Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Δερβένι Κορινθίας: Υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής η Λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου!

https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67632428_523524064868372_7002396249970180096_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQl4orDffvbpOccCctPekG0ErCG8fXpzBYn03v9IARCrLfZJ6gsSZhEOLrZz0IwYEqc&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=957ae2930caef502db8ebf6a8e7a600d&oe=5DE273F7
Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε, χθες , Τετάρτη 14 Αυγούστου , η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. 
Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν η απερχόμενη Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Διαμάντω Δενδρινέλη, προέδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πιστών.

Η Φιλαρμονική  απόδωσε μουσικά το θρησκευτικο εμβατηριο "Άγιος Μηνάς" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικης Εταιρίας Κέρκυρας ("Παλαιά") χθες  βράδυ συνοδεύοντας στις 8:30 μμ την Ιερή εικόνα από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου διευθύνει ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος. 

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του ιστορικού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου

 https://www.lifo.gr/icache/520/391/1/1536680_svolopoulos-silipitiria.jpg
Τη θλίψη του για τον θάνατο του ιστορικού, πανεπιστημιακού και πρώην Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, πληροφορούμενος την απώλεια, δήλωσε:
«Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος υπήρξε καταξιωμένος ιστορικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος, που συνεισέφερε με τη βαθιά επιστημονική κατάρτισή του και το πλούσιο έργο του στην κατανόηση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας και της δυναμικής της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη.
Διακρίθηκε σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, για το ήθος και την επιστημοσύνη του, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, της οποίας υπήρξε εξαίρετο μέλος». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκου Γόντικα για την καταστροφική πυρκαγιά στην Ελαφόννησο.

 https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/node_full/public/2019-08/elafonisos-pirkagia.jpg?itok=GIgyC68X
Η καταστροφή της γνωστής παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο που προξένησε και τεράστια οικονομική καταστροφή στους κατοίκους που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την ελαιοπαραγωγή, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Παρά τις

Συλλήψεις για εμπρησμό για τις πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Ηλεία

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/08/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1.jpeg
Συνελήφθη -σύμφωνα με την πυροσβεστική- στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 52χρονος άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη