Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Σχολεία: Ποια ημέρα καθιερώνεται ως… ημιαργία (εγκύκλιος)

 
 Το υπ. Παιδείας, όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, απέστειλε εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Σε αυτήν, προβλέπεται:
1) Αναστολή διδασκαλίας μαθημάτων
2) Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με το περιεχόμενο της εορτής των Τριών Ιεραρχών
3) Δυνατότητα τέλεσης εκκλησιασμού κατά την κρίση  του Συλλόγου Διδασκόντων Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.
Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου:
«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.
Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η βαθμολογία των υπουργών το πρώτο εξάμηνο (αναλυτικά)

 
 Έξι μήνες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ τον περασμένο Ιούλιο και το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες. Πρόκειται για δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε τομείς του κυβερνητικού έργου, οι οποίες, όπως πιστεύουν στο Μαξίμου, σταδιακά δεν θα μπορούν να καλυφθούν επικοινωνιακά από την θετική εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού απέναντι στους πολίτες. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά της εικόνας της κυβέρνησης του αλλά αυτό δεν φτάνει», σημειώνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας στην aftodioikisi.gr. Ο ίδιος δεν θέλει να μιλήσει για

ΑΣΕΠ: Έγγραφο αποκαλύπτει τις προκηρύξεις που επεξεργάζεται (λίστα)


Tις προκηρύξεις που επεξεργάζεται αποτυπώνει σε έγγραφο του, που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, το ΑΣΕΠ. Στην κορυφή η προκήρυξη για τις 187 προσλήψεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και σε διάφορους φορείς του Δημοσίου όπως ΕΛΣΤΑΤ, Οργανισμός Λιμένων Ηρακλείου, και Βόλου, δήμων κλπ, 240 θέσεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, τις 2.909 θέσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟ ΒΟΧΑΣ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, βρέθηκαν από το πρωί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας 13 προς την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στον εξωτερικό χώρο μονάδας ανακύκλωσης, στην περιοχή Μπολάτι του Δήμου Βέλου – Βόχας, όπου και ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής αξιωματικό της Π.Υ. για τις προσπάθειες που γίνονται για την κατάσβεσή της.
Στην μάχη εναντίον της φωτιάς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμει περί των 15 οχημάτων της Πυροσβεστικής με 30 άνδρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κλιμάκια των τμημάτων της πολιτικής προστασίας, του περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Κορινθίας καθώς επίσης και του τοπικού Δήμου όπου συνδράμουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μηχανήματα και φορτηγά.
Ο κ. Γκιολής μεταξύ άλλων τόνισε πως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου τέτοιου είδους καταστάσεις να μην επαναληφθούν. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Το θέμα των σκουπιδιών, θέμα που ως προτεραιότητα εξετάζεται και δρομολογείται και από τον κ. Νίκα αλλά και από την ίδια την Κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να παραμένει άλυτο, να κινδυνεύει ο τόπος μας και να προσβάλλεται η δημόσια υγεία» .

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Σκέπτονται όπως οι διώκτες του Γαλιλαίου



Τις κυβερνήσεις χωρών όπως της Αυστραλίας, Βραζιλίας και ΗΠΑ καθώς και Ευρωβουλευτές που δεν δέχονται ότι η αλλαγή του κλίματος οφείλεται και σε ανθρωπογενή αίτια καυτηρίασε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία.
Όπως σημείωσε «είναι παράλογο οι χώρες με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, Αυστραλία, Βραζιλία,

Κ. Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για προσφυγικό: Καταδικάζω τα επεισόδια, φοβάμαι όμως ότι θα γίνουν χειρότερα

Καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αποτελούν ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τους κατοίκους των νησιών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Κάναμε αρκετή υπομονή ως τώρα περιμένοντας από την κεντρική διοίκηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα».

ΒΙΝΤΕΟ- Άγριο γιουχάισμα Μηταράκη από εξαγριωμένους για το μεταναστευτικό Χιώτες

Επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο. 




https://www.politischios.gr/ airetos.gr

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Ξεπερνάει κάθε φαντασία η διαπλοκή στην υπόθεση του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε ένα στημένο από καιρό επικοινωνιακό  σκηνικό το ένα μετά το άλλο ονόματα διέρρεαν, ακόμα και αυτά της Νέας Δημοκρατίας, για να αλληλοεξουδετερωθούν και να ανοίξει ο

«Η πολιτική τιμή μοιάζει με το σπίρτο. Αν δεν ανάψει μια φορά, είναι άχρηστο»


 
«Η πολιτική τιμή μοιάζει με το σπίρτο.
Αν δεν ανάψει μια φορά, είναι άχρηστο»
Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Πολιτικός & Στοχαστής

Του Απόστολου Παπαφωτίου
Δυστυχώς η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Μητσοτάκη στην Αμερική και τα ουσιαστικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Τραμπ, υπήρξαν ατυχή και κατώτερα των προσδοκιών. Μια συνάντηση χωρίς στρατηγική, χωρίς καλή προετοιμασία, με πολλά κενά, γκρίζες ζώνες και χωρίς εθνική συνεννόηση.