Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDywsfyTm90kbNCSoh6V3Zg7HlDticsgxNYy90GkVYki0QPp8980r4d9lZQRrgpQyQwYVNUmsY-WzgfA19v7QQ2yVfPz9Y7Dcyu7geFQuGdU1vcW0HfOB6CKGXWRtciyLAzKT-nF2SaUw/s1600/vouli.jpg
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκεται από σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η πρώτη ανάγνωσή του από την αρμόδια επιτροπή, έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η δεύτερη ανάγνωση θα γίνει την Πέμπτη του Πάσχα, με σκοπό να σταλεί στην ολομέλεια στις 10 Μαΐου.
Οι κύριες πτυχές του, βάσει του σχεδίου που τέθηκε την περασμένη Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση προβλέπουν :
– Αύξηση των εισφορών 1% υπέρ της επικουρικής ασφάλισης για την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου 2016- 31 Μαΐου 2019.
– Προστασία όσων συντάξεων βρίσκονται ως το επίπεδο των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής).
– Εισφορά 20% του εισοδήματος όχι μόνο των μισθωτών αλλά και υπέρ του κλάδου σύνταξης η οποία θα ισχύσει από 1/1/2017.
– Νέα ποσοστά αναπλήρωσης που ξεκινούν από το 0,77% (με 15 χρόνια ασφάλισης και καταλήγουν στο 2% (με πάνω από 39 χρόνια ασφάλισης) τα οποία θα ισχύσουν για όσους βγουν στη σύνταξη μετά τη δημοσίευση του ασφαλιστικού νόμου και αναδρομικά για τις συντάξεις που ήδη καταβάλονται από 1/1/2019.
– Εθνική σύνταξη 345 ευρώ – 384 ευρώ (με 15 έως 20 χρόνια ασφάλισης).
– Ενοποίηση, από 1/1/2017 όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ) σε έναν ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης και τη συγχώνευση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης με τα Ταμεία Πρόνοιας (εφάπαξ).
– Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από φέτος μέχρι το 2019.
– Παρεμβάσεις σε επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικές παρατηρήσεις αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο σημειώνει σε γνωμοδότηση του το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ολομέλεια του οποίου σε διάσκεψη που διεξήχθη χθες, Πέμπτη και κράτησε πολλές ώρες, έκρινε μία προς μία τις επικείμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Tο Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό
Η αιτιολογική έκθεση
Πίνακας τροποποιούμενων και καταργούμενων διατάξεων
Πρακτικά της 1ης Ειδικής Συνεδρίασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 20ης Απριλίου 2016

Εκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Ειδική έκθεση
Εκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων
Εκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης

Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Εθνικό Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ



 Αρχική
Ελληνίδες, Έλληνες
Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες

Εδώ στην Αθήνα
Από σήμερα μέχρι την Κυριακή
Χτυπά η καρδιά της νέας Μεταπολίτευσης
Γεννιέται ένας νέος Πατριωτισμός που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε μια κοινή ιστορική αποστολή:
Την αναμόρφωση της Ελλάδας.
Εδώ στην Αθήνα
Προτείνουμε μια Συμφωνία Αλήθειας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Και όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει.

Εδώ στην Αθήνα
Τολμάμε μαζί και αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία, την ανανεώνουμε, τη δυναμώνουμε, τη θωρακίζουμε.
Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα  όλων των Ελλήνων που αναζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα.
Που αναζητούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Που ξέρουν ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.


Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζω στην εκκίνηση της νέας ιστορικής αποστολής της Νέας Δημοκρατίας.

LIVE εικόνα από το 10o Συνέδριο της ΝΔ - Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η πανίσχυρη δύναμη αλλαγής για την Ελλάδα


  Ζωντανή σύνδεση

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ 


Με το κεντρικό σύνθημα «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» και την υπόσχεση για μια «συμφωνία αλήθειας» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ στο Metropolitan Expo. Ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης, επί της ουσίας, επανίδρυσε το ιστορικό κόμμα της Κεντροδεξιάς, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας και τονίζοντας πως ο στόχος της ηγεσίας είναι να «βάλει σε τάξη το σπίτι της για να μπορεί να βάλει τάξη στην Ελλάδα».

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να οικοδομήσει ένα νέο κόμμα, που θα αντανακλά τις πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, έπειτα από έξι χρόνια κρίσης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του στην «Ελλάδα του 2021», την οποία κάλεσε τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν μαζί με τη ΝΔ, συνυπογράφοντας την προαναφερθείσα «συμφωνία αλήθειας».  Παράλληλα, σε ένα μήνυμά του προς το εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ», μιλώντας για υπέρβαση των όρων «μητσοτακικός, σαμαρικός, καραμανλικός» και έκανε άνοιγμα προς την κοινωνία των πολιτών, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική ως μάχη φατριών.
Παράλληλα, θα διαμορφώσει ένα μηχανισμό που, μέσα από τα νέα όργανα και τις κομματικές διεργασίες, θα επικυρώσει αμέσως μετά, την πολιτική στροφή που ήδη διαφαίνεται από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις του, σε φιλελεύθερη και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση.
Μέσα από το νέο καταστατικό, ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει τη μεγάλη και «πλαδαρή» δομή του μαζικού πολυσυλλεκτικού κόμματος με τα μεγάλα συνέδρια και  και τα πολυμελή αλλά ανενεργά κομματικά όργανα όπως η Πολιτική Επιτροπή. Επιπλέον, καταργεί το ενδιάμεσο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. Επιλέγει μία πιο σφιχτή, αλλά και πιο ευέλικτη δομή, που θα ευνοεί την ουσιαστική λειτουργία του κόμματος.
Σύμφωνα με το νέο καταστατικό η ΝΔ θα απαγορεύεται να προχωρήσει σε δανεισμό από τις τράπεζες ενώ πλέον θα είναι υποχρεωμένη να τηρεί ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Το επόμενο Συνέδριο θα είναι ετήσιο, με 1.000 αιρετά και μέχρι 1.000 μέλη λόγω ιδιότητας ενώ η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται ανά τρίμηνο και θα συγκροτείται από 100 αιρετά μέλη, από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ex officio θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επιβεβαιωμένοι σύνεδροι ήταν 4.012, εκ των οποίων το 67% δεν έχει ξανασυμμετάσχει σε συνέδριο της ΝΔ.
Λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τη μεταξύ τους σύγκρουση, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο πρόσφατα παραιτηθείς γενικός γραμματέας, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Οι δύο άνδρες είχαν θερμό εναγκαλισμό, δείχνοντας πως το «θερμό επεισόδιο» μεταξύ τους, ανήκει στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν ραντεβού από Δευτέρα, προκειμένου να συναντηθούν κατ’ ιδίαν.
Το 10ο Συνέδριο του κόμματος ξεκίνησε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση, καθώς η παρουσία των μελών ήταν μεγάλη και έπρεπε να πάρουν τις θέσεις τους στα καθίσματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε την είσοδό του στο συνεδριακό χώρο στις 19:10, συνοδευόμενος από το επιτελείο του και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και την εκφώνηση «ο αυριανός πρωθυπουργός».

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βόγλη


Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Βόγλη
Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Βόγλη που έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου
Η κηδεία του Γιάννη Βόγλη έγινε σήμερα σε εκκλησία του Παγκρατίου ενώ στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία και θα αποτεφρωθεί, όπως ήταν η επιθυμία του ιδίου.

Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν δαισωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά από διπλό χειρουργείο που υπέστη για να του αφαιρεθεί ειλεός, αλλά δεν τα κατάφερε.
 
 

Αρχισε το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Πρόγραμμα

Αρχική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


13:00-15:00 Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού (Αίθ. C2)
«Ο Οικουμενικός Ελληνισμός και Εθνικό Κέντρο»
Ιωάννης Γούσιας, Νευροεπιστήμονας με κορυφαίες διακρίσεις, Βραβείο NOBELini
Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Καρδίτσας
Συντονιστής: Τάκης Σκανδαλάκης, Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού


14:00   Εγγραφή-Ταυτοποίηση Συνέδρων (Αίθουσα Υποδοχής)
18:30   Έναρξη Εργασιών- Καλωσόρισμα (Αίθουσα Ολομέλειας)
            Επικύρωση αποφάσεων/ Κανονισμού Συνεδρίου
18:40   Χαιρετισμός Δημάρχου Σπάτων Δημήτρη Μάρκου
18:50   Χαιρετισμοί Ξένων Αρχηγών
19:05   Ομιλία Αντόνιο Λόπεθ Iστούριθ, Ευρωβουλευτή, Γενικού Γραμματέα ΕΛΚ
19:15   Ομιλία Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής
19:30   Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου ΝΔ
21:00 Λήξη Προθεσμίας Υποβολής Τροπολογιών / Προσθηκών για το Καταστατικό (Γραμματεία Συνεδρίου)

Τεράστια γκάφα από την ΕΟΠΕ. Ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω τα μετάλλια του πρωταθλητή στο βόλεϊ!

Ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω τα μετάλλια του πρωταθλητή στο βόλεϊ!
Τεράστια γκάφα από την ΕΟΠΕ. Οι “ερυθρόλευκες” κατέκτησαν το 4ο σερί νταμπλ τους στην Α1 βόλεϊ, νικώντας και στον τρίτο τελικό τον ΑΟ Θήρας, αλλά η απονομή των μεταλλίων τους είχε ένα σημαντικό πρόβλημα! Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τις παίκτριες του Ολυμπιακού, κατά την απονομή των μεταλλίων τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 βόλεϊ. Όταν οι “ερυθρόλευκες” πήραν τα μετάλλια στα χέρια τους, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν την παραμικρή αναφορά "Πρωταθλητής 2015-16", πάνω τους, ενώ το ίδιο συνέβη και σε αυτά του ΑΟ Θήρας "δεν έγραφαν Δευτεραθλητής 2015-16" . Φυσικά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τα γύρισαν πίσω στην Ομοσπονδία, έτσι ώστε να χαραχτούν και να επιστραφούν έτσι όπως πρέπει.

Προς νέου τύπου Μνημόνιο για τα 3,6 δισ ευρώ - Μαξίμου: «Δεν ψηφίζουμε τα πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ στην Βουλή»

Προς νέου τύπου Μνημόνιο για τα 3,6 δισ ευρώ - Μαξίμου: «Δεν ψηφίζουμε τα πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ στην Βουλή»
 Δέσμευση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα νέου τύπου 4ο Μνημόνιο, χωρίς όμως ψήφιση από τη Βουλή, θα μπορούσε να είναι η διέξοδος στην απαίτηση για τη θέσπιση πρόσθετων μέτρων 3,6 δις. ευρώ.
Οι πληροφορίες από πολύ υψηλά ιστάμενες πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή πρόσθετα μέτρα 3,6 δις. ευρώ.
Κι΄ αυτό όχι μόνο για λόγους πολιτικούς, αλλά νομικούς και συνταγματικούς, γιατί το ελληνικό νομικό σύστημα δεν προβλέπει την θέσπιση προληπτικών μέτρων. Το ίδιο είπε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup.

H Ελλάδα "φορτώθηκε" 9 δισ και μπαίνει σε νέες περιπέτειες!

H Ελλάδα `φορτώθηκε` 9 δισ και μπαίνει σε νέες περιπέτειες!
Μουδιασμένη παρακολουθεί η κυβέρνηση τα αποτελέσματα του Eurogroup που υποχρεώνει την Ελλάδα να λάβει προληπτικά μέτρα έκτακτης ανάγκης. Σύσκεψη γίνεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ανακοινώσεις.  Τα προληπτικά αυτά μέτρα θα πρέπει όχι μόνο να συμφωνηθούν αλλά και αλλά και να νομοθετηθούν. Θα υπάρχει με άλλα λόγια ένας μηχανισμός ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα στην περίπτωση που δεν θα πιάνουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί.
Κανείς δεν περίμενε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής (22.04.2016) στο Άμστερνταμ. Κανείς όμως δεν περίμενε και αυτό που έγινε:

Δημοφιλή Twitt Twitt Twitt



@lalosbas.

Twitter, Inc








Μέσω mignatiou-com

Σε διαφορετικά μήκη κύματος: Ο Άιντα μιλά για πρόοδο, η Άγκυρα έστειλε Τουρκές

Ο χρήστης Michail Ignatiou γράφει Tweet σχετικά με αυτό.






Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Παραμονή της επετείου της κατάλυσης της δημοκρατίας ο Παππας μας υπενθυμίζει τους στόχους του #φασιστας #χουντα


Προβολή στο Twitter






Μελωδία fm 99.2 @melodiafm992
 
"Σου μιλώ και κοκκινίζεις" - Διονύσης Σαββόπουλος

Μουσική/Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος

YouTube


Προβολή στο Twitter






ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ @neademokratia
 
Σε ακριβώς 3 ώρες από τώρα, αρχίζει το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε live στο nd.gr/live, κάντε retweet στο #oxygono


Προβολή στο Twitter






Υπουργείο Εξωτερικών  @GreeceMFA
 
Συνάντηση ΥΠΕΞ @NikosKotzias με τον ΥΠΕΞ Αλβανίας Bushati στο περιθώριο της Τετραμερούς Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη mfa.gr/epikairotita/p…

Προβολή στο Twitter






Maria Repousi @MariaRepousi
 
Αν θέλει η κυβ. να παρέμβει θεσμικά να κυρώσει τη Σύμβαση της Κων/ης για τη βία κατά των γυναικών αντί να λογοκρίνει σεξιστικές διαφημίσεις

Προβολή στο Twitter


Χάθηκαν κυνηγόσκυλα στα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου

 
Χάθηκαν τα εικονιζόμενα κυνηγόσκυλα ράτσας "Beagle" από τα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου 22/4/2016, έχουν τσιπάκι και ταυτότητα με όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Παρακαλείτε όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει στο ακόλουθο τηλέφωνο: 6944300045

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ: «Κόρινθος Μεσογειακή Μητρόπολη»



Στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδας γεύση» πραγματοποίηθηκε συνέδριο με θέμα: «Περιφερειακή ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα».
Τον Δήμο Κορινθίων εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα. Αθανασία Χριστυαρά, η οποία ήταν και μεταξύ των βασικών ομιλητών.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Αυτοί είναι οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Time (Λίστα)

lagkart 
Ονόματα όπως αυτό της Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και εκείνο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο φιγουράρουν στην ετήσια λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Μεταξύ αυτών και οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Η ετήσια λίστα του περιοδικού περιλαμβάνει ανθρώπους που εξερευνούν τα σύνορα της τέχνης, της επιστήμης, της κοινωνίας και της τεχνολογίας καθώς και πολλών άλλων τομέων.
Δείτε όλη την λίστα:

Μαφιόζικη Εκτέλεση Πυροβόλησαν 14 φορές επιχειρηματία στον Άλιμο - Βρέθηκε καμένο ένα αυτοκίνητο (Φωτογραφίες )

ektelesi_epicheirimatia660
Μαφιόζικη εκτέλεση σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα , χθές στην περιοχή του Αλίμου. Θύμα ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στη Συγγρού. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα στη στυγερή δολοφονία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο επιχειρηματίας έμπαινε σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Κεφαλληνίας, όταν οι δράστες τον πλησίασαν και άρχισαν να τον πυροβολούν.

Στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου βρέθηκαν σημάδια από 14 σφαίρες. Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί το 2004 για υπόθεση ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το 2009. Μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο έμπαινε δεν ήταν δικό του, αλλά ανήκει επίσης σε ένα άτομο, το οποίο είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
burnt_car1

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρήκαν στην περιοχή ένα μισοκαμμένο bmw μέσα στο οποίο υπήρχε ένα καλάζνικοφ και ένα πιστόλι.
Οι Αρχές ερευνούν αν έχει σχέση με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Πηγή: cnn.gr/protothema.gr