Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

«ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν"

Ενσωματωμένη εικόνα 2
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν

Το π.τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Νομού Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσαν, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Κορίνθου, διάλεξη με Θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν». Ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Καθηγητή και Διευθυντή της μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του ΚΕΔΜΟΠ – ‘’Χάρισε ζωή’’ κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.


Ενσωματωμένη εικόνα 3Στόχος της ομιλίας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στην μεταμόσχευση και λήψη δειγμάτων μυελού των οστών και να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι μπορεί να Χαρίσετε Ζωή απλά δίνοντας μόσχευμα από το αίμα τους καθώς και το δείγμα απλά δίνοντας σάλιο.

Ενσωματωμένη εικόνα 1Ενσωματωμένη εικόνα 5Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της διάχυσης του μηνύματος της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, ως ύψιστο δείγμα προσφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο, δεδομένου ότι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών, με περίσσευμα ευαισθησίας και ψυχής, προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε χιλιάδες ασθενείς συμπολίτες μας.

Στο τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι θέλησαν να εγγραφούν με ενθουσιασμό ως εθελοντές δότες ώστε να βοηθήσουμε ΜΑΖΙ να γίνει η Λευχαιμία παρελθόν


Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κορίνθου