Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Λινάρι, Λιναρόσπορος πλούσιος σε Ω3 λιπαρά, κατά χοληστερίνης, πίεσης, διαβήτη, καρκίνου, δυσκοιλιότητας, φλεγμονών


Η λατινική του ονομασία είναι Linum usitatissimum (Λίνον το ωφελιμότατον). Κοινώς το αποκαλούμε λινάρι και ανήκει στην οικογένεια των Λινοειδών.
Είναι φυτό μονοετές, με φύλλα απλά, τοποθετημένα συνήθως κατ’ εναλλαγήν, άμισχα, με άνθη κυανά, πενταμερή, διπλοστήμονα. Ο καρπός του είναι κάψα με πολλά σπέρματα, τα οποία έχουν βλεννώδες επίχρισμα, που όταν βραχεί διογκώνεται. Υπάρχουν πολλά είδη λίνου αλλά το βασικό είναι αυτό που αναφέρουμε.
Είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Λέγεται ότι η ποικιλία Linum bienne Miller (αγριολινάρι), καλλιεργήθηκε ήδη από την προϊστορική εποχή και αργότερα αντικαταστάθηκε από το Linum usitatissimum. ...................

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: "Ενα όμορφο ταξίδι ξεκινάει για να πάει η Κορινθία μας εκεί που πραγματικά της αξίζει και να δώσουμε ένα τέλος στην απαξίωση και την υποβάθμιση." - Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Ν. Δ..
Από σήμερα ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και αγαπώ.
Κορίνθιες και Κορίνθιοι, φίλοι αγρότες,

Κεραυνός σκοτωσε 35χρονο αγροτοκτηνοτρόφο στη Γκούρα

Από εναν κεραυνό μερα μεσημέρι (14.00), σημερα, έφυγε απο τη ζωή αγροτοκτηνοτροφος 35 ετων, πατερας 2 παιδιων,κατοικος Γκουρας, στον καμπο του Φενεου, ενω φορτωνε τριφύλλι με τον πατέρα του στο τρακτέρ . Τον κτυπησε ακαριαία και αφησε την τελευταια του πνοη εκεί στο κτημα του.

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΡΒΕΝΙ: Την Κυριακή 14 Ιουλίου ξεκινά τις προβολές του ο θερεινός κινηματογράφος "Το διάλειμμα"

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι... μες τα θερινά τα σινεμά... με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... νοσταλγικές!!! Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά, τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο, ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό... 
Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του Δερβενίου,Το διάλειμμα από την Κυριακή  14 Ιουλίου 2019, και για ενάμιση περίπου μήνα, μετά από την διαμόρφωση του προγράμματος και από το ένθερμο ενδιαφέρον του νέου κοινοτικού συμβουλίου θα είναι και πάλι κοντά μας για 13η συνεχή χρονιά , όπου θα μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Γιά τη μη αποκομιδή σκουπιδιων φταιει το ωράριο του Χυτά και αργίες

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την μη αποκομιδή απορριμάτων  - σκουπιδιών  το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  σε όλο τον  Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

" Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω του ωραρίου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου που ορίστηκε με απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου (λειτουργεί 07:00-13:00 καθημερινά και παραμένει κλειστός στις αργίες).
Η Δημοτική Αρχή με παρεμβάσεις της προσπαθεί να αλλάξει την απόφαση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Ζητούμε την κατανόηση των συνδημοτών μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ"
 

Ευχαριστήρια επιστολή της Μαρίας Παπακωνσταντίνου υποψηφίας βουλευτή με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο συνδυασμό Κορινθίας,


Νιώθω μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας μου μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κορινθίας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μοναδική λύση για να προχωρήσει με ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική η χώρα, έχοντας πρόγραμμα, θέσεις και

Νίκος Ταγαράς: " Τιμή και ευθύνη γιατί θα συνεχίσω να εκπροσωπώ την ιστορική μας παράταξη, η οποία σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου.


 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα παίζουν μουσικά όργανα
 ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλλε.
Η απόφασή του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του Νομού Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ταυτόχρονα τιμή και ευθύνη.

Τιμή, γιατί θα συνεχίσω να εκπροσωπώ την ιστορική μας παράταξη, η οποία σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου, που μπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές, εμπρός στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.
Ευθύνη, γιατί θα συμμετέχω στην υλοποίηση του σχεδίου για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε λύση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Την ανεργία -ειδικά των νέων- την ασφάλεια, την αλληλεγγύη, την μείωση των φορολογικών βαρών, την ανάπτυξη.
Για τους πολίτες της Κορινθίας, με τους οποίους με συνδέει σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας, θεωρώ υποχρέωσή μου να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος, όπως κάνω πάντα, για να πάμε το νομό μας ψηλά, εκεί που μπορεί και αξίζει.

Με εκτίμηση
Νίκος Ταγαράς
υπ. Βουλευτής Νομού Κορινθίας
πρ. Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχης Κορινθίας"

Τα ψηφοδέλτια της Νίκης, ανακοίνωσε για όλη την Ελλάδα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - .Στην Κορινθία υποψηφιοι Δήμας, Ταγαρας, Κόλλιας, Αναγνωσταρά,Σούκουλη, Παπακωνσταντίνου.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/grafeia-nd-nea-dimokratia-2-500.jpg 

Αγωνία, τέλος για εκατοντάδες εν δυνάμει υποψηφίους ανά την Ελλάδα, αφού η ΝΔ, ανακοίνωσε ποιοι συμπεριλαμβάνονται τελικά στα ψηφοδέλτιά της για τις εθνικές Εκλογές 2019.
Τα συστατικά στοιχεία της ανανέωσης και της εμπειρίας δομούν τη λογική της οδού Πειραιώς και να αποτυπώνουν τις εδώ και καιρό εκπεφρασμένες θέσεις του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κάπως έτσι μπαίνει τέλος και στην αγωνία πολλών υποψηφίων που περίμεναν το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς προκειμένου να τρέξουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες, αν και αρκετοί είχαν ήδη ξεκινήσει, αφού ο προεκλογικός χρόνος τους πίεζε. Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή.
Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.
Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.  Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια.
Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε τη Δυτική Αθήνα, τη Β’ Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επικεφαλής αναμένεται να είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά ακούγεται δυνατά και το όνομα της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου. Επίσης, σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας θα είναι ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης και ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος Τάκης Θεοδωρικάκος.

 ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ:


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΑΤΡΟΣ
ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΙΑΤΡΟΣ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ)
ΠΡΟΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ
ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΑΝΤΑΡΟΥ-ΚΡΙΓΓΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ)
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΛΥΤΡΙΒΗ ΙΩΑΝΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)
ΛΕΚΚΑ ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΠΟΣΤΡ. ΕΛ.ΑΣ
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΚΟΝΙΔΑΡΗ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡ. ΕΛ.ΑΣ
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ



Χειριστή Μηχανημάτων Έργου



Θέση Χειριστή Μηχανημάτων Έργου προσφέρει η ECORAP AE στο εργοστάσιο, στο Μπολάτι Κορινθίας.
Θέση Οδηγού Φορτηγού Ε' Κατηγορίας προσφέρει η ECORAP AE στο εργοστάσιο, στο Μπολάτι Κορινθίας.
Θέση Βοηθού λογιστή - Υπεύθυνου γραφείου κίνησης προσφέρει η ECORAP AE στο εργοστάσιο, στο Μπολάτι Κορινθίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας - πληροφορίες: 27410 56001
Βιογραφικά στο email: info@rapgroup.gr

Όμιλος εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη ΙΚΕ

Eπιτυχόντες 3Κ: Εγκύκλιος περιγράφει τη διαδικασία διορισμού (έγγραφο)

 
 Εγκύκλιο προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα στην οποία περιγράφεται συνοπτικά η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ



Tης Λέττας Καλαμαρά  


Στην ιστορία θα μείνει η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας πολιτικής ανωμαλίας στο δρόμο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 από τον απερχόμενο και καταδικασμένο από το