Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η "κηδεία" του αιώνα. Επική ανατροπή του Ατρόμητου, 4 - 3 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Έχανε 2-0 και 3-1

Επική ανατροπή του Ατρόμητου, 4-3 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Τη μεγαλύτερη ίσως ανατροπή στα χρονικά της Super League πέτυχε ο Ατρόμητος στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες αν και βρέθηκαν να χάνουν 0-2 και 1-3, κατάφεραν με το γκολ του Τόνσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρουν απίστευτη νίκη με 4-3! 

Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 2-0 (3΄ Ροντρίγκες, 27΄ Κουλούρης) και 3-1 (69΄ Μυστακίδης), ωστόσο, οι Περιστεριώτες μείωσαν δύο φορές με τους Λε Ταλέκ (56΄) και Ούμπιδες (74΄πεν.) και στο 86΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Παπαδόπουλο. 

Στις καθυστερήσεις ο Τόνσο «σκότωσε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 73' όταν και αποβλήθηκε ο Κάνιας με απευθείας κόκκινη κάρτα για χέρι πάνω στην τελική γραμμή, το οποίο απέφερε και το πέναλτι.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος (14’ Μπρκιτς), Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (46’ Μυστακίδης), Πέλκας (69’ Σάκχοφ), Κάμπος, Κουλούρης
Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (46’ Κοντοές), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπάγκα, Ζησόπουλος (54’ Μπρίτο), Ούμπιντες, Τόνσο, Λημνιός (82’ Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ 

Η 12η αγωνιστική ( αποτελέσματα):
ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 1-1 
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0
Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-0
Λεβαδειακός-Ηρακλής 3-0
Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-3
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4 

Η βαθμολογία
( Σε 9 αγώνες)
1. Ολυμπιακός
19-4
22
2. ΠΑΣ Γιάννενα
13-7
17
3. Παναθηναϊκός
15-8
15
4. ΑΕΚ
13-8
15
5. Πανιώνιος
10-8
14
6. Ατρόμητος
10-12
14
7. Ξάνθη
8-10
13
8. Λεβαδειακός
11-11
12
9. ΠΑΟΚ
10-9
11
10. Παναιτωλικός
13-10
11
11. Κέρκυρα
7-8
11
12. Πλατανιάς
5-9
10
13. Αστέρας Τρίπολης
8-13
10
14. Λάρισα
9-14
9
15. Βέροια
4-15
6
16. ΑΕΠ Ηρακλής
6-15
3

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης- Χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης- Χιόνια στα ορεινά – Η πρόγνωση της Τρίτης
Χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ( ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα). Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του Βορείου  και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



Επικράτηση βορείων ανέμων στα πελάγη που θα φτάσουν στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία ως 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.Από 4 ως 12 βαθμούς κελσίου.



Η Κούβα αποχαιρετά τον Φιντέλ Κάστρο

LIVE - Η Κούβα αποχαιρετά τον Φιντέλ Κάστρο - ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑΗ Κούβα αποχαιρετά τον ιστορικό της ηγέτη, σε εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν 8 ημέρες, μέχρι την τελετή της ταφής του. Ουρές έχουν σχηματιστεί ήδη έξω από το μνημείο του επαναστάτη Χοσέ Μαρτί, όπου εκτίθεται η τεφροδόχος του Φιντέλ Κάστρο, μαζί με τα μετάλλιά του, για το τελευταίο "αντίο".
 Ουρά όμως δεν κάνουν μόνοι οι Κουβανοί πολίτες. Σύμφωνα με άρθρο του CNBC και οι αμερικανικές εταιρίες, περιμένουν η μια πίσω από την άλλη, τις εξελίξεις στην Κούβα. Αν δηλαδή η συμφωνία για την άρση του εμπάργκο θα γίνει πραγματικότητα και αν τα "ανοίγματα" στην ελεύθερη αγορά, θα τους δώσουν χώρο για κερδοφορία στην Κούβα.

Στην ορκωμοσία του ΕΣΡ ο Πρόεδρος της Βουλής

Ενώπιον του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικολάου Παππά, ορκίσθηκαν το μεσημέρι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ευτυχής που το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι η 5η συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή που συγκροτήθηκε από την παρούσα Βουλή.

Συντήρηση έργων στην Λακωνία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση της με αρ. 4 Επ. Ο. Σπάρτη – Γεράκι – Άγιος Δημήτριος και της Επ. Ο. 30 Γέφυρα Απιδιάς – Άγιος Δημήτριος – Κρεμαστή» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υπέγραψε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Πριν σωπάσει η Γη


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ήδη ζούμε την έκτη μαζική εξαφάνιση: η ανθρωπότητα πριονίζει το δέντρο της ζωής. Όμως, ένα νέο ανατρεπτικό σχέδιο για προστασία του 50% του πλανήτη μπορεί να θεραπεύσει το κοινό μας σπίτι. Οι κυβερνήσεις συναντιούνται σε λίγες μέρες, αλλά, μόνο μια παγκόσμια κραυγή στήριξης μπορεί να τις κάνει να θέσουν το σχέδιο σε εφαρμογή. Πρόσθεσε το όνομά σου, πριν σταματήσει να χτυπά η καρδιά της Γης:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μέχρι το 2020, τα δύο τρίτα των άγριων ζώων θα έχουν εξαφανιστεί. Η ζωή του πλανήτη μας εξοντώνεται με τον ίδιο ρυθμό που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Κι αυτό επειδή ο άνθρωπος πριονίζει το δέντρο της ζωής.  

Αν δε σταματήσουμε αυτή την τραγωδία, η εύθραυστη βιοποικιλότητα της Γης θα καταρρεύσει, αφήνοντας νεκρική σιωπή σε έναν πλανήτη μη κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Όμως υπάρχει ελπίδα. Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν ένα ανατρεπτικό σχέδιο: να προστατεύσουμε το 50% της έκτασης του πλανήτη μας για να αποκατασταθεί η αρμονία στο κοινό μας σπίτι.  

Οι κυβερνήσεις του κόσμου συναντιούνται σε λίγες μέρες 
για να συζητήσουν λύσεις. Αν δημιουργήσουμε τώρα μια εκκωφαντική κραυγή στήριξης για το 50%, μπορούμε να πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας να σταματήσουν την έκτη μαζική εξαφάνιση. Γίνε η φωνή της Γης, πριν ξεψυχήσει: 

Τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου

logo newsletter

siesta.jpgΤα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου


Ιδιαίτερα δημοφιλής σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, η σιέστα έχει αναμφισβήτητες ευργετικές επιδράσεις για τον οργανισμό. Όσο όμως οι Έλληνες εθίζονται στην εργασιομανία, εγκαταλείπουν τη συνήθεια–διαβατήριο για την καλή τους υγεία, την στιγμή που οι λαοί σε

Δημόσιο: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στα δικαιολογητικά όλων των υπαλλήλων


Υποχρεωτικό αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας σε όλα τα δικαιολογητικά που έχει υποβάλλει ο υποψήφιος προς διορισμό υπάλληλος και τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη, αλλά και στους υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπει το άρθρο 26 του νέου νόμου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Διατροφικά μυστικά από όλο τον κόσμο και άλλα..

logo newsletter


spices.jpgΔιατροφικά μυστικά από όλο τον κόσμο


Έχουμε την καλύτερη διατροφή του κόσμου. Ωστόσο, και άλλα διαιτολόγια, από κάθε γωνιά του κόσμου, περιλαμβάνουν στοιχεία και συνήθειες που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ζωή εξασφαλίζοντας υγεία και μακροζωία. Κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά

Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους


Η κατάθεση του άρθρου 20 του νομοσχεδίου του ΟΤΑ που, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται να αποσυρθεί με την μορφή που κατατέθηκε, θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Πρόκειται για τη ρύθμιση η οποία ανοίγει το

ΠΟΕ-ΟΤΑ.Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ "καταργεί" διάταξη του καταστατικού για τα Κουκιά

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα τα προηγούμενα χρόνια και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Σύλλογοι-Μέλη της, ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της, τόσο τις συνδικαλιστικές όσο και τις οικονομικές απέναντι στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Και αυτό γιατί πιστεύει ακράδαντα στην οικονομική ανεξαρτησία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, άρα και στην συνδικαλιστική τους αυτονομία. Γιατί πιστεύει στην ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή των Ομοσπονδιών του Δημοσίου που διασφαλίζεται μόνο από την

Δημόσιο: Αλλαγές στην άδεια ασθένειας τέκνων -Ποιοι προστέθηκαν

Αλλαγές στην απονομή άδειας ασθένειας τέκνων φέρνει το τελικό νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Στο Άρθρο 31 προστέθηκε η περίπτωση των τρίτεκνων ή πολύτεκνων υπαλλήλων. Έτσι το συγκεκριμένο άρθρο διατυπώνεται στο σύνολό του ως εξής:
Συγκεκριμένα:

Πως θα χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες το διαδίκτυο για τις αγορές των εορτών

d5175c758b1a07b434bda6ace1db24de
d5175c758b1a07b434bda6ace1db24de
Αν και το Διαδίκτυο αποτελεί για τους Έλληνες την πρώτη προτιμώμενη πηγή έρευνας για τα δώρα των εορτών, οι καταναλωτές θα επιλέξουν τα φυσικά καταστήματα για τις αγορές τους – και – τη φετινή εορταστική περίοδο.
Πέραν κάποιων ψηφιακών προϊόντων, όπως είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ή ακόμα και τα δώρα σχετικά με τη διασκέδαση, τα οποία θα αγοραστούν, κυρίως, μέσω Διαδικτύου, τα υπόλοιπα – ακόμα και κάποια τα οποία είναι σχετικά με την τεχνολογία, όπως η μουσική ή οι ταινίες – θα

Ο Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Βουλή τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, συμμετείχε ως Γραμματέας της Βουλής και ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός,.

Η βία κατά των γυναικών είναι το πιο διαδεδομένο έγκλημα στο σύγχρονο κόσμο. Μια στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής βίας: Βίας σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής, βίας ενδοοικογενειακής, βίας στο χώρο εργασίας.
Η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων αποτελεί μέρος της μάχης για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
Πολύ σημαντική όμως είναι και η καθημερινή κινητοποίηση «εναντίον της σιωπής, εναντίον της ανομολόγητης συναίνεσης» , όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσα από τις δομές που υπάρχουν πανελλαδικά και την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.


Κόρινθος, 28.11.2016

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Σύμβαση υλοποίησης έργου στην ΠΕ Αρκαδίας υπέγραψε ο Πέτρος Τατούληςς


Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Άρση επικινδυνότητας, συντήρηση, βελτίωση της Π.Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (Τμήμα Μεγαλόπολη – Παραδείσια – Δερβένι – Όρια Νομού)» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

«Τουριστική Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας-Χωροταξικός Σχεδιασμός και Τουριστική Ανάπτυξη» - Εκδήλωση του ΤΕΕ στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Greek Tourism Expo» - Τις προτάσεις του για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό στην Ελλάδα του 2020, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Εμφάνιση DSC_0044.jpg
Τις βασικές κατευθύνσεις, που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος χωροταξικός σχεδιασμός για τον Τουρισμό της Ελλάδας στις αρχές του 2020, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας στην ειδική επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Τουριστική Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας-Χωροταξικός Σχεδιασμός και Τουριστική Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ΤΕΕ, στο πλαίσιο της 3ηςΔιεθνούς Έκθεσης Τουρισμού  «Greek Tourism Expo», στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» της Αθήνας.

Κόκκινος συναγερμός από τους Επιστήμονες! Τι αποκαλύπτει έρευνα για την κλιματική αλλαγή

Κόκκινος συναγερμός από τους Επιστήμονες! Τι αποκαλύπτει έρευνα για την κλιματική αλλαγή
Σενάριο καταστροφής για τον πλανήτη που μπορεί να πάρει να πάρει σάρκα και οστά περιγράφει η έκθεση Arctic Resilience Report, που παρουσιάστηκε επίσημα στη Στοκχόλμη.

Οι θερμοκρασίες στην Αρκτική είναι αυτή την περίοδο περίπου 20 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες του αναμενομένου γι” αυτή την εποχή του χρόνου, κάτι

Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη! –Για πότε το βλέπει ο Χόκινγκ

Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη! –Για πότε το βλέπει ο Χόκινγκ
Το πολύ 1.000 χρόνια ζωής απομένουν στην ανθρωπότητα αν παραμείνει στη Γη, σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ.
stephen-hawking-02819497Ακόμη και αν ακούγεται πολύ το διάστημα αυτό, ο διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, εξήγησε ενώπιον διακεκριμένων επιστημόνων γιατί δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο: «Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους ολοκληρωτικής εξαφάνισής της», είπε ο Χόκινγκ στη διάλεξή του στο Oxford University Union, περιγράφοντας με μελανά χρώματα το μέλλον. «Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ” τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν»…

Παρουσίαση του βιβλίου "Το θέατρο της Έλενας Πέγκα" στο Polis Art Cafe στις 29-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Εμφάνιση photo-2.jpgΕμφάνιση Pegka_Cover1.jpg
Η Κάπα Εκδοτική σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου Το θέατρο της Έλενας Πέγκα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου2016, στις 20:30, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Αρσακείου Μεγάρου, Αθήνα).

Θα μιλήσουν:

Δημήτρης Τσατσούλης, κριτικός, καθηγητής Σημειωτικής της Παράστασης και Θεωρίας της Επιτέλεσης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών

Γιώργος Π. Πεφάνης, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών - κριτικός θεάτρου

Καίτη Διαμαντάκου-Αγάθου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κωνσταντίνος Ρήγος, χορογράφος, σκηνοθέτης

Θα συντονίσει η Κάτια Δημοπούλου, δημοσιογράφος.


    

Κάπα Εκδοτική • Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι • Τηλ.: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr | www.kapaekdotiki.gr | fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki

  

  


   

EΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ( Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας)

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Ενίσχυση του ρόλου των Αιρετών Περιφερειών στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό μέσα από τη συνεργασία.

Εμφάνιση αντιπεριφερειάρχες.JPGΣτο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειών Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνας Νικολάκου και Αλέξανδρου Θάνου, με στόχο την χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου Διαπεριφερειακής συνεργασίας με επίκεντρο τον τουρισμό, τον πολιτισμό και ευρύτερα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των δύο περιοχών.

Συγγνώμη, αλλά σε ποια Κούβα αναφέρονται οι εγχώριοι «κομαντάντε»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του 20ού αιώνα, ηγέτη της κουβανικής επανάστασης που έθεσε τέλος στην τυραννία του δικτάτορα Μπατίστα για να επιβάλει μετά το δικό του αυταρχικό καθεστώς (αλλά και για να αποσυρθεί υπέρ του αδελφού του Ραούλ, ο οποίος εξομάλυνε τις σχέσεις του με τον… καπιταλισμό και τις ΗΠΑ), ενεργοποίησε τα… επαναστατικά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ!
Το τι ειπώθηκε, γράφηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λέγεται!
Με πρώτον και καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα (που από τη μια υπογράφει μνημόνια και εκχώρηση δημοσίου πλούτου και από την άλλη θυμάται την… «παντοτινή νίκη των λαών»!)
Υπονοώντας προφανώς πως μέχρι να νικήσουν οι λαοί, θα… νικάει το κεφάλαιο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ – ΤΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ»

simitis-pretenteris-diaplokh.jpg
Οι αρχιερείς της διαπλοκής και της άνευ όρων παράδοσης της χώρας στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την προσπάθεια που κάνουν τις τελευταίες δεκαετίες.
Χτίζουν το ναό της διαπλοκής!
Προπομπός και συνάμα ευαγγέλιο του Ναού είναι το βιβλίο που εξέδωσαν «υπάρχει λύση», όπου οι δυο τους κοιτάζονται στα μάτια και αναπολούν τις όμορφες στιγμές που έζησαν.Παράλληλα βρίζουν τον Κώστα Καραμανλή, γιατί για 5 χρόνια κατάφερε να σταματήσει τη λαίλαπα ξεπουλήματος της πατρίδας μας και να αφήσει τη χώρα να ανασάνει μακριά από την εκσυγχρονιστική διαστροφή των σκανδάλων του Κώστα Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος τη περίοδο 1970-1972

*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Εμφάνιση DSC_5682 copy.jpgΕίναι πολλές φορές ανάγκη να ξαναδιαβάζουμε την ιστορία, με σκοπό να προλαμβάνουμε τα λάθη μας. Η ιστορία άλλωστε πολλές φορές επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Μια τέτοια επισκόπηση οφείλουμε να κάνουμε στην ιστορία δημιουργίας του Ευρώ, με σκοπό να αντιληφθούμε την σημασία αλλά και το μέγεθος αυτή της προσπάθειας, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου η συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ γίνεται, από πολλούς, «ελαφριά την καρδία».
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έκανε επανειλημμένες προσπάθειες τα κράτη – μέλη της να ακολουθήσουν μία ενιαία οικονομική πολιτική. Οι προσπάθειες αυτές εντάθηκαν λόγω των κρίσεων που έλαβαν χώρα από το 1970 έως το 1989 και αφορούσαν τόσο τις πετρελαϊκές κρίσεις το 1973-1974 και 1978-1979, όσο και τη διεθνή οικονομική κρίση της Λατινικής Αμερικής στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά και την κρίση του χρηματιστηρίου το 1987.

«ΚΛΑΜΑ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Έλληνες πιλότοι τους πήγαν «καροτσάκι» επί 19 λεπτά στο Αιγαίο!

thumb_6404-600x366 
Κλαψουρίζουν οι Τούρκοι επειδή όπως ισχυρίζεται σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ANADOLU δύο τουρκικά F-16 «παρενοχλήθηκαν» από ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου.
Σύμφωνα πάντα με το ANADOLU η «παρενόχληση» ήταν συνεχής επί 19 λεπτά, το οποίο επικαλείται πηγές του τουρκικού επιτελείου. Η πτήση των Τούρκων κατά το ANADOLU ήταν…εκπαιδευτική!
Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: «Ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο με την Ελλάδα!»

karatzaferis-giorgos
Για την επιθετική πολιτική του Ερντογάν έναντι της Ελλάδας μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προχωρώντας μάλιστα σε μια εφιαλτική πρόβλεψη…:

Εκτός κινδύνου ο γιος του πρώην βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Θανάση Νταβλούρου που έπεσε από γέφυρα

Αθανάσιος Νταβλούρος: Ο Θεός έβαλε το χέρι του να μείνει για πάντα κοντά μου το παιδί μου"- Εκτός κινδύνου ο νεαρός Τηλέμαχος- ΦΩΤΟ Έπεσε χθες από τη γέφυρα στην ΠεριμετρικήΣυναγερμός σήμανε νωρίς χθες το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, όταν ένας νεαρός για άγνωστους λόγους έπεσε στο κενό από γέφυρα της περιμετρικής στο ρεύμα προς Αθήνα, στην περιοχή Σουλίου Πατρών.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πως πρόκειται για τον 21χρονο γιο του πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Αθανάσιου Νταβλούρου ,Τηλέμαχο. 

H Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας εόρτασε τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Εμφάνιση P1050207.JPG
                                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας και εφέτος τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εορτάζοντας τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.
Εμφάνιση P1050209.JPG
       Ο ‘Αγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης,για μας τους ψαραίους, τους Στυμφάλιους εν γένει και τους Κορινθίους, είναι ο Απόστολος του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας, διότι χωρίς τον ‘Αγιο Δαμασκηνό το Στουδίτη δεν θα ήταν γνωστός ο ‘Αγιος Νικόλαος ο Νεοφανής και θεωρούμε ελάχιστο φόρο τιμής την τέλεση θείας λειτουργίας για τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη.
        Η τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε την 27.11.2016, ημέρα Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών.
        Ευχαριστούμε τον π. Θεμιστοκλή για την αποδοχή της προτάσεώς μας.
        Συλλειτούργησε ο Παπακώστας σ. ιερέας του αυτού ναού .
        Παρέστησαν και μας τίμησαν ο γιός του χρηματίσαντος ιερέα στο Ψάρι (Παταμπάκη) Αντώνης Ταμπάκης, γνωστός εργατολόγος δικηγόρος Αθηνών, ο σ. δικηγόρος και ποιητής του Ψαρίου Γεώργιος Χρ. Δούρος,ο ψαραίος πολιτευτής Κορινθίας ‘Αρις Σκούρτης και πλήθος ψαραίων που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής. Συγχαρητήριο τηλεφώνημα απέστειλε ο πολιτευτής Κορινθίας Γρηγόριος Καρπούζης το γένος Δούρου (τρίτης γενιάς ψαραίος) και τον ευχαριστούμε.
        Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου και η διάκρισή του απ’ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Ορθοδοξίας μας, κατά τον 16ο αιώνα, μας κάνει να ξαναμελετήσουμε με άλλο μάτι την υμνογραφία που έγραψε για τον Νεομάρτυρα άγιο Νικόλαο τον Νεοφανή τον εξ Ιχθύος της Κορινθίας το 1558, τέσσερα μόλις έτη μετά τη θυσία του το 1554.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αδελφοτης ψαριωτων κορινθιας

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

tsipras-mousoulmanoi.jpg
Σε μία χώρα όπου το αυτονόητο γίνεται είδηση, σε μία χώρα όπου η λογική έχει χαθεί, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιούν την επίσκεψη των αρχηγών τους στη Θράκη ως απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις.
Η Ελλάδα στερείται εθνικών στόχων. Ένας από αυτούς είναι και η αντιμετώπιση των περιοχών που διαχρονικά απειλούνται και αμφισβητούνται. Φαίνεται ότι απειλούνται, προσέξτε, διότι η πραγματική απειλή για τη Θράκη όπως και για το Αιγαίο ή την Ήπειρο είναι η ίδια η Ελλάδα και όχι η Τουρκία ή η Αλβανία.
Εξηγούμαστε: η εγκατάλειψη αυτών των περιοχών «εκχωρεί» το δικαίωμα στους γείτονες να ονειρεύονται… Η Ελληνική κρατική αδιαφορία είναι

Οι ψυχωμένοι νεαροί του Αστέρα "αναγκάστηκαν" στο Δερβένι σε ήττα απέναντι στις "καραβάνες" του Πέλοπα Κιάτου

Ll9qxycm
Λαβωμένος από απουσίες και με σύνθεση ανάγκης (αφού δύο παίκτες του έπαιζαν με φανερό πρόβλημα), ο Αστέρας ηττήθηκε στο Δερβένι από τον Πέλοπα Κιάτου με σκορ 3 – 1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε για τον Πέλοπα από ένα τέρμα (το πρώτο του) που προήλθε μετά από καθαρό επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίχτηκε και ένα άλλο (το τρίτο του) στο 89’ με την άμυνα του Αστέρα ανοργάνωτη, καθότι είχε “ανέβει ψηλά” κυνηγώντας την ισοφάριση. 
Yrsr2o9xΈτσι ο Πέλοπας εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία της σύνθεσης του Αστέρα και πήρε τη νίκη δίκαια μεν – αν αναλογιστούμε το πέναλτι που του δόθηκε, αλλά το έχασε και τα δύο δοκάρια του – δύσκολα όμως – αν θυμηθούμε ότι στο 87’ η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή του τέρματος από αμυντικό του παίκτη. 

Ο Τραμπ θέλει να αγοράσει το καζίνο Λουτρακίου «ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ» ΓΙΑ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Τα «ρέστα τους» δίνουν τις τελευταίες ημέρες επενδυτές και μέτοχοι με στόχο την επόμενη ημέρα του Καζίνο Λουτρακίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η πώληση του Καζίνο Λουτρακίου σε ξένους επενδυτές φέρεται να έχει εισέλθει στην τελική ευθεία. Οι δύο Ισραηλινοί βασικοί μέτοχοι του καζίνο, που ελέγχουν το 70% της Club Hotel Loutraki, η Queenco Leizure International Ltd και η Club Hotel Investments (CHI), έπειτα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πώληση του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Θρίαμβος Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής Δεξιάς ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ 69,5% ΕΝΑΝΤΙ 30,5% ΤΟΥ ΖΙΠΕ

Πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές ο Φιγιόν με σχεδόν 70%
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ,  Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών, ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 69,5% των ψήφων βάσει των αποτελεσμάτων από τα 2.121 εκλογικά τμήματα έναντι του συνόλου των 10.228, είπαν οι διοργανωτές της αναμέτρησης. Ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 30,5% των ψήφων.