Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ντέρμπι από τα παλιά στη Ρόδο


Αυτό το ντέρμπι τα είχε όλα, μόνο νικητή δεν είχε! Η Ρόδος και ο Γ.Σ. Διαγόρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 σε ένα φανταστικό παιχνίδι στο δημοτικό στάδιο, το οποίο (δυστυχώς) λόγω καιρού δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περισσότεροι φίλαθλοι. Το παιχνίδι στην κυριολεξία τα είχε όλα… Τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και… κανέναν νικητή, αν και ο
«γηραιός» προηγήθηκε με 0-2, αλλά η Ρόδος γρήγορα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ουσιαστικά, το ισόπαλο αποτέλεσμα μάλλον βολεύει τον Διαγόρα, που διατήρησε το αήττητο του, ενώ οι «πράσινοι» θα παραμείνουν χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, μετρώντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα. Το α’ ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στον «γηραιό», όμως τα «ελάφια» αντέδρασαν ήταν καλύτερα στη συνέχεια και λίγο έλειψε να κάνουν και τη μεγάλη ανατροπή.

Η ομάδα του Νίκου Παντέλη ήταν κυρίαρχη στο α’ ημίχρονο και αρχικά απείλησε με το δυνατό σουτ του Γεωργίου μετά από σέντρα του Βελλίνη που έφυγε άουτ στο 11ο λεπτό. Στο 15’ έγινε το 0-1 για τον Διαγόρα. Μετά από κόρνερ του Σουάνη ο Γιόνδης με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για τον «γηραιό». Στο 25’ ο Διαγόρας ζήτησε πέναλτι, όταν ο Γεωργίου έπεσε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 27’ οι τυπικά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 0-2, ωστόσο η προσπάθεια και το σουτ του Γεωργίου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Η ομάδα του Πάρη Ανδράλα αντέδρασε και στο 30’ μετά από λάθος του Ρούνιτς, ο Μπανγκούρα (πέρασε ως αλλαγή στο ματς) έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 40’ ο Ρούνιτς έκανε και πάλι το λάθος, ο Παβίσεβιτς μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Ο Στεφανάκος όμως κέρδισε από την… άσπρη βούλα κατά κράτος τον Σερτζίνιο και κράτησε το 0-1 για τον Διαγόρα.
Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49’ ο Γ.Σ. Διαγόρας έκανε το 0-2… Μετά από σέντρα του Σουάνη, η μπάλα πέρασε και ο Βελλίνης έδωσε αέρα δύο γκολ στους «κυανέρυθρους». Από κει και πέρα τα δεδομένα άλλαξαν και η Ρόδος έγινε κυρίαρχη στο γήπεδο… Στο 51’ ο Μπανγκούρα με δυνατό σουτ μείωσε για τα «ελάφια» σε 1-2, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 59’ η Ρόδος έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από σέντρα του Σερτζίνιο, η μπάλα παρέμεινε στην περιοχή και ο Πάλλας με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τους «πράσινους» σε 2-2.  Στο 66’ η Ρόδος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-2, ωστόσο ο Στεφανάκος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κοντινή προβολή του Παβίσεβιτς. Στο 72’ μετά από σέντρα του Λέκκα το πλασέ του Μπανκούρα χτύπησε στο δοκάρι του Στεφανάκου, ενώ η τελευταία μεγάλη φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 80ο λεπτό για τον Διαγόρα. Το σουτ του Παναγιωτίδη πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Παναγόπουλου, κι έτσι έμεινε το 2-2 για τους «αιώνιους» αντιπάλους του νησιού.
Τώρα στη Ρόδο βρίσκεται και ο πρωτοπόρος Εθνικός , όπου την Κυριακή (15:00)
μάχεται κόντρα στον Ιάλλυσο, ενώ στην Αττική σε αγώνα ντέρμπι η Προοδευτική  αντιμετωπίζει  τον Ασπρόπυργο. Στο Κερατσίνι η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Πέλοπα Κιάτου, όπως α ΑΟ Λουτρακίου στο «Θώδειο» τον Ιωνικό Νικαίας.
Τέλος ρεπό έχει ο ΑΟ Ζευγολατιού
Η 5ηαγωνιστική
Προοδευτική-Πανασπροπυργιακός Δόξα
Κερατσίνι-Πέλοπας Κιάτου
Ιάλυσος-Εθνικός Πειραιά
Ρόδος-Διαγόρας Ρόδου
2 - 2
ΑΟ Λουτράκι-Ιωνικός Νίκαιας
Ρεπό: ΑΟ Ζευγολατιού