Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Φοιτητικές εκλογές: Νίκη της ΔΑΠ με μεγάλη διαφορά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

 https://www.liberal.gr/images/625/0/4514C9EC-B17F-880F-54B7-A8F479D055EC.png
Την μάχη για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων δίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις καθώς αργά το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Από τις φετεινές φοιτητικές εκλογές δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς στο Πάντειο, η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε, έπειτα από την εισβολή περίπου 50 αντιεξουσιαστών σε κτήριο όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές.

Οι περισσότεροι από τους 50 αντιεξουσιαστές κρατούσαν καδρόνια και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της εκλογικής διαδικασίας. Ένα από αυτά ανέφερε:

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ελληνικός Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου

image.png
Κόρινθος, 9 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.Σ π.τ. Κορίνθου

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στα Γραφεία του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση, μετά τη Περιφερειακή Συνέλευση της 31ης Μαρτίου 2019, των εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΣ Κορίνθου, υπό την Προεδρεία της  πρώτης σε ψήφους κα Πυργάκη Ελένης, για τη συγκρότηση σε σώμα.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πτ Κορίνθου έχει ως ακολούθως:

Επίσκεψη Υπ. Περιφερειάρχη συνδυασμού "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο"Παναγιώτη Νίκα σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο το Σάββατο 13/4

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/56696837_10211097348028922_2107499525403836416_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=c9b7220976f3583e2404ee985a5d54df&oe=5D0325FA

Η Διακαναλική συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ( Live)

 
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" παρουσιάζουν live την Διακαναλική συνέντευξη  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν απανταχού οι Πελοποννήσιοι.

Δημοπρατείται με υπογραφή Τατούλη η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου


Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα ΜεθυδρίουΤη δημοπράτηση της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου, ενός ιερού μνημείου της Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
«Υλοποιούμε ένα σπουδαίο έργο και διασώζουμε ένα Μεταβυζαντινό μνημείο της Αρκαδίας για το οποίο έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του από το 2005 όταν ως Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τον ιερό ναό ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Ο Παναγίωτης Σταύρου συστρατεύεται στη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Φάνη Μπρακούλια.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΠΡΑΞΗ στη ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2019/02/mprakoylias.jpg-500-500.jpg
Με τον συνδυασμό "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Φάνη Μπρακούλια συστρατεύεται  για τις αυτοδιοικητηκές εκλογές του Μαΐου ο Παναγιώτης ( Τάκης) Σταύρου .


Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί συμπολίτες,
Μετά από ποικίλα διλλήματα και εσωτερικές συγκρούσεις υπερίσχυσε η υψηλή συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, η κοινωνική μου ευαισθησία και η αφοσίωσή μου στην εθελοντική προσφορά που δεν μου επιτρέπουν να παρακολουθώ από απόσταση την τύχη του τόπου, όπου επέλεξα να ζήσω. Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω αποδείξει ότι δεν εμπιστεύομαι τα εύκολα και ως υπεύθυνος και ενεργός άνθρωπος θεώρησα χρέος μου να δηλώσω το παρόν στην εκλογική αναμέτρηση. Όταν νοιάζεσαι για κάτι πρέπει και αξίζει να δηλώνεις παρών. Δέχθηκα πολλές προτάσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους και τους ευχαριστώ όλους που με τίμησαν με την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους.
Κατέληξα, όπως ανακοίνωσα στην Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Την ενίσχυση των σχέσεων της Πελοποννήσου με τη Βρετανία συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η Πρέσβυς της Βρετανίας




Την ενίσχυση των σχέσεων Πελοποννήσου και Βρετανίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Πρέσβυς της Βρετανίας κα Kate Smith κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.
Τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και η κα Smith αναφέρθηκαν στη σημασία της

ΦΕΚ για τα Εκλογικά Κέντρα Συνδυασμών: Ποιος αποφασίζει τα σημεία – Τι επιτρέπεται – Τι απαγορεύεται


 
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1166/8.4.2019) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τους χώρους που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στους Συνδυασμούς για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές, Κοινοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2019.

Το Φ.Ε.Κ. με την Υπουργική Απόφαση είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ( trailer)



Αφιέρωμα στον Αφρικανικό Κινηματογράφο   ξεκινάει αύριο Πέμπτη 11/04/2019 στις 7.00 μ.μ. στο CineVille Multicinema στην Τρίπολη και θα διαρκέσει μέχρι τις 17/04/2019.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πέτρος Τατούλης «Θέλουμε ένα δυνατό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» - «Πλήρης η αντίθεσή μου στις προτεινόμενες αλλαγές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που δεν εξασφαλίζουν το μέλλον του»


https://messinianews.gr/wp-content/uploads/2019/04/panepistimio-tripoli-640x360.jpg

Την πλήρη αντίθεσή του στις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αν ο πυρήνας της πρότασης αυτής δεν εξασφαλίζει το μέλλον και την προοπτική του, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.
«Το νομοσχέδιο έχει μια σαφή διαχειριστική προσαρμογή στα προβλήματα του

Πέτρος Τατούλης «Η στρατηγική μας συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες έφερε το 1ο Βραβείο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας»

Ιδιαίτερα περήφανος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τη βράβευση του αεροδρομίου της Καλαμάτας στην 1η θέση, μαζί με το Bilund Airport, των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών στο πλάσιο του συνεδρίου «Routes Europe 2019» στο Αννόβερο της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό απονέμεται σε αεροδρόμιο με επιβατική κίνηση κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως αυτό της Καλαμάτας.

Διακαναλική συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σήμερα στις 21:00 μ.μ




Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου στις 21.00 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν απανταχού οι Πελοποννήσιοι.

                                                                                                    

Ο Πέτρος Τατούλης θα βρεθεί απέναντι σε έξι δημοσιογράφους και θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θα του θέσουν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και για την προεκλογική περίοδο και την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου.



Η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στις 23:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το Facebook και το Youtube.  Τα κανάλια που θα πάρουν μέρος στην διακαναλική συνέντευξη είναι τα ακόλουθα:  Αρκαδική, Axion, Ηλέκτρα, Ionian Tv, Μεσόγειος, Νότια Ελληνική Τηλεόραση και Super.

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" στις 21:00 θα μεταδώσουν την συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη livestream


Κινητοποιήσεις Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


 https://i2.wp.com/palabourtzi.gr/wp-content/uploads/2018/05/TRIPOLI_2.jpg?resize=620%2C465&ssl=1
Μετά από 17 συνεχή χρόνια λειτουργίας, χωρίς ποτέ να έχει χαθεί ούτε ώρα μαθήματος, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του να κηρύξει την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Τμήματος και τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ σε απεργία. Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι το σχέδιο νόμου που πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο δεν λαμβάνει ούτε στο ελάχιστο υπόψη τις προτάσεις της "Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας" ("Επιτροπής Γαβρόγλου") που το ίδιο το υπουργείο συνέστησε με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Αντίθετα, ανατρέπει ολοκληρωτικά τον ακαδημαϊκό και χωροταξικό σχεδιασμό του Τμήματος και κάνοντάς την παράρτημα.


Συγκεκριμένα:

Μαζί για το αυτονόητο με την Κοινωνία των Πολιτών: Ο Πελοπίδας Καλλίρης στην Έν ωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας και στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κορινθίας

 

Μία ακόμα διαβούλευση με την Κοινωνία των Πολιτών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, αυτή τη φορά με επίκεντρο τον Αθλητισμό. Τον Αθλητισμό που είναι υπόθεση παιδείας, πολιτισμού, σωματικής και ψυχικής υγείας. Τον Αθλητισμό που πρέπει να αποτελεί κορυφαία επένδυση της Διοίκησης του Δήμου.

Συναντηση αντιπροσωπείας από την Κένυα είχε ο Πέτρος Τατούλης



Συνάντηση με επίσημη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του τοπικού Κοινοβουλίου της Κομητείας Machakos της Κένυας είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στην έδρα της Περιφέρειας.

Πέτρος Τατούλης «Νέες δυναμικές προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου εξασφαλίζει η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων»


Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπογραφή των συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε περιοχές του Ιονίου παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 9 Απριλίου 2019.
Η πρώτη σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε, αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που ανήκει στην ΑΟΖ των Περιφερειών Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.
Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής των συμβάσεων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη τις εξελίξεις σε ότι αφορά το οικόπεδο με ονομασία «Δυτικά της Κρήτης» το οποίο ανήκει κατά 95 % στην ΑΟΖ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά 5 % στα Κύθηρα και την Περιφέρεια Αττικής.
«Οι αγώνες πολλών χρόνων δικαιώνουν τις προσπάθειές μας ώστε η Πελοπόννησος να αποτελέσει ένα μεγάλο κομμάτι στην εξέλιξη της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «πολύ σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη για την εκμετάλλευση του οικοπέδου από δύο κοινοπραξίες μεγαθήρια, την Exxon MobilTotal και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με σημαντικές αντιπαροχές στην Πελοπόννησο, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αυτοχρηματοδοτήσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Π.Τατούλη Γιώτα Μπάγκα στην τηλεόραση Μεσόγειος (video)



Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Μεσόγειος μίλησε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Π. Τατούλη Γιώτα Μπάγκα. Η κ. Μπάγκα αναφέρθηκε στο γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με την Περιφέρεια και να είναι στον συνδυασμό του Π. Τατούλη, για το όραμά της για την Κορινθία, για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητα Νίκα.

mesogeiostv.gr

ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ: Στις ερχόμενες εκλογές θα είμαι υποψήφια με τη «Νέα Πελοπόννησο»την παράταξη του ΠέτρουΤατούλη, στο νομό Κορινθίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Γιώτα Μπάγκα, κείμενο
Από την πρώτη φορά που αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας προκειμένου να διεκδικήσω την ψήφο σας, το διαρκές και θεμέλιο ενδιαφέρον μου ήταν να είμαι χρήσιμη για εσάς, για τον τόπο μας, για όσα διεκδικούμε για την κοινωνίας μας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν έμαθα και δεν θέλησα να μαθητεύσω στις παράλληλες και συνήθως εύκολες «τέχνες» των ισορροπιών, των μεθοδεύσεων, των πρακτικών ατομικής ανέλιξης.
Η ζωή μου, άλλωστε, όπως και η επαγγελματική μου πορεία και εμπειρία κινούνται αυστηρά και εκ των πραγμάτων στη λογική του συνόλου και όχι της μονάδας.
Ως πολύτεκνη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ως εκπαιδευτικός, με περισσότερα από