Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αποκαθιστούμε και τους τελευταίους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο»

Εμφάνιση IMG_5037.JPG


«Ολοκληρώνουμε το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αποκαθιστώντας αυτούς που δεν είχαν καταγραφεί με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τους καταγράψαμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα αποκατάστασής τους».

Ζαρούχλα - Ένα πανέμορφο μέρος στην ορεινή Πελοπόννησο

Ζαρούχλα - Ένα πανέμορφο μέρος στην ορεινή Πελοπόννησο (Βίντεο+φωτογραφίες)

Πνιγμένη στο πράσινο, κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι μια από τις πολύ όμορφες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου.
Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Βασίλης Μπαλάφας: Νέα Δημοκρατία: Με ποιούς, σε ποιούς, πώς;

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας

Από την πρώτη σχεδόν στιγμή που στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε η ιστορία με το περίφημο «μητρώο στελεχών», αναπτύχθηκε μια παράλληλη και εν πολλοίς ακατανόητη φρενίτιδα σχετικά με τα ψηφοδέλτιά της. Το άμεσο ορατό αποτέλεσμα ήταν να «σέρνεται» πανελλαδικώς μια συζήτηση που αφορά όμως κυρίως το εσωτερικό της. Αν και η ιδέα του

Η (οριακή) αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου και η αρχή του τέλους (για τη χώρα…)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μια μέρα σαν και αυτή, το ιστορικό ημερολόγιο έγραφε 16 Ιανουαρίου 1992, όταν ο Βασίλης Κόκκινος, ως πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ανακοίνωνε την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με μια ψήφο… Για μια ψήφο… Το αποτέλεσμα, 7-6 υπέρ της αθώωσης του πρώην πρωθυπουργού, για το πιο ονομαστό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. Με

"ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κόβουν την βασιλόπιτα τους στις 20 Ιανουαρίου

Φωτογραφία του Χρήστος Πρωτόπαπας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Και η Swiss έρχεται στην Καλαμάτα» Απευθείας πτήσεις από Γενεύη για Καλαμάτα



http://s.kathimerini.gr/resources/2016-08/cseries-post-thumb-large.jpg 
Οι Ελβετοί επισκέπτες μπορούν πλέον να ταξιδέψουν απευθείας από το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.



H Περιφέρεια Πελοποννήσου ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες με ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Ελβετούς ταξιδιώτες από το 2018 και τα επόμενα χρόνια, ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της SWISS για την έναρξη απευθείας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τους υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας

Εμφάνιση IMG_2018_01_16_061.jpg 
Τους υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας και σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βούτσης. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ.

Αλέξανδρος Νίκλαν: Λύση στο θέμα ονομασίας της FYROM με πρώτιστο μέλημα το Ελληνικό συμφέρον.


Ο σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας Aλέξανδρος Νίκλαν και συνεργάτης του Geopolitics and Daily News συζητάει με τον δημοσιογράφο Λάμπρο Πάσχο στην εκπομπή Μαρτυρίες για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας και τις ισορροπίες ισχύος όπως αυτές διαμορφώνονται στα Βαλκάνια.

Συνέντευξη Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSS5IZqFWelR16gPtc_83uK7lUbIytNhzHYuvOzrIhPSxRfmxj-o6DTLDOTKHah2QGaoBB_m1RK2QpN9Rk1JkWO_Kcr7TXe71m-UC7dGiAF0H8f0rjWt0lbeTX_oo6axdo1y6QtslitFmv/s1600/pinaka3.png
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, ημέρα Τετάρτη  17/01/2018 και ώρα 13:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου  από τον Αντιπεριφερειάρχη στα γραφεία της Π.Ε Κορινθίας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

Επίσκεψη Εργασίας Σπουδαστών Ε.Μ.Π. στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου



Εμφάνιση Φωτ.4.jpg 
Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου είναι από τα σοβαρότερα και πιο δύσκολα προς επίλυση προβλήματα της Κορινθίας. Ένα δυναμικό και σύνθετο φαινόμενο που είναι έκφραση διεργασιών που γίνονται στη θάλασσα και εν πολλοίς έχει σχέση με ανθρώπινες δράσεις.

Τι είναι και πώς καταλαβαίνουμε την δυσλεξία; Πολλοί, διάσημοι, δυσλεκτικοί πίστεψαν στον εαυτό τους και πέτυχαν


 
Η Δυσλεξία είναι μια δυσκολία νευροβιολογικής και νευροαναπτυξιακής φύσης με κληρονομική προδιάθεση. Επηρεάζει τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου που αφορούν την κατάκτηση των δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής, ορθογραφίας. Η δυσλεξία επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο, με

Εμπορικό έλλειμμα: Υψηλό αλλά… αόρατο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελευταία ακούμε και πάλι πανηγυρισμούς περί αύξησης των εξαγωγών (οι οποίες είχαν μειωθεί και το 2015 και το 2016).
Παράλληλα, γίνεται μικρή αναφορά στη συνεχιζόμενο πληγή του εμπορικού ελλείμματος, για το οποίο επισήμως πληροφορηθήκαμε ότι στο ενδεκάμηνο του 2017 παρουσίασε αύξηση της τάξης του 14,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Επίσης, το εννιάμηνο του 2016, είχε παρουσιαστεί αύξηση 15,9% σε σχέση με το αντίστοιχρο διάστημα του 2015.

O Πρόεδρος της Βουλής για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της αίθουσας της Ολομέλειας

  
Στην ολοκλήρωση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέσα από την εγκατάσταση και λειτουργία του ενιαίου συνεδριακού συστήματος στην Αίθουσα της Ολομέλειας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε στο Κανάλι της Βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.
Πρόκειται για το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το νέο σύστημα μικροφωνικών εγκαταστάσεων και

Βόμβα από γνωστό Βουλευτή: «Ο Βγενόπουλος δεν πέθανε…»


Πολλά λέγονται σχετικά με το θάνατο Βγενόπουλου. Τα σενάρια που τον θέλουν ζωντανό και να έχει σκηνοθετήσει τον θάνατο του δεν λένε να σταματήσουν, έστω και μετά τη κηδεία του.
Η ιστορία του ως αθλητής δεν δικαιολογεί να έπαθε ανακοπή στην ηλικία του, αλλά και η ιδιότητα του ως πρόεδρος του νοσοκομείου «Υγεία» που ανακοίνωσε

Μυστήριο εξακολουθεί να είναι ο θάνατος της 44χρονης στο Αγρίνιο – Είχε δανείσει 100.000 ευρώ


Σε υπόθεση για γερά νεύρα εξελίσσεται ο θάνατος της 44χρονης Ειρήνης Λαγουδή στη λίμνη.
Τριχωνίδα. Οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ μέχρι στιγμής είναι αδύνατον να προσδιοριστεί εάν πρόκειται για δολοφονία η αυτοκτονία.
Οι νέες εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έρχονται από τον