Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Που μας διαβάζουν ( Προβολές σελίδων)


ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι 

Ελλάδα
880431
Ηνωμένες Πολιτείες
175465
Γερμανία
103894
Ρωσία
45099
Ουκρανία
12039
Πορτογαλία
9938
Γαλλία
9119
Πολωνία
6606
Ρουμανία
5288
Ηνωμένο Βασίλειο
3435
Σιγκαπούρη
91
Ολλανδία
83

Κένυα
19

Καναδάς
4

Φιλιππίνες
4

Σιγκαπούρη
4

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016



2115

2095
1760
1167
494
488
453
379
365
349
291

286

Η Ελλάδα της κρίσης καλωσορίζει τη… «χρονιά του πετεινού»

Τι μαθαίνει κανείς αν… συχνάζει σε κινέζικα ωροσκόπια. Το 2017 θα είναι «η χρονιά του πετεινού», λένε οι καλοί φίλοι μας.
Και, τι το ιδιαίτερο έχει ο πετεινός; Έχει… εκ γενετής ηγετικές ικανότητες. Οι Κινέζοι του αποδίδουν πέντε αρετές: Θάρρος, ευγένεια, αφοσίωση, αξιοπρέπεια, καλοσύνη. Είναι εργασιομανής αλλά και αντιφατικός…

ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Επανήλθαν σήμερα Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ύστερα από τη μερική ύφεση που υπήρξε το απόγευμα της Πέμπτης.
Παροδικές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες και συνεχίζονται έως το απόγευμα σε Σποράδες, Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Βοιωτία), Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), με χιονόνερο ή βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Αύριο Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά πρόσκαιρα αυξημένες και στην υπόλοιπη χώρα θα χιονίσει τοπικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την Ανατολική Στέρεα, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Και στην Αττική, αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ειδικά στα βόρεια και ανατολικά, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία και ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τοπικά στα βόρεια ολικός.
Την Κυριακή, ανήμερα Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα είναι καλός στα δυτικά. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και στην Αττική, με τις χιονοπτώσεις να σταματούν.

Απόλυτο πανόραμα Ο μεγαλύτερος ψηφιακός χάρτης του ουρανού

Ο μεγαλύτερος ψηφιακός χάρτης του ουρανού
Βαλτιμόρη, Μέριλαντ
Ψηλά στο όρος Χαλεακάλα, ένα ανενεργό ηφαίστειο στο νησί Μάουι της Χαβάης, οι υπεύθυνοι ενός εξειδικευμένου τηλεσκοπίου πέρασαν τέσσερα χρόνια λαμβάνοντας εικόνες ολόκληρου του νυχτερινού ουρανού.

Ο χάρτης που προέκυψε είναι τόσο μεγάλος ώστε, αν τυπωνόταν σε πλήρη ανάλυση, θα είχε πλάτος 2,4 χιλιόμετρα.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟ ( Ακράτα - Πανευρωστινιακός 3 - 3 σε φιλικό αγώνα)

Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.

Σε φιλικό αγώνα σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της  Αιγείρας. η Ακράτα  αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Πανευρωστινιακό με σκορ  3 - 3  

Φιλικός αγώνας στα Αθίκια για φιλανθρωπικό σκοπό.

Φωτογραφία του Τενεάτης Αθικίων.
Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη σήμερα στα Αθίκια μεταξύ του Τενεάτη Αθικίων και του ΑΠΣ Αγιάννης, για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αγώνας έγινε με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων έτσι ώστε να μοιραστούν σε οικογένειες την περιοχής που έχουν πραγματικά ανάγκη ! 
Οι Διοικήσεις , οι παίχτες και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων ευχαριστούν όλους για την προσφορά τους στην σημερινή μας εκδήλωση και τους εύχονται Χρόνια Πολλά , Καλή Χρονιά υγεία και ευτυχία.... 
Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 2-1 με νικήτρια την ομάδα του Τενεάτη!

Κυριάκος Αμοιρίδης: Τον σκότωσαν στο σπίτι, τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο και τον έκαψαν! "Χειροπέδες" στη σύζυγό του!

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο θρίλερ της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Η βραζιλιάνικη O Globo μεταδίδει πως οι αστυνομικές Αρχές της χώρας ζήτησαν τη σύλληψη της συζύγου του πρέσβη, αλλά και πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.
Το ίδιο μέσο αναφέρει πως ζητήθηκε η σύλληψη τριών ακόμη ατόμων, μεταξύ των οποίων ο

Επέλαση του χιονιά Κακοκαιρία: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Πού χρειάζονται αλυσίδες
Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σχεδόν σε όλη την επικράτεια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και κυρίως οι χιονοπτώσεις.

Διακοπή κυκλοφορίας:

Δολοφονία Κυριάκου Αμοιρίδη: Έγκλημα πάθους "βλέπουν" οι αρχές!

Στο απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Ο 59χρονος πρέσβης εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έμενε στο Ριο ντε Τζανέιρο, όπου βρισκόταν για διακοπές, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, όταν ειδοποίησε τη σύζυγό του πως θα βγει αλλά δεν της είπε που επρόκειτο να πάει.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ & ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.

Γίνεται γνωστό ότι την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην Αρχαία Κόρινθο, θα πραγματοποιηθεί εορταστική Εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων και των Λαϊκών Υπαλλήλων των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεώς μας.

ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι κι εφέτος την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Αναλυτικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, 31 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20.30 μ.μ., θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας, Ιερά Αγρυπνία κατά την διάρκειά της οποίας θα τελεσθούν διαδοχικά Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Όρθρος και ακολούθως η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα και η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίττας. Η Ι. Αγρυπνία αναμένεται να τελειώσει περίπου 1:30.
Το πρωί της Κυριακής, 1 Ιανουαρίου 2017 και από ώρας 7:00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Δεύτερη Θ. Λειτουργία, από τους πατέρες του Ι. Ναού. Περί δε την 11η πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2017, στην οποία, κατά το πρωτόκολλο, θα παραστούν οι Πολιτικές και οι Στρατιωτικές Αρχές της πόλεώς μας.
Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν στις Λειτουργικές αυτές Συνάξεις, στηρίζοντας με τις προσευχές τους και την αγάπη τους την ελπίδα για ανάκαμψη του Τόπου από τα πνευματικά, ηθικά και οικονομικά προβλήματα, που συνεχίζουν να τον ταλανίζουν.

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

image-0-02-05-ef2948ddba9da74232bddf20da413ec6dc9abe570968532f80e239aabdcb1569-V
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Βασίλειος Γεώργαρης συνοδευόμενος από το υπόλοιπο Δ.Σ. επισκεφθήκαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» της Ι. Μητροπόλεως μας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της, με ικανή ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας που συνέλεξαν από τις εισφορές των μελών του, εν όψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Στην συνάντηση που είχαν με τον υπεύθυνο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, συζήτησαν για την Κοινωνική και Φιλανθρωπική μέριμνα της Ι. Μητροπόλεως μας προς τους ενδεείς και πάσχοντες αδελφούς μας, τονίζοντας ότι με τον νέο χρόνο θα εγκαινιαστεί μια νέα συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου και της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» προκειμένου αυτή η

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Έλληνας Διπλωμάτης που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας

"Θερίζουν" εφέτος οι γαστρεντερίτιδες - Τι πρέπει να ξέρετε

stogiatro.gr 


"Θερίζουν" εφέτος οι γαστρεντερίτιδες - Τι πρέπει να ξέρετε

gastroets.jpg
Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας καταγράφεται κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, στην Ελλάδα, υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης των σποραδικών κρουσμάτων και επιδημιών από ιούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα 

neckpainets.jpgΑυχενικός Πόνος: Κι όμως, μπορείτε να τον αποφύγετε


Σύμφωνα με στατιστικές, πάνω από το 10% των ενηλίκων υποφέρουν από αυχενικό πόνο, με τις γυναίκες να υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνηγορεί σε αυτό, όμως

Με απόφαση Τατούλη λύθηκε το μεγάλο πρόβλημα στο Δήμο Άργους - Μυκηνών

Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες "Γεφύρια" και "Θεάτρου"
Με την απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με αριθμό πρωτ. 31125/574/30-12-2016 κυρώθηκε η Πράξη Εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες «Γεφύρια» και «Θεάτρου» του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δ.Δ. Άργους του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Η συνολική έκταση των πολεοδομικών ενοτήτων τις οποίες αφορά είναι 1.245.213,6 τ.μ. Περιλαμβάνει 280 Οικοδομικά Τετράγωνα εκ των οποίων τα 229 είναι οικοδομήσιμα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες 1441 τελικά οικόπεδα συνολικού εμβαδού 699.134,36 τ.μ.
Η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε με το ΠΔ 25-4-1989 ΦΕΚ 264Δ/9-5-1989 και τροποποιήθηκε με το ΠΔ 8-1-2015 ΦΕΚ 2ΑΑΠ/14-1-2015.
 Με την απόφαση αυτή υλοποιείται ένα μεγάλο έργο στην ΠΕ Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Δήμο Άργους, με το οποίο θα υλοποιηθεί η εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη.

ΑΣΕΠ: Στο Τυπογραφείο η 7Κ/2016 Προκήρυξη για 1.666 θέσεις (πίνακας)


Ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

ΚΕΔΕ σε Σκουρλέτη: Εγκύκλιος & δήλωσή σου δεν καλύπτουν τα 24μηνα


Τρία ερωτήματα σε σχέση με τα 24μηνα των δήμων, που κατά την απόψή του παραμένουν αναπάντητα, απευθύνει προς τους συναρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Απαντώντας, στη  ουσία, στη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ο κ. Πατούλης τονίζει με έμφαση ότι “η εγκύκλιος Σκουρλέτη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει διάταξη νόμου, πολύ περισσότερο το Σύνταγμα” και αφού επαναλαμβάνει ότι οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Σύγχυση στους δήμους: Ποιοι απολύουν & ποιοι κρατούν τους συμβασιούχους

Σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί ανάμεσα στους δήμους της χώρας αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας με βάση τη ρύθμιση Βερναρδάκη. Την ώρα που σήμερα μεγάλοι δήμοι της χώρας της Θεσσαλονίκης, Βόλου, Αρταίων παρέτειναν κανονικά τις συμβάσεις καθαριότητας (σ.σ. το ίδιο έχει κανει , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και στο δήμο Αμαρουσίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ), όπως το

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

                                Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                           ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                         Λουτράκι 22/12/16
                                          ΔΗΜΟΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ   Αριθ. Πρωτ. 23728

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Σας κοινοποιούμε το παρακάτω πρόγραμμα Δοξολογίας για το Νέο Έτος 2017 και για την Εορτή των Θεοφανίων και παρακαλούμε όπως προσέλθετε σε αυτές.

                Ο Δήμαρχος

 Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ