Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ανατροπή στα οικονομικά των ΟΤΑ: Απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα με προθεσμίες και υποχρεώσεις (ΦΕΚ)

Κεραυνός εν αιθρία για τους ΟΤΑ η έκδοση Απόφασης του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, που επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων τους, ένα ζήτημα ...

airetos.gr


ΣΟΚ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ

Απίστευτη και θλιβερή εξέλιξη μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ και την απόφαση επιλογής του Στρατηγού Καμπά ως νέου Αρχηγού Στρατού Ξηράς. Πριν την κάθοδο του Στρατηγού στο Πεντάγωνο και την παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του από το Στρατηγό Στεφανή ο Έλληνας Αξιωματικός διακομίσθη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση εμφράγματος καρδίας. Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά.

Επιβεβαιωμένες και δημοσιευμένες πληροφορίες έφεραν τον Στρατηγό Καμπά σήμερα, λιγότερο από 24 ώρες μετά την προαγωγή του σε Α'ΓΕΣ και πριν την παραλαβή των καθηκόντων του επίσημα, να καλείται να συμμετέχει σε Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων για την κρίση των υφιστάμενών του Αντιστρατηγών και την τοποθέτησή τους σε νέα καθήκοντα. 

Περιέργως κάποιοι εμπλέκουν την τάχιστη διεξαγωγή ΣΑΓΕ και πριν από την επίσημη παραλαβή των καθηκόντων των Αρχηγών με προγραμματισμένο ταξίδι του Υπουργού Αποστολάκη στο εξωτερικό παρόλο που ο ίδιος δεν συμμετέχει ως πολιτικός στο ΣΑΓΕ. Προς τι η βιασύνη και ανάμιξή του στο ΣΑΓΕ μόνο ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης ξέρει και οι όποιοι προϊστάμενοί του.

Δυστυχώς, η Υπουργία Αποστολάκη δείχνει να ξεκινάει με το αριστερό, όπως και οι πολιτικές του πεποιθήσεις και δεν προμηνύονται ευοίωνες εξελίξεις. Μακάρι να διαψευτούμε για το καλό της Ελλάδας.

Οι ηθικοί εγκληματίες καταστροφής της ζωής εξαίρετων Ελλήνων Αξιωματικών ευχόμαστε να λογοδοτήσουν σύντομα εκεί που πρέπει. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα Αρχηγού Στρατού Ξηράς ασκεί ο Στρατηγός Νομικός ο αμέσως μετά τον κ.Καμπά στη στρατιωτική ιεραρχία.

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Πληροφορίες για απόπειρα αυθαίρετης σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε συνέχεια του χθεσινοβραδινού ΚΥΣΕΑ διακινούνται προκαλώντας έκπληξη και αποτροπιασμό. Χωρίς ακόμα να έχει οριστεί η ημέρα παράδοσης- παραλαβής των νέων Αρχηγών ΓΕΕΘΑ,

Πέτρος Τατούλης: Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί δεν μπορούν να είναι υποχείριο ενός κόμματος



Υπό έλεγχο τέθηκε η κατάσταση στη Μεσσήνη όπως διαπιστώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών της Μεσσηνίας, για να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.  

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε τις περιοχές της Μεσσηνίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κακοκαιρία, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το βράδυ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μεσσήνης.  

Την υποψηφιότητα της Αθανασίας Χρισταρά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου στην Κορινθία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης


Την υποψηφιότητα της κας Αθανασίας Χρισταρά με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στην Κορινθία ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι "ενισχύουμε σημαντικά τη Νέα Πελοπόννησο και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με ισχυρές προσωπικότητες που έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους για τα κοινωνικά θέματα και έχουν υπηρετήσει με ευθύνη και αποτελεσματικότητα το δημόσιο συμφέρον. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ένταξη της ιατρού Αθανασίας Χρισταρά στη Νέα Πελοπόννησο όπου με την γνώση της και την εμπειρία της θα βοηθήσει στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την Κορινθία"
Βιογραφικό Αθανασίας Χρισταρά
Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Είναι πτυχιούχος Ιατρικής κι έλαβε την ειδικότητα της πνευμονολογίας στο ΝΝΘΑ Σωτηρία και ΝΙΜΤΣ.
Υπηρέτησε την υπηρεσία υπαίθρου στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο νοσοκομείο Κορίνθου. Από το 2007 εργάζεται στο ιδιωτικό της πνευμονολογικό ιατρείο στην Κόρινθο. Παράλληλα εργάστηκε ως ελεγκτής ιατρός σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία και με σύμβαση του Κεελπνο στη ΜΕΘ Κορίνθου. Συμμετείχε για πρώτη φορά κι εκλέχθηκε στις δημοτικές εκλογές του 2014. Διετέλεσε αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και τουρισμού από το 2014-2016. Κατά τη θητεία της ο Δήμος Κορινθίων έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε εκθέσεις κι ημερίδες τουρισμού. Διατέλεσε υπεύθυνη του ΕΔΔΥΠΥΥ με παράλληλες διαλέξεις και συμμετοχή σε συνέδρια κι υπήρξε αντιπρόεδρος στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Ως αντιδήμαρχος κι ως ιατρός προσέφερε εθελοντικά σε ιατρικές και κοινωνικές δράσεις της Κορινθίας.

Με τον Πελοπίδα Καλλιρη για το Δήμο Κορινθίων συμποεύεται ο Γιάννης Τσάκωνας.


ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ
Η γενιά μας, έχει λόγους να αποστρέφεται τα πολιτικά πράγματα. Να αδιαφορεί και να τα απαξιώνει. Έχει όμως και έναν ισχυρότερο λόγο για να συμμετάσχει. Τη συνδιαμόρφωση.
Από την ενηλικίωσή μου, παράλληλα με την εργασία μου, παράλληλα με τη διαρκή προσπάθεια για επιστημονική επιμόρφωση, συμμετέχω ενεργά – τόσο μέσω των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας ως αιρετός, όσο και μέσω δημοτικών σχημάτων και τοπικών συλλογικοτήτων, με μόνο μου μέλημα τη συνδιαμόρφωση

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου

Menia 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο της δημοσιογράφου Ασημίνας (Μένυας) Παπαδοπούλου, που απεβίωσε χθες το απόγευμα, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 74 ετών.

Η Μένυα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και τελείωσε το 16ο Γυμνάσιο Θηλέων στην Κυψέλη. Παρακολούθησε μαθήματα Δημοσιογραφίας στη Σχολή του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου (Greek-American Cultural Institute -μετέπειτα «ΟΜΗΡΟΣ»), με καθηγητή τον Σπύρο Μελά και

Νέα επεισόδεια κατά των διαιτητών στον αγωνα του Α.Ο Λεχαίου με τον Πανευρωστινιακό αμαυρώνουν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο ΄- Φόβοι γιά νέα διακοπή στο πρωτάθλημα.


https://images3.imgbox.com/6a/df/pUgGj3mB_o.JPG 
Δεν πρόλαβαν καλά -  καλά  να κοπάσουν τα  επεισόδια σε  βάρος διαιτητών που σημειώθηκαν πριν περίπου 15  ημέρες στην Αρχαία Κόρινθο, σε αγώνα της Γ΄ κατηγορίας , που οδήγησε στην αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο , σήμερα είχαμε νέα. Αυτά σημειώθηκαν  στο γήπεδο Λεχαίου σε βάρος των  διαιτητών  Βλαντή , Βασιλείου και Μπάρτζη, κατά τον αγώνα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας ανάμεσα στον Α. Ο. Λεχαίου και τον Πανευρωστινιακό στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής. Ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη με τους Ευρωστίνιους να προηγούνται με 2 – 0. Με την επίτευξη του δεύτερου τέρματος από τους φιλοξενούμενους οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν  στους διαιτητές με αποτέλεσμα  την διακοπή του αγώνα…
Στον άλλο αγώνα που έγινε στο Σοφικό στο ντέρμπι της ουράς ο Πανσολυγειακός με τον ΑΟ Μαψού μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 – 1.
Της αγωνιστικής , που συνεχίζεται την Κυριακή, δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ( ραδιοφωνική αναμετάδοση από το Greekradio Web channel), ανάμεσα  στους συνδημότες Α.Ο Περαχώρας και τον Ισθμιακό, στην κοινή τους έδρα το «Γιάννης Στέφας», την στιγμή που ο τρίτος συνδημότης του και πρωτοπόρος  Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΠΣ Αγιάννης, στα Αθίκια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της Αρχαίας Κορίνθου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Άσσου και την Θύελλα Κ. Διμηνιού, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν στόχο την νίκη , για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή, που οδηγεί σε άνοδο. Επίσης ενδιαφέρον έχουν και οι αγώνες του ΑΟ Ασπροκάμπου με τον Άρη Βοχαϊκού, στην Τραγάνα και του Εθνικού Ξυλοκέριζας με τον Ηρακλή Λεχαίου, στην Ξυλοκέριζα…


15η Αγωνιστική
Σάββατο  26/1/19, 15:00
Πανσολυγειακός
-
ΑΟ Μαψού 1 - 1
ΑΟ Λεχαίου
-
Πανευρωστινιακός Διεκόπη λόγω επεισοδείων
Κυριακή 27/1/19, 15:00
Ολυμπιακός Άσσου
-
Θύελλα Κ. Διμηνιού
ΑΠΣ Αγιάννης
-
ΣΦΛ Ολυμπιακός
ΑΟ Ασπροκάμπου
-
Άρης Βοχαϊκού
Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
Ηρακλής Λεχαίου
ΑΟ Περαχώρας
-
Ισθμιακός

Ο Πέλοπας νίκησε στο Ζευγολατιό - Κόρινθος ¨06 "όνομα και πράγμα" - Ο Αστέρας νίκησε μετά από δύο μήνες!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Στην σημερινή πρεμιέρα  του δευτέρου  γύρου στο πρωτάθλημα της  Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας  ( 16η  αγωνιστική ), ο Πέλοπας Κιάτου νίκησε με 2 - 0 στο Ζευγολατιό , στο ντέρμπι της ημέρας, τον Α.Ο. Ζευγολατιού  και παρέμεινε  στην πρώτη  πεντάδα της βαθμολογίας.
Η «πρωταθλήτρια Χειμώνα» Κόρινθος 2006 ΄ όνομα και πράγμα συνέτριψε με 6 – 0  την ουραγό ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, στο ΔΑΚ Κορίνθου , ενώ στο «Θώδειο»  ο ΑΟ Λουτρακίου επικράτησε με 2 – 0 επί  της Ελλάδας Βέλου.
Επιτέλους έπρεπε να περάσουν σχεδόν 2 μήνες για να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα ο Αστέρας Δερβενίου. Σήμερα στο «Κώστας  Βυζάς» ο Αστέρας  Δερβενίου επικράτησε με 2 - 1 επί του  Αγίου Γεωργίου , και βελτίωσε την αγωνιστική του θέση, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στο Ξυλόκαστρο και ο Πανκαμαριακός επί  του Τενεάτη Αθικιών.  Με 5 – 0 πέρασε από το Χιλιομόδι  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου  επί του  Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ενώ στο Πετρί η τοπική Θύελλα νίκησε με 3 - 0 τον ΠΑΣ Κλένια . Τέλος στο Γαλατάκι ο τοπικός Σαρωνικός έχασε  με 1 – 3 από  τον Παννεμεατικό 


16η Αγωνιστική

ΑΟ Λουτράκι
-
Ελλάς Βέλου 2 - 0

Α.Σ. Κόρινθος 2006
-
Αγ. Θεόδωροι 6 - 0

ΑΟ Zευγολατιού
-
Πέλοπας Κιάτου 0 - 2

Αστέρας Δερβενίου
-
Αγ. Γεώργιος 2 - 1

Θύελλα Πετρίου
-
ΠΑΣ Κλένια 3 - 0

Σαρωνικός Γαλατακίου
-
Παννεμεατικός 1 - 3

Πανκαμαριακός
-
Τενεάτης Αθικίων 2 - 1

Ατρόμητος Χιλιομοδίου
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 5

 
.                                                                     Η Βαθμολογία

                                              (Σε 16 αγώνες)
1
Α.Σ. Κόρινθος 2006
55-8
44
2
ΑΟ Λουτράκι
38-15
41
3
ΑΟ Zευγολατιού
32-15
30
4
Πέλοπας Κιάτου
27-16
29
5
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
32-15
27
6
Τενεάτης Αθικίων
16-16
25
7
Παννεμεατικός
21-23
21
8
Ελλάς Βέλου
20-24
20
9
Θύελλα Πετρίου
17-29
20
10
Σαρωνικός Γαλατακίου
21-27
19
11
Αγ. Γεώργιος
15-30
17
12
Πανκαμαριακός
22-27
17
13
Αστέρας Δερβενίου
13-30
14
14
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
17-32
13
15
ΠΑΣ Κλένια
17-36
10
16
Αγ. Θεόδωροι
8-30
6

* Ποινές

Α.Σ. Κόρινθος 2006: -2
Πανκαμαριακός: -3