Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Καφέ και συζήτηση με το Σπύρο Καραβά

 
Ο Σπύρος Καραβάς υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε μια συζήτηση με το Θύμιο Τσαρμπό αναλύει τις θέσεις του συνδυασμού του, τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση για την κάθοδό του για τις εκλογές και για τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν.


ekorinthos.gr

Μακρυά τα παιδιά από τις οθόνες προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Μακρυά τα παιδιά από τις οθόνες προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει σαφές προς τους γονείς την ζημιά που κάνει η παραμονή των παιδιών μπροστά από τις οθόνες και προτείνει να μπει το παιχνίδι στη ζωή των παιδιών.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα παιδιά ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών δεν πρέπει να επιτρέπεται να μένουν περισσότερο από μια ώρα την ημέρα καθισμένα μπροστά σε οθόνες και τα μικρότερα του ενός έτους πρέπει να μην εκτίθενται καθόλου σε ηλεκτρονικές

Τριετή φυλάκιση επέβαλε το Εφετείο σε Β. Παπαγεωργόπουλο – Μ. Λεμούσια για το «ξέπλυμα» χρήματος


Το Εφετείο προσδιόρισε το ποσό της νομιμοποίησης από τον κ. Παπαγεωργόπουλο σε 259.000 ευρώ και για τον κ. Λεμούσια σε 464.000 ευρώ

Σε φυλάκιση τριών ετών μετέτρεψε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την ποινή της οκταετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πράξη που συνδεόταν με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου. Με την ίδια ποινή, της τριετούς φυλάκισης (από κάθειρξη οκτώ ετών), τιμωρήθηκε και ο επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, που κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.
To Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους με οριακή πλειοψηφία (3-2) τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και

Ευχές από την Ντόα Μπακογιάννη: Καλό Πάσχα


Η αναγέννηση είναι στη φύση μας - Καλό Πάσχα - Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη

ευχές για Καλό Πάσχα από το ευχές για Καλό Πάσχα ευχές για Καλό Πάσχα από το Diastixo.gr

diastixo.gr

Diastixo.gr

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: «Κλείδωσαν» 8.000 θέσεις μετά από δέκα γύρους ελέγχου


Όπως τονίζουν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής στην aftodioikisi.gr, βρισκόμαστε ήδη στον 10ο γύρο ελέγχου και, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για ΥΕ, ΤΕ και ΠΕ, πρόκειται για περίπου 150 θέσεις ΔΕ.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων για τις 8.166 θέσεις της 3Κ/2019, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει το ίδιο: 15 με 20 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου για τις κληρώσεις που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, θα απαιτηθεί για τις κληρώσεις σχετικά με τις περίπου 100 θέσεις ΥΕ για τις οποίες υπάρχει ισοβαθμία.

Το eklogika.gr σας εύχεται Καλό Πάσχα

pasxa-2019 eklogika.gr

Νέα Δημοτίκη παράταξη στην Κόρινθο με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μάριο Ασημακόπουλο Διδάκτορα Γεωλογίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Δελτίο τύπου.
 Ανακοινώνεται η συγκρότηση νέας  δημοτικής παράταξης στον δήμο Κορινθίων με υποψήφιο δήμαρχο τον Μάριο Ασημακόπουλο Διδάκτορα Γεωλογίας.
 Καλούνται όλοι οι  δημότες να μας  στηρίξουν στις εκλογές του Μαΐου 2019, γνωρίζοντας ότι , με την απλή αναλογική, καμία ψήφος δεν πάει χαμένη.
 Καλή Ανάσταση στον δήμο μας.
 

Asimakopoulos Marios

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: " ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ" (Video)

Δήλωση υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργου Δέδε

Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο

 

Club Hotel Casino Loutraki - Καλή Πασχαλιά


J. Vrachatis

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΓΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Πολύ σημαντική η ανάπτυξη της τροπολογίας για ίδρυση Ινστιτούτου Αμπελουργίας και Οίνου στη Νεμέα Κορινθίας, καθώς και η πρόταση του Βουλευτή για ίδρυση Ινστιτούτο Μελισσοκομίας στην Κορινθία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                                              
Αθήνα 23.04.2019

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η σφοδρή, αλλά ανυπόστατη κριτική της Νέας Δημοκρατίας κατά του παρόντος νομοθετήματος και η αδικαίωτη αμφισβήτησή του υποδηλώνει με διακριτή σαφήνεια ότι τη φοβίζει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Τη φοβίζει η προφανής κοινωνική του αποδοχή και επιχειρεί να το περιορίσει και να το λοιδορήσει ταυτόχρονα.
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως. Κάθε φορά που φοβάται την ακεραιότητα και τη χρησιμότητα ενός νομοσχεδίου, βρυχάται για να θολώσει τις διατάξεις του. Αυτό κάνει και

Την υποψηφιότητα της Γιάννας Κωτσάκου στην Αρκαδία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης



Την υποψηφιότητα της κας Γιάννας Κωτσάκου με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στην Αρκαδία στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση καλωσορίζω τη Γιάννα Κωτσάκου στη Νέα Πελοπόννησο, η οποία θα ενισχύσει την προσπάθειά μας στην Αρκαδία και στην

Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά - Ανακοίνωση Υποψηφίων


Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά» που ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 5 χρόνια, για ένα σύγχρονο Δήμο, με επίκεντρο το δημότη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.
Ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους που

Πάνω από όλα ο Τόπος και οι Άνθρωποι

*Της Νάνσυς Πούρου

Διάγουμε μια προεκλογική περίοδο, όπου κυριαρχεί η πόλωση και ο διχασμός. Σαν να έχει φτιαχτεί ένα μέτωπο, απέναντι σε όσους ασκούν διοίκηση, όχι για το τι έγινε, αλλά για το τι δεν έγινε.
Η απόφαση μου να εργαστώ στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, μία κι εγώ από την δυνατή ομάδα της "Νέας Πελοποννήσου", κάποιους τους ξένισε. Πώς θα γινόταν όμως κάτι διαφορετικό; Η ηλικία μου, η δουλειά μου, τα όνειρά μου, δεν θα μου επέτρεπαν κάτι διαφορετικό.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δική μου η γενιά αναζητά τα πρόσωπα και λίγο κοιτάζει τις εντολές άνωθεν. Αντιλαμβάνεται την πολιτική όχι ως κομματική πειθαρχία, αλλά ως δυνατότητα πάλης για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλει να δει την ζεστασιά της ανθρωπιάς και όχι να ακούσει έναν ξύλινο, κουρασμένο πολιτικό λόγο. 

Πότε θα είναι ανοιχτά για τους Υποψήφιους Πρωτοδικεία, Δήμοι και ΔΟΥ


Πίνακα με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα παραμείνουν ανοιχτοί οι Δήμοι, τα Πρωτοδικεία και τα Δικαστήρια,προκειμένου να διευκολύνουν τους Υποψήφιους, δημοσίευσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πίνακας περιλαμβάνεται στην Ενότητα Γ’ του αριθμ. 30885/22.4.2019 εγγράφου του, με θέμα “Γνωστοποίηση ανάρτησης της αρ.13/24460/3.4.2019 εγκυκλίου για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών και παροχή διευκρινήσεων”, και έχει ως εξής :

Ομόφωνα η ΚΕΔΕ κατά της στέγασης των νηπίων σε λυόμενα

Το θέμα που ανέδειξε ο AIRETOS τη Μ.Δευτέρα («Σε λυόμενα τα νήπια σε όλη τη Χώρα! Τι απίστευτο ψηφίζουν σήμερα στη Βουλή») αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της Συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ χθες,Μ.Τρίτη.

Υπενθυμίζεται, εν περιλήψει, ότι άρθρο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη στέγαση –για 4 έτη, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 2 έτη- εκατοντάδων (670 κατά την Αιτιολογική Έκθεση) νηπιαγωγείων σε λυόμενες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα.
Θεσπίζει μάλιστα δυνατότητα τα λυόμενα να τοποθετούνται μέσα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια,

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ευχές Προέδρου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για το Πάσχα


ΣΠΟΑΚ

Γιώργος Δέδες: Συμβόλαιο πολιτικής εξαπάτησης ο λόγος του κ. Τατούλη


Κόρινθος, 23 Απριλίου 2019


Την τακτική της πολιτικής εξαπάτησης που ακολουθεί απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, κατέδειξε σε όλο της το μέγεθος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, μιλώντας στην εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” του δημοσιογράφου Νίκου Νικολόπουλου.
Με αφορμή πρόσφατη ρήση του απερχόμενου Περιφερειάρχη ότι στο χωριό του ο λόγος αποτελεί

Έφτασε στο ΑΣΕΠ η «ουρά» της 3Κ -Δείτε τις θέσεις που θα προκηρυχθούν


Έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΑΣΕΠ την προηγούμενη εβδομάδα η προκήρυξη, γνωστή και ως «ουρά» της 3Κ μαζί με το επίσημο αίτημα από το ΑΣΕΠ για την έκδοσή της.
Η νέα συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 757 μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και ΔΕΥΑ. Η διαδικασία και τα βασικά της προσόντα που θα ζητηθούν είναι παρόμοια με την προκήρυξη 3Κ/2018 για την πρόσληψη των 8.166 μόνιμων