Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Την Μεγάλη Τρίτη εγκαινιάζεται η Ολυμπία Οδός

Την Μεγάλη Τρίτη εγκαινιάζεται η Ολυμπία Οδός

Την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 θα γίνουν τα εγκαίνια για τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε. Όπως δήλωσε στο ypodomes.com γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα και την ερχόμενη Τρίτη να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.
Όπως σημείωσε στο ypodomes.com Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, στην κυκλοφορία θα παραδοθεί το 95% του δρόμου.
Στελέχη του Υπουργείου Υποδομών μιλώντας στο ypodomes.com είπαν πως αύριο θα αδειοδοτηθούν οι Σήραγγες Πλατάνου και κατόπιν (ίσως το Σάββατο) θα δοθούν στην κυκλοφορία.
Γενικότερα, το κλίμα για την Ολυμπία Οδό έχει γίνει εορταστικό καθώς όπως όλα δείχνουν ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα και το τελευταίο κατοστάρι γίνεται με μεγάλες ταχύτητες.
Πεποίθηση όλων είναι πως μπορεί να μην πιάστηκε η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί αλλά η διαφορά είναι λίγες μέρες.
Αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υποδομών, το φετινό Πάσχα για πρώτη φορά οι οδηγοί θα βρουν ένα λειτουργικό αυτοκινητόδρομο από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα με τα υπό κατασκευή τμήματα να είναι συνολικά λιγότερα από 10χλμ. και την χρονοαπόσταση να είναι μικρότερη από 2 ώρες. Αυτό απομένει να επιβεβαιωθεί την ημέρα των εγκαινίων.
Ερώτημα αποτελεί αν στα σημεία που θα εξακολουθούν υπάρχουν ανασχέσεις ή ουρές στην μεγάλη έξοδο του Πάσχα.
*Σημειώνεται πως τα εγκαίνια των αυτοκινητόδρομων δεν θα σημάνουν την πλήρη ολοκλήρωση των έργων αλλά την παράδοσή τους σε λειτουργία με κάποιες εκκρεμότητες που θα διευθετηθούν μέχρι τον Αύγουστο 2017.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ο Πέλοπας Κιάτου ακόμα σκοράρει . Συνέτριψε με 7 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου .Σκληρές μάχες μέχρι τέλους


Η αγωνία  των φιλάθλων  της Κορινθίας στο κατακόρυφο, καθώς , 3 "στροφές" πριν από την λήξη του τοπικού πρωταθλήματος , τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ως προς τον τίτλο του πρωταθλητή . Τον τίτλο και ταυτόχρονα άνοδο στην Γ΄εθνική κατηγορία διεκδικούν τρεις ομάδες που απέχουν  μεταξύ τους  1 με 2 βαθμούς . Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου (68 β.), η Κόρινθος 2006 (67 β.) και ο ΠΑΣ  Κόρινθος (66 β). και οι οποίοι θα δώσουν σκληρή μάχη  μέχρι τέλους για να τον κατακτήσουν.

Ο Αστέρας Δερβενίου συγχαρτήρια και ευχές σε ΑΟ Λυκοποριάς και Πανευρωστινιακό

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αστέρας Δερβενίου συγχαίρει θερμά τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες του Α.Ο. Λυκοποριάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β' Κατηγορία Κορινθίας.
Επιπρόσθετα ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ΓΑΣ Πανευρωστινιακό στον αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί, ώστε να έχουμε διπλή επιτυχία τη φετινή χρονιά για την περιοχή μας.

Μάχη παραμονής για ΑΟ Λουτρακι και Ζευγολατιό

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της  η 25η αγωνιστική για το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας,που διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής.
Η  πρωτοπόρος του ομίλου Παναχαϊκή, αντιμετωπίζει , στην Αμαλιάδα, την ομάδα του Αστέρα και με πιθανή νίκη της κατακτά τίτλο και άνοδο στη Β΄Εθνική, καθώς αυξάνει την διαφορά της στους +16 βαθμούς από τον 2ο στην βαθμολογία, ΠΑΟ Βάρδας που έχει ρεπό. 
Την 2η θέση της βαθμολογίας διεκδικούν τώρα η Χαλκίδα και η Ένωση Ερμιονίδα. Και οι δύο έχουν δύσκολα εκτός έδρας παιγνίδια. Η ομάδα της Εύβοιας, μάχεται στην Κάτω Αχαΐα, με την Αχαϊκή, που χρειάζεται βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η Ερμιονίδα, αντιμετωπίζει στην Μυτιλήνη τον Αιολικό, σε ενδιαφέροντα αγώνα.
Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός , υποδέχεται τον ΑΟ Λουτρακίου,   που χρειάζεται βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία, την ίδια ώρα που η ομάδα του Ζευγολατιού , στην έδρα του αναζητά τρίποντο σωτηρίας, κόντρα στον Φωστήρα.
Στη Θήβα η τοπική ομάδα υποδέχεται την Δόξα Μεγαλόπολης. Τέλος στη Πύλο ο Τσικλητήρας σε αγώνα ντέρμπι μάχεται με τον Παναργειακό, 

Η 25η αγωνιστική
ΑΟ Πύλου - Παναργειακός
Αιολικός -  ΑΕ Ερμιονίδας
Αχαϊκή - ΑΟ Χαλκίς
Παναρκαδικός - ΑΟ Λουτράκι
Αστέρας Αμαλιάδας - Παναχαϊκή
ΑΟ Ζευγολατιού - Φωστήρας
Θήβα ΑΟ - Δόξα Μεγαλόπολης
Ρεπό ο ΠΑΟ Βάρδας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.
Παναχαΐκή
23
39-8
52
2.
ΠΑΟ Βάρδας
23
28-18
39
3.
Χαλκίδα
22
26-20
38
4.
Ερµιονίδα
22
30 -22
37
5.
Αιολικός
22
23 - 18
30
6.
Παναρκαδικός
23
18 - 18
30
7.
Αστέρας Αμαλιάδας
23
21 - 26
30
8.
ΑΟ Θήβα
22
21 -23
28
9.
Φωστήρας
22
18 -14
28
10.
Τσικλητήρας Πύλου
23
21 -22
28
11.
Παναργειακός
23
20 - 27
28
12.
Αχαϊκή
22
30 -24
24
13.
ΠΑΟ Λουτρακίου
23
17 - 32
23
14.
Δόξα Μεγαλόπολης
22
21 - 32
21
15.
ΑΟ Ζευγολατιού
22
11 - 31
20

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

https://www.kalimera-arkadia.gr/media/k2/items/cache/a4c9cddf5e970caa45306a0ff63866b2_M.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2017
Δ.Κ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ


Από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Πέμπτη , οι Ιερές Ακολουθίες αρχίζουν στις 19:30.
Την Μεγάλη Παρασκευή, η Τελετή της Ιεράς Αποκαθηλώσεως, θα αρχίσει στις 09:00 και θα διαρκέσει έως τις 12:00 το μεσημέρι.
Την Μεγάλη Παρασκευή, η Ακολουθία του Επιταφίου ξεκινά στις 19:30.
Η περιφορά των Επιταφίων θα καταλήξει περί ώρα 22:00 στην Πλατεία Ηρώου, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Επιταφίων της πόλεως και θα ψαλλεί κοινή δέηση υπό του Ιερού Κλήρου, συνοδεία των Ιεροψαλτών.
Το Μεγάλο Σάββατο, η Ακολουθία της Αναστάσεως, αρχίζει στις 23:00.
Τα μεσάνυχτα σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως στην ύπαιθρο κατά Ενορία, θα καούν αφανοί και θα ανυψωθούν τα ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ στις 12:00 τα μεσάνυχτα ακριβώς. Θα επακολουθήσει η Λειτουργία της Αναστάσεως.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Στις 11:00, στον Κήπο του Δημαρχείου, θα λειτουργήσει η ψησταριά του Δήμου και θα προσφερθούν στους δημότες και τους επισκέπτες, οβελίας, κόκκινα αυγά και πασχαλινά κουλουράκια.
Το απόγευμα στις 19:00, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου θα γίνει η Τελετή της Αγάπης όπου θα αναγνωστεί το Ευαγγέλιο και στην τσακώνικη διάλεκτο. Θα επακολουθήσει χορός με Τζουμπελούδες και Φουστανελάδες από το Χορευτικό Λεωνιδίου, θα προσφερθούν παραδοσιακές δίπλες και θα ανυψωθούν αερόστατα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Ανάσταση, απαγορεύεται η ανύψωση αεροστάτων, η ρίψη βεγγαλικών, κροτίδων και πάσης φύσεως πυροτεχνημάτων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ
notiakynouria.gov.gr

Οι μαθητές της Αρκαδίας την Κυριακή θα πλημηρήσουν το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης

http://www.metrosport.gr/images/thumbs_large/vPk4MucqG4J0OpPfisGt.jpg
Με παιδικά χαμόγελα και νεανικό πάθος θα γεμίσουν, την Κυριακή, οι  κερκίδες του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της συνεχόμενης συνεργασίας του ΑΣΤΕΡΑ με τα σχολεία και των εκπαιδευτικών εκδρομών που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις εγκαταστάσεις της ομάδας
Καλεσμένοι  του ΑΣΤΕΡΑ είναι όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αρκαδίας μαζί με τους δασκάλους τους,να παραβρεθούν  και να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα από κοντά. στον  αγώνα της με την Ξάνθη.

Ώρα ανοίγματος θυρών: 17:00 Ώρα έναρξης αγώνα: 19:00
Η είσοδος των μαθητών και των δασκάλων τους θα είναι ελεύθερη από τη Θύρα 2

Τα καλαντα του Λαζάρου σημερα στην Τρίπολη

 Αποτέλεσμα εικόνας για κάλαντα του Λαζάρου. τριπολη
Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η Ρούμελη», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πάσχα, πραγματοποιεί αναπαράσταση του εθίμου με τα κάλαντα του Λαζάρου.
 Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, στις 11 το πρωί, μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Πλατείας Πετρινού, στην Τρίπολη. Ο σύλλογος έχει καθιερώσει την αναπαράσταση, κάθε Σάββατο του Λαζάρου.
Στις 11 π.μ. τα κορίτσια του συλλόγου θα ψάλλουν τα κάλαντα μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο και κατόπιν στο κέντρο της πόλης.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεχιστεί και να διαδοθεί το έθιμο με τα κάλαντα του Λάζαρου, στις νεώτερες γενιές, μέσα από τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών.

Τέσσερις νεκροί από φορτηγό που έπεσε πάνω σε κόσμο στην Στοκχόλμη


Φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους σε δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης.
Η αστυνομία μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι έχουν τραυματιστεί στην κρατική τηλεόραση.
«Έχουν πραγματοποιηθεί χτυπήματα σε διάφορα μέλη της πόλης αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Έχουμε νεκρούς και τραυματίες. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έχει εκκενωθεί και οι τελευταία συρμοί αναχωρούν με ανθρώπους που εγκαταλείπουν το κέντρο της πόλης. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, παίρνοντας ως δεδομένο χτυπήματα που έχουν γίνει στην Ευρώπη» γράφει η αστυνομία στην επίσημη ιστοσελίδα της.