Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την Πελοπόννησο στην Αθήνα

Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα –  18.000 διελεύσεις οχημάτων από τη γέφυρα Οι οδηγοί θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή
Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς σήμερα Τρίτη του Πάσχα είναι η τελευταία ημέρα αργίας. Ήδη από το μεσημέρι η ροή των οχημάτων στην Πάτρών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς την Αθήνα είναι διαρκής και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με υπομονή.
Κατά διαστήματα παρατηρούνται ουρές οχημάτων στα διόδια του Ρίου, ωστόσο η Τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων. Ήδη και καθώς η ροή των οχημάτων αυξάνει, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, προχωρεί στο ύψος του Αιγίου, στην παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας στην κατεύθυνση προς την Αθήνα.
Ομαλή είναι και η ροή των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Μέχρι τις 9 το βράδυ ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εισόδου, στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.
Σύμφωνα με την Τροχαία, μικρή ανάσχεση, για 100 περίπου μέτρα, παρουσιάζεται στα διόδια Καλαμακίου στην Αθηνών - Κορίνθου.

Επίτιμος Δημότης Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - Tο νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο

Πρ. Παυλόπουλος: Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα όταν υπηρετούν τον άνθρωπο Επίτιμος δημότης Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, καθώς και την ανάγκη ενότητας, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Δημότη του δήμου Άργους-Μυκηνών. Tόνισε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».

Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί για τις αποτυχίες της που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης επέστρεψαν. 

Επιχειρούν και πάλι εξαπάτηση. Τους θυμίζουμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα. 

Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  πριν από ένα χρόνο, προέβλεπε για το 2016: 

- Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%

- Μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7%

- Μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του Α.Ε.Π., ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του Α.Ε.Π.  

Συμπέρασμα: 

Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά.
 
Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες».

Δήλωση της Συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ κ. Ντόρας Μπακογιάννη

http://www.madata.gr/files/bakogiannidora_799491200.jpg
Η  Συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και οι προκλητικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναέριου χώρου, κατά παράβαση της συμφωνίας Παπούλια - Γιλμάζ, μας προκαλούν ανησυχία.

Απαιτείται νηφαλιότητα, ψυχραιμία και άμεση διπλωματική δραστηριότητα για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων.

Δεν είναι ώρα για ασκήσεις επικοινωνίας. Αντίθετα, είναι ώρα για συντονισμένη δράση».

Politico Europe: Ο Κυρ. Μητσοτάκης μεταξύ των τριών πολιτικών που θα έχουν επιρροή στην Ευρώπη

Politico Europe: Στους πολιτικούς με επιρροή στην Ευρώπη ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεταξύ των τριών πολιτικών που θα έχουν ουσιαστική επιρροή στις εξελίξεις στις χώρες τους αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico Europe.
Σε άρθρο του ο Dalibor Rohac επισημαίνει πως κανείς «δεν πρέπει να υποτιμήσει την επιρροή που μπορεί να έχουν νέοι και φιλόδοξοι πολιτικοί στην Ευρώπη», τονίζοντας πως «καθώς η Ευρώπη αργά, αλλά σταθερά, ξεμένει από επιλογές, η τάση θα είναι προς μια αναγέννηση μεταρρυθμιστικής σκέψης και ηγεσίας».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Ματέο Ρέντζι στην Ιταλία και του Εμανουέλ Μακρόν στην Γαλλία, ο οποίος θα είναι και ένας από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας της χώρας, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

Καρκίνος του προστάτη: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει κάθε άντρας να γνωρίζει

καρκίνος του προστάτη
Ο προστάτης είναι ένας αδένας του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Ο προστάτης παράγει και αποθηκεύει ένα συστατικό του σπέρματος και βρίσκεται στην πύελο, κάτω από την ουροδόχο κύστη και μπροστά από το ορθό. Ο προστάτης περιβάλλει τμήμα της ουρήθρας, του σωλήνα που αδειάζει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη. Ένας υγιής προστάτης είναι περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Λόγω της θέσης του προστάτη, η ροή των ούρων μπορεί να επιβραδυνθεί ή να διακοπεί εάν ο προστάτης αυξηθεί πολύ σε μέγεθος.

Ο καρκίνος του προστάτη δημιουργείται στους ιστούς του προστάτη. Μετά τον καρκίνο του δέρματος, εκείνος του προστάτη είναι η πιο...
Περισσότερα: στο Iatropedia.gr.

ΣΟΚ: Καρατομήσεις 30.000 δημοσίων υπαλλήλων ζητούν οι δανειστές

Ανάλγητα αιτήματα φέρονται να καταθέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, προεξάρχοντος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι ρίχνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση τις δικές τους προτάσεις για τα 3,6 δισ. του «μνημονίου – κάβα». Μόνο που αυτή τη φορά, οι προτάσεις τους για το δημόσιο τομέα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθώς το ΔΝΤ ζητάει 30.000 απολύσεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας, το ΔΝΤ ζητά:
1. Προκαθορισμένα, συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα μέτρα, μόνο στο σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού (που σημαίνει ότι δεν επιθυμούν νέους φόρους).
2. Μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης του 8%-10%
3. Απολύσεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που κινούνται στα επίπεδα των 30.000 εργαζομένων.
4. Παρακολούθηση του πρωτογενούς ισοζυγίου του προϋπολογισμού σε τριμηνιαία βάση, αλλά η κάθε απόκλιση να ενεργοποιεί μέτρα το επόμενο τρίμηνο προκειμένου να κλείνει η διαφορά άμεσα.
Μεταξύ άλλων μπαίνει θέμα παγώματος μπόνους και προαγωγών δημοσίων υπαλλήλων για όσους είναι στα ειδικά μισθολόγια αλλά και η διατήρηση για μία τριετία της αναλογίας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.

aftodioikisi.gr

Πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λέστερ!

Πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λέστερ!
Η Τσέλσι έκοψε βαθμούς από την Τότεναμ (2-2) και έκανε το δώρο στην Λέστερ, που ολοκλήρωσε το θαύμα των θαυμάτων! Οι αλεπούδες κατέκτησαν την Premier League!
Περισσότερα στο gazzetta.gr

Ο Μάιος μας έφτασε, το Πάσχα πέρασε τώρα τα κεφάλια μέσα

Ο  ΜΑΪΟΣ
(Ποίημα Αγγελου  Βλάχου)
Ὁ  Μάιος μᾶς ἔφτασε.
Ἐμπρός.  Βῆμα ταχύ
νά τόν προϋπαντήσωμε
παιδιά στήν ἐξοχή.

Δῶρα  στά χέρια του πολλά
καί ὅμορφα κρατεῖ.
Καί τά μοιράζει γελαστός
σέ ὅποιον τοῦ ζητεῖ.

Φέρνει τραγούδια καί χαρές,
λουλούδια καί  δροσιά.
Καί μυρωδάτη φόρεσε
ὡραία φορεσιά.

Πᾶμε  κι' ἐμεῖς νά πάρωμε.
Μή χάνωμε καιρό.
Μᾶς φτάν' ἕνα τριαντάφυλλο
κι' ἕνα  κλαρί  χλωρό.

Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δίνει το κλίμα, ρε παιδί μου. Πάει το Πάσχα με τ’ αρνιά και τα κοκορέτσια, φάγαμε, ήπιαμε, ξεκουραστήκαμε.
Οι γιορτές τελειώσανε και η καθημερινότητα ξαναρχίζει, βρίσκοντας τους περισσότερους με επιπλέον βάρος. Βέβαια, μπορεί να φάγαμε πολύ τη Λαμπρή, αλλά δεν περιμέναμε ότι η επίπτωση αυτή θα ήταν μεγάλη στο βάρος μας συμμετέχοντας στο πασχαλινό τραπέζι που είναι γνωστό για την πλουσιότητά του, αλλά και για τη χοληστερίνη του. Βέβαια, εμείς δίνουμε άφεση αμαρτιών στον εαυτό μας, αφού ο Μάιος θα είναι όλος δικός μας για να κάνουμε δίαιτα, ρίχνοντας όχι μόνο κιλά, αλλά και χοληστερίνη, ουρικό, τριγλυκερίδια, σάκχαρο και ότι άλλο είχε ανέβει, ως παρενέργεια του πασχαλινού τραπεζιού.
Γι αυτό και «από αύριο δίαιτα»
Θα μου πεις: -Ποια αρνιά ρε μεγάλε, στη φτήνια τη βγάλαμε, με κοτοπουλάκι στο φούρνο και οσπρια στη κατσαρόλα. Ας όψεται η ρημάδα η κρίση, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι κλπ. Γι’ αυτό σας λέω λοιπόν, το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα...
 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Καλλιεργηστε λαχανικα στον σωληνα


O ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αν ο διάβολος απεχθάνεται το λιβάνι πιο πολύ από ό,τι ο Έλληνας «Γκιουλέν»  και το Βαθύ Κράτος των λαθρεμπόρων τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι βέβαιο. Αυτό που είναι σίγουρο και θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες είναι ότι η ελληνική παράγκα, το θεμέλιο παρακράτος της χώρας, που εργάζεται για την εξυπηρέτηση των ξένων, δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία στον μη ελεγχόμενο απ’ αυτόν Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.