Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης στην Βουλή: Ο Ρουβίκωνας διάλεξε λάθος στόχο

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/mitsotakis-500-3.jpg 
«Ο Ρουβίκωνας διάλεξε λάθος στόχο» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις απειλές σε βάρος του από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.
Επίσης στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι έχει πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνει γεγονότα και δηλώσεις και του  κατηγόρησε ότι δείχνει επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες.
Συγκεκριμένα τόνισε:

«Σας άκουσα στο τέλος να επαναλαμβάνετε το σύνθημα η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και σκέφτηκα ότι κάτι μου θυμίζει. Είναι το σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του 1993. Σας το λέω γιατί τότε η εκλογή δεν πήγε για εμάς πολύ καλά. Δέχθηκα επώνυμα καταγγελία από στέλεχος Ρουβίκωνα. Για όσο με αφορά μάλλον λάθος στόχο διάλεξαν. Σε εμένα και στην ΝΔ απειλές δεν περνάνε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εσείς κ. Τσίπρα και τις προηγούμενες ημέρες δεν δώσατε την σημασία στις υπόλοιπες αναρτήσεις του Ρουβίκωνα σχετικά με τις επιθέσεις στο ΣτΕ, στον δήμο Τήνου και με τις πορείες στις πρεσβείες.
Ο κ. Καλαϊτζίδης έγραψε ότι το ισόγειο του ΣτΕ ισοπεδώθηκε και δώσαμε ένα μήνυμα στα λαμόγια δικαστές. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις. Επώνυμα τα λένε και το έρώτημα είναι τι κάνετε; Εχετε ποτέ συλλάβει καποιον από αυτούς τυς κυρίους. Όταν μπήκαν στην Βουλή τους δώσαμε και τα περιπολικά για να πάνε σπίτια τους. Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε. Εχετε πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνετε γεγονότα και δηλώσεις. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι εμείς καταδικάσαμε την επίθεση χωρίς να πούμε ποιοι την έκαναν. Θέλοντας να έχουμε πολιτική ίσων αποστάσεων. Σας διαβάζω την ανακοίνωσή μας που λέει ότι οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν. Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά οι συνεργάτες σας ή ψεύδεστε.
Οσο για την προσπάθεια σας να πείτε ότι η ΝΔ έχει συγγένεια με την Χρυσή Αυγή, κοιτάξτε, εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση. Εσείς με την χρυσή αυγή προσπαθήσατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Για κοιτάξτε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας.
Συγκυβερνάτε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που λετε ότι είναι μετριοπαθές κέντρο. Δεν σοβαρευόμαστε λίγο; Μήπως κάτι δεν πάει καλά στην συγκυβέρνηση; Ο κ. Καμένος έχει να εμφανιστεί κανά δίμηνο στην αίθουσα και δεν φαίνεται εξαιρετικά πρόθυμος. Το μόνο που σας ενώνει είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα. Αυτά τα περι εκλεκτικής συγγένειας ΝΔ και Χρυσής Αυγής αφήστε τα. Αναφορικά με τον κ. Ψωμιάδη ρωτάτε λάθος άνθρωπο. Ρωτήστε την κυρία Γεννηματά καθώς στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΚΙΝΑΛ.
Για το Σκοπιανό μας είπατε ότι διαπραγματεύεστε και ότι είναι επιτυχία ότι οι σκοπιανοί φαίνεται να υιοθετούν όσα εμείς επιβάλαμε ως εθνική γραμμή. Όμως είδατε το τυρί και όχι την φάκα. Το πρόβλημα της ονομασίας του Ιλιντεν είναι ότι το ίδιο το όνομα αποτελεί σύμβολο αλυτρωτικών προθέσεων της χώρας. Σας ρώτησα αν απορρίψατε το όνομα και δεν απαντήσατε. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι. Απαντήστε αν το όνομα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προσέξετε όταν διαπραγματεύεστε μόνος σας και βράδυ γιατί τίποτα καλό δεν έχει προκύψει».

eleftherostypos.gr