Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Πολικές θερμοκρασίες στη χώρα: Έως -13 βαθμούς στον Παρνασσό

Πολικές θερμοκρασίες στη χώρα: Έως -13 βαθμούς στον Παρνασσό | in.gr
«Παγωνιά» σε αρκετές περιοχές επικρατεί από το πρωί λόγω του ψυχρού μετώπου που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα.
Ο υδράργυρος έχει κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Αρκετοί ορεινοί μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ελάχιστες θερμοκρασίες, χαμηλότερες των -10 βαθμών Κελσίου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον Παρνασσό η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -13,2 βαθμούς, στο Καϊμακτσαλάν -12,6, στο Σέλι -11,9 , στη Βασιλίτσα -11,3 και στις Σέρρες -10,7. 

Ένα πολύ ωραίο βίντεο από το meteo.gr δείχνει μαγευτικά τοπία ανά τη χώρα που έχουν ντυθεί στα «λευκά».

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά της Ημαθίας, Πέλλας, Καστοριάς, Ευρυτανίας, Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας. Λίγο νωρίτερα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος.
in.gr


Το ημερολόγιο στην Αρχαιότητα – Πώς ονομάζονταν οι μήνες

Το ημερολόγιο στην Αρχαιότητα – Πώς ονομάζονταν οι μήνες | in.gr
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με το πώς μετρούσαν το χρόνο στην αρχαιότητα. Και πώς διαμορφώθηκε το ημερολόγιο στην Αρχαία Ελλάδα. Ενα τέτοιο άρθρο είναι του John D. Morgan στο περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες». το  οποίο αναφέρεται κατά βάση στο μηνολόγιο το Αθηναϊκό κι όχι άλλων περιοχών.
Αναφέρει συγκεκριμένα:

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ¨: 2019 * ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

2018-ΧΡΙΣΤ.png

ΑΣΕΠ: Τι θα αλλάξει στο καθεστώς των προσλήψεων -Πώς θα επηρεαστούν προκηρύξεις & υποψήφιοι


Ασφαλιστικές δικλείδες για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και αυστηρότερες προϋποθέσεις στην υποβολή αιτήσεων στις προκηρύξεις για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού, θέτει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το νομοσχέδιο, με τον τίτλο «Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα για συζήτηση

Υποθερμία από έκθεση στο κρύο. Άμεση φροντίδα για να προλάβετε τις βλάβες από το κρύο

Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος πέφτει κάτω από 35ο C, το αποτέλεσμα είναι η υποθερμία.
Όταν η θερμοκρασία ελαττωθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα λειτουργίας του θερμοστάτη σε ένα οργανισμό, αυτό αποκαλείται ιατρικώς υποθερμία. Στην υποθερμία ο οργανισμός, χάνει θερμότητα με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι παράγει.