Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Η Διάσκεψη των Προέδρων εξέφρασε με ψηφοφορία τη γνώμη της για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ολοκλήρωσε το μεσημέρι την ακρόαση δέκα δικαστών του Αρείου Πάγου και εξέφρασε τη γνώμη της για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, που κενώθηκαν την 30ή Ιουνίου 2018. Η ακρόαση διεξήχθη σε δύο συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας επτά ωρών.
Στην ψηφοφορία των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία ακολούθησε την ακρόαση, επελέγησαν κατά σειρά οι Αρεοπαγίτες Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Διονυσία Μπιτζούνη, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη και Γεώργιος Κοντός. Οι ανώτατοι αυτοί δικαστές προτείνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προβαίνει στην τελική επιλογή.
Η διαδικασία διεξήχθη σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. στ΄ του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 1 του νόμου 3841/2010.

Ξεκινά αύριο η Β΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας - Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό


Αύριο ξεκινά η Β΄ φάση ( φάση των «32») του  Κυπέλλου  Κορινθίας.  Η Φάση των «32» θα διεξαχθεί  τμηματικά σε 4 αγωνιστικές ημέρες από 10/ 10 έως 31/10.
Αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 15:00 διεξάγονται οι  4 πρώτοι  νοκ άουτ  αγώνες της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας.
Στο Ξυλόκαστρο και στην κοινή τους έδρα αγωνίζονται ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με τον Πανευρωστινιακό, ενώ  στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον ΑΠΣ Αγιάννη.
Στο γήπεδο της Κλένιας ο ΑΟ Μαψού μάχεται με τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» ο Ισθμιακός μάχεται με τον Ολυμπιακό Λυτρακίου

Η φάση των «32» του Κυπέλλου Κορινθίας θα συνεχιστεί  την Τετάρτη  17/10 με τους αγώνες Ολυμπιακός Άσσου – Ζευγολατιό, Άρης Βοχαϊκού -  Ηρακλής Λεχαίου, ΑΟ Ασπροκάμπου  - Θύελλα Πετρίου και Άγιος Γεώργιος – Θύελλα Κάτω Διμηνιού, όπως την Τετάρτη 24/10 με τους αγώνες Κόρινθος 2006 – Ελλάς Βέλου, Σαρωνικός Γαλατακίου – Απέσσας Χαλκίου, Πανσολυγειακός – Τενεάτης Αθικίων και Ποσειδών Κυράς  Βρύσης – Πανκαμαριακός.
 Η Β΄ φάση  του Κυπέλλου Κορινθίας αποκληρώνεται την Τετάρτη 31/ 10 (14:30) με τους αγώνες  Πέλοπας Κιάτου – Παννεμεατικός, ΠΑΣ Κύψελος – Αετός Κρυονερίου, ΑΟ Περαχώρας – ΑΟ Λουτρακίου και ΑΣ Λεχαίου – ΠΑΣ Κόρινθος


Εξεδήμησεν εις Κύριον η Μητέρα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου


Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου μετά πενθίμου σεβασμού αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν της αειμνήστου
ΑΣΠΑΣΙΑΣ Γ. ΜΑΝΤΑΛΟΥ
(ετών 97)
μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
Η Νεκρώσιμος αυτής Ακολουθία ψαλήσεται αύριον Τετάρτην, 10ην Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, μετά την τέλεσιν εις τον αυτόν Ιερόν Ναόν και περί ώραν 7ην πρωϊνήν της και υπέρ αναπαύσεως αυτής Θείας Λειτουργίας.
Παρακαλούνται οι πιστοί όπως προσέλθουν και υψώσουν τας προσευχάς των εις τον Πανάγαθον Θεόν ίνα τάξη την ψυχήν αυτής εν χώρα ζώντων, εν τοις κόλποις Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ.
Είη αυτής η μνήμη αιωνία!

Στυγερή δολοφονία 52χρονου στην Αργολίδα


Δολοφονημένος βρέθηκε χθες Δευτέρα, ένας άνδρας 52 ετών, μέσα στο σπίτι του, στο χωριό Σχινοχώρι του Δήμου Άργους Μυκηνων στην Αργολίδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ διέμενε μόνο του σε απόμερο μέρος του χωριού.Ένας άνθρωπος που ανέβαινε το δικό του Γολγοθά και έμελλε να βρει ένα τέλος φρικτό.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τον άτυχο άνδρα εντόπισε νεκρό ο αδερφός

Τρία κραχ σε ένα μήνα: Πού πήγε η «καθαρή έξοδος» οέο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πανικός! Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία μετά την περίφημη «καθαρή έξοδο» - ένα προπαγανδιστικό σύνθημα που έχει ήδη καταρρεύσει και ταφεί κάτω από τις χρηματιστηριακές «μαύρες»… Δευτέρες, Τρίτες, Τετάρτες και ούτω καθεξής από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Χάθηκαν από προσώπου γης όλοι εκείνοι που μήνες τώρα μας ζάλιζαν το κεφάλι ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, στεκόμαστε στα πόδια μας, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, έχουμε το μαξιλάρι των 20 δις. Και άλλα τέτοια που ακούμε από όλα τα κυβερνητικά στελέχη με πρώτον και καλύτερο τον κ. Τσίπρα.

Πέτρος Τατούλης: Είμαι διαχρονικά παρών στην Πελοπόννησο

Εμφάνιση IMG_5680.jpg


Την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη. Ο κύριος Τατούλης υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή κατά την πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά». «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού κόσμου. Η

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας ΤΟΤΕΕ Οδοφωτισμού - Στασινός για έργα οδοφωτισμού, ηλεκτροκίνησης, βιώσιμης κινητικότητα και ηλεκτρονικά συστήματα

 http://www.aydinlatma.org/wp-content/uploads/kktc-led-sokak-armaturu-642x320.jpg
Το «πάντρεμα» των έργων  οδοφωτισμού, υπαίθριου φωτισμού και αστικών αναπλάσεων, ενόψει της  ευκαιρίας των πόρων που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να απορροφήσει η χώρα για αυτά τα έργα, με ολοκληρωμένες λύσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τη δημιουργία υποδομών για τις μελλοντικές ανάγκες της ηλεκτροκίνησης κάθε είδους οχήματος στους δήμους και τις γειτονιές της Ελλάδας, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΤΕΕ το βράδυ της  Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ για την παρουσίαση της νέας Τεχνικής Οδηγίας του ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ), με θέμα «Οδηγίες Σχεδιασμού και Ελέγχου Εγκαταστάσεων Οδοφωτισμού».

Αξιολόγηση υπαλλήλων από μη νόμιμους προϊσταμένους – Τι έκρινε το ΝΣΚ (Γνωμοδότηση)

Οι στρεβλώσεις του συστήματος αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, που οδηγεί ορισμένες φορές στο να αξιολογούνται οι υπάλληλοι από προϊσταμένους αμφιβόλου (έως μη νόμιμης)“προέλευσης” και κατάρτισης, ήρθαν ξανά στο φως με αφορμή Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ΠΡΩΤΟΣ σας παρουσιάζει σήμερα ο AIRETOS.

Οι 61 αρμοδιότητες των Περιφερειών για τα εγγειοβελτιωτικά έργα (ΟΕΒ) –Τι ισχύει για τις οφειλές των αγροτών

Ενάμισης χρόνος πέρασε από την 23η/2/2017, όταν αφαιρέθηκε από τους Δήμους η γνιεκή αρμοδιότητα περί εγγειοβελτιωτικών έργων ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Εμφάνιση image.png
Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου  ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους. 

Τα μαθήματα της σχολής, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο, Δευτέρα και Τετάρτη 20:00-22:00, ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς και είναι από 18 έως 45 ετών. 

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έως 10 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα μας. Έλα ΚΑΙ ΕΣΥ στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί από ΕΣΕΝΑ

για πληροφορίες: 

Τηλ.-fax: 2741023209, Κινητο: 6984.503577

Ανασκαφές Τενέας


Εμφάνιση Εικ.1.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εμφάνιση Εικ.2.pngΣτις 2 Οκτωβρίου 2018, στο φιλόξενο χώρο της θεατρικής Σκηνής Χιλιομοδίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων στις εργασίες των  ανασκαφών της Τενέας, στα νέα ευρήματα και στα  πρώτα συμπεράσματα.

Εμφάνιση Εικ.3.jpgΗ εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία του σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας», η πρόεδρος κα. Παν. Βουρβοπούλου και τα μέλη του ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο την ανασκαφή και την συνδέουν με την κοινωνία.

Εμφάνιση Εικ.4.jpgΤο θέμα της ομιλίας «Τα Αρχαιολογικά ευρήματα στην Τενέα»

Τα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου ( Ο αρχαίος λιμήν των Αιγειρατών)Μιά ιστορική τοποθεσια στη Δυτική Κορινθία που χρειάζεται αξιοποίηση.


Γράφει ο Νίκος Ζάβαλης   8/10/2018


ΜΑΥΡΑΛΙΘΑΡΙΑ                                       
Α)ΜΑΥΡΑΛΙΘΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ....προηγούμενο όνομα:Αιγές.
Ο Ομηρος τα ονομάζει Υπερησίη (Υπερήσια).
Ο Παυσανίας αναφέρει ότι οι Σικυώνιοι επετέθησαν στην Υπερησίη και αυτοί το βράδυ έβαλαν στις αίγες τους δαυλούς και τις άφησαν το βράδυ.Οι Σικυώνιοι νόμισαν ότι είναι πολύς στρατός και έφυγαν.Τότε άλλαξαν την ονομασία και την ονόμασαν Αιγές.
Εφτιαξαν μνημείο προς τιμήν της Αγροτέρας Αρτέμιδος ,που υπάρχει μέχρι σήμερα ,αλλά έχει συλληθεί...
Υπήρχαν και λουτρά.Πολλά μάρμαρα τα έβαλαν στο ναό της Αγίας Τριάδος Δερβενίου,και πολλά είναι σε σπίτια της περιοχής. Εκεί ήταν και νεκροταφείο...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας απαιτεί ακέραιες επιλογές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις»



https://loutrakitv.gr/wp-content/uploads/2014/06/image88.jpg«Απαιτούνται ακέραιες πολιτικές επιλογές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας προκειμένου να βγει από το τέλμα που βρίσκεται» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και το δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.