όλοι ελπίζουν να “πιάσουν τόπο” και να μην ζήσουμε και στην χώρα μας τις δραματικές καταστάσεις που ζουν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. 
Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 74 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 966, ενώ ο κατάλογος των νεκρών αυξήθηκε, αφού ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως οι θάνατοι είναι πλέον 28.
23 άνδρες και 5 γυναίκες έχασαν την “μάχη”, με υποκείμενα νοσήματα να εντοπίζονται στο 89% των θανόντων.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές: Μην χρησιμοποιείτε ή μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα


Μετά την ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Red 19/Rot 19 και Purple Sense.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια αρχή της Γερμανίας, τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής, βρέθηκαν να περιέχουν την φαρμακευτική δραστική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανσή τους.

Επίδομα 600 ευρώ σε γιατρούς, δικηγόρoυς, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς & ερευνητές

 
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τεσσάρων υπουργών, η οποία ήρθε ως συνέχεια πρωινών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα: Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους :
Δικηγόρων
Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
Οικονομολόγων /Λογιστών
Εκπαιδευτικών και
Ερευνητών
δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.
Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Πώς αντέδρασε ο κορωνοϊός σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

 
 Η ιατρική και ερευνητική κοινότητα μελετούν τον ιό, όμως ακόμα δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια σαφή συμπεράσματα για κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του.
Μια από αυτές που θα κρίνει εν πολλοίς τι θα συμβεί (και) στη χώρα μας το καλοκαίρι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες.
Οι εκτιμήσεις διαφέρουν. Οι επιστήμονες δεν έχουν κάποια ένδειξη για το αν το καλοκαίρι θα αναχαιτιστεί η εξάπλωσή του όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης για παράδειγμα, όμως σίγουρα μια εικόνα από τα… «προσεχώς» μας δίνει η αντίδραση του κορωνοϊού στις χώρες όπου η μέση θερμοκρασία είναι άνω των 27 βαθμών Κελσίου.
Η γενική εικόνα είναι ότι και στις 6 χώρες η κατάσταση είναι τουλάχιστον διαχειρίσιμη και η εξάπλωση του ιού άκρως ελεγχόμενη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγουν βιαστικά συμπεράσματα.
Δείτε αναλυτικά:

ΕΕΣ Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους οικείους σας

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ο πανικός δεν βοήθησε ποτέ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μόνο από επίσημους φορείς και όχι από φήμες ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ τον εαυτό μας και τους άλλους. ΥΠΟΜΟΝΗ θα περάσει





ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου


Κύπρου 89  Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6984-503577, Fax: 27410-23209


ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΤΕΕ: Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης κίνηση ελπίδας και προοπτικής για την Ελληνική Οικονομία μετά την κρίση

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την υπογραφή της ΚΥΑ για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, δήλωσε:

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνει την πολεοδομική γεωχωρική πληροφορία διάφανη και προσβάσιμη σε όλους, προωθεί έμπρακτα τις επενδύσεις. Αναλαμβάνουμε ως ΤΕΕ μια μεγάλη ευθύνη και θα τη φέρουμε εις πέρας. Γιατί είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, για να κάνουν, με ασφάλεια δικαίου και σύγχρονα εργαλεία, οι μηχανικοί και οι επιχειρηματίες τη δουλειά τους.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων : ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ



Λουτράκι, 26Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει ότι από αύριο, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ξεκινάει η λειτουργία των λαϊκών αγορών σύμφωνα με τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.20006, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 943/20.03.2020.
Με τη δημοσίευση της παρούσας, στις λαϊκές αγορές του Ν. 4497/2017εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών πολιτών   γύρω από έναν πάγκο.
2. Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
3. Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένοαντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
4. Οι πολίτες που προσέρχονται στην Λαϊκή αγορά να αποφεύγουν να έρχονται σε κοντινή επαφή ο ένας με τον άλλο, και να αποφεύγουν τον συνωστισμό στους πάγκους.
5. Τα άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς επίσης, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδεςσυνίσταται να αποφύγουν την επίσκεψη στην λαϊκή αγορά και να παραμείνουν στο σπίτι τους.
Οι προσερχόμενοι προς δραστηριοποίηση πωλητές λαϊκών αγορών θα καταγράφονται και θα ελέγχονται για την τήρηση των μέτρων,από τον υπεύθυνο του Τμήματος Τοπικής Υποστήριξης του Δήμου.
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων θα μεριμνήσει για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων με το πέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και για τη διαρκή πληροφόρηση των καταναλωτών, με κάθε πρόσφορο μέσο.
Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει επίδειξη σύνεσης και τήρηση των κανόνωναπό όλους, με στόχο την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Γραφείο Τύπου

 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Δήμος Αθηναίων -κορωνοϊός: Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, στο κέντρο της πρωτεύουσας (φωτο)

 
Υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, που είναι έτοιμη να πυροδοτηθεί, διατηρεί ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, o Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης, που εξυπηρετεί χιλιάδες ωφελούμενους, συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες άπορους πολίτες που σιτίζονται, παίρνουν τα φάρμακά και τα υπόλοιπα είδη (προϊόντα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια κ.λπ.) ή πλένουν τα ρούχα τους, χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο

400 προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων λόγω κορωνοϊού


Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, τετρακοσίων (400) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού COVID-19.

Η υποβολή Αιτήσεων, μετά των συνημμένων δικαιολογητικών, ξεκίνησε χθες Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.
Η υποβολή πραγματοποιείται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα με όλες τις λεπτομέρειες: