Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Βαθμό σωτηρίας η Ζάκυνθος στο «Ελ Πάσο»

Βαθμό σωτηρίας η Ζάκυνθος στο «Ελ Πάσο» Έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά της για την παραμονή απέσπασε η Ζάκυνθος από την Καλλιθέα, 1-1, στο «Ελ Πάσο» Η ομάδα του Ιονίου, αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.
Ο Μασένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην Καλλιθέα, στο 9ο λεπτό, όμως ο Σταματής με κοντινή προβολή στο 54', έφερε το παιχνίδι στο τελικό 1-1.
Καλλιθέα (Λ. Καραδήμος): Μιχελής, Μουκτάρης, Τζάκσον, Σταύρου, Νόνης, Τεγούσης, Μπούζας (77' Τσίπρας), Φαρία (44' Κατσικογιάννης), Μπέλης, Φράγκος (55' Ντουρμισάι), Μασένα
Ζάκυνθος (Β. Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ορφανίδης, Τσιάμης, Πεχλιβανόπουλος, Ζέλιος, Λέκκας (52' Κουρέλλας), Ναζίμ (86' Αποστόλου), Ζαϊρι (90' Ν. Πέττας), Σταματής, Κρολ
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Σάββατο 5/3
Αχαρναϊκός-Κισσαμικός 0-1 (40' Αυγενικού)
Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης 1-0 (73' πέν. Μπόγιοβιτς)
Κυριακή 6/3
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανελευσινιακός 2-0 (79' Μπιτέλης, 85' Τσιλούλης)
Κέρκυρα - ΑΟ Τρίκαλα 1-0 (60' Αρναρέλλης)
Παναχαϊκή - Πανσερραϊκός 0-1 (85' Φουρτάδο)
Αγροτικός Αστέρας - ΑΟ Χανιά 1-0 (30' Καπίας)
Δευτέρα 7/3
Καλλιθέα - Ζάκυνθος 1-1 (9' Μασένα / 54' Σταματής)
Παναιγιάλειος-Εργοτέλης 3-0 α.α.
Λαμία-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 0-0 Όλοι ευ(Χ)αριστημένοι στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ 

Η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη για να μην χάσει και πέτυχε το στόχο της, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Αστέρα στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Super League. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Ένωση, λόγω της αποβολής του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με ενδεκάδα σχεδόν κατά το ήμισυ αλλαγμένη σε σχέση με το ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ ήταν εντελώς αποσυντονισμένη. Ο Πογέτ προφανώς ζητούσε «φρεσκάδα», όμως δεν την βρήκε σ΄αυτό το πειραματικό σχήμα με τον Κορδέρο ως τρίτο εσωτερικό μέσο μαζί με τους Σιμόες, Γιόχανσον.

ΚΡΙΣΕΙΣ Αξιωματικών Στρατού Ξηράς - Όλα τα ονόματα

https://skolix216.files.wordpress.com/2015/03/55_12.jpg


ΕΤΗΣΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει, κατόπιν απόφασης του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου αναφορικά με τις τακτικές κρίσεις έτους 2016-2017, τους παρακάτω πίνακες κρίσεων Αξιωματικών Όπλων Στρατού Ξηράς ως εξής:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας

Προσκαλούμε νέους και νέες 18-26 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα EVS (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Τουλούζη της Γαλλίας.
Οι εθελοντές θα προσφέρουν την εργασία τους στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 .
Η μετάβαση, διαμονή και διατροφή των εθελοντών χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τίτλος προγράμματος: "Volontaires pour l'EURO 2016"
Ημερομηνίες: 01/06/16- 30/06/16
Προϋποθέσεις: Δυνατότητα επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα και βασικές γνώσεις γαλλικής γλώσσας.
Επικοινωνία: orfeas.org.12@gmail.com
Προθεσμία δήλωσης ενδιαφέροντος: έως 15/03/16
(Παρακαλούμε να στείλετε βιογραφικό σημείωμα )
--
Orfeas Organisation
PO BOX 51, 20400, Xylokastro, Greece
Tel. office: 0030 2743360312
Mobile: 0030 6934293193
Fax. 0030 2743360327

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016 ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων

ΔΕΡΒΕΝΙ
Καρναβάλι :    Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00-21:00
Αρχή διαδρομής: επί της Π.Ε.Ο. από Ειρηνοδικείο-ΚΑΠΗ
                        Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 15:00
Αρχή διαδρομής: επί της Π.Ε.Ο. από Ειρηνοδικείο-Δημαρχείο

ΚΑΜΑΡΙ
Καρναβάλι :    Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 15:00
Αρχή διαδρομής: από Sohpies House δυτικά μέχρι το παλαιό σχολείο

ΡΙΖΑ
Καρναβάλι :    Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 13:00
Αρχή διαδρομής : Γεωργαντέϊκα (Ρίζα) έως την πλατεία Ρίζας

ΜΕΛΙΣΣΙ
Καρναβάλι :    Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 15:00
Αρχή διαδρομής: στον κεντρικό δρόμο του Άνω Μελισσίου, από τη διασταύρωση με το δρόμο για το νέο Μελίσσι μέχρι το τέλος του χωριού προς τον κάμπο
Κούλουμα:      Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 11:00 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Κούλουμα:      Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 11:30 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΑΝΩ ΑΙΓΙΑΛΟΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με  την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του Άνω Αιγιαλούδιοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της  «ΦΩΤΙΑΣ», την Κυριακή της Τυρινής 13 Μαρτίου 2016, στην πλατεία του χωριού μας. 
Καλούμε όλους τους φίλους μας, να στηρίξουν με την παρουσία τους το έθιμο και να γλεντήσουν μαζί μας. 
Θα διατεθούν χοιρινά σουβλάκια και αναψυκτικά σε προσιτή τιμή. 
Τα  Παραδοσιακά  εδέσματα  και  το  κρασί θα  διατεθούν  ΔΩΡΕΑΝ. 
Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο βράδυ, μέχρι το πρώτο Σαρακοστιανό ξημέρωμα.

Με τιμή

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 09/03/2016 Ώρα 14:00

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ-oYwrjOItWCBAjpC66nE3-mLanHMoL98o3DJ7KLh2Jh6GWbM9wZ_kINimPGWbofr5YQb0V6_-mqpdiWs7QLZ6j-3RVagK0BWSG4v35vMURR6Owl5jawGZtJCJ7noiIrxkbL-UFXrGqsR/s640/KATSOYLHS+EYR%25CE%25A9STINHS.jpg
Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016  και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα  παρακάτω θέματα :

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες στο Ξυλόκαστρο

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ξυλόκαστρο –στο εργοτάξιο της εταιρίας Κοινοπραξία Ολυμπία- για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Γιώργος Ψυχογιός, κα Μαρία Θελερίτη και κ. Γιώργος Τσιόγκας, οι δήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, Συκιωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, καθώς και οι εκπρόσωποι των εταιριών κατασκευής των έργων.
Στη συζήτηση αναφέρθηκαν, αφενός τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή των μεγάλων έργων στην περιοχή και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίλυσή τους.
Οι εργασίες κατασκευής των νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες διότι αφορούν κυρίως μεγάλες κατασκευές σηράγγων, διαβάσεων και αντιπλημμυρικών έργων καθώς και διαπλατύνσεις της υφιστάμενης οδού.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση κι εντατικοποίηση των εργασιών και διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος του 2016, θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, έως το Ξυλόκαστρο.
Επίσης ο κ. Δέδες, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, εξήγγειλε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των φθορών της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στα όρια του Δήμου με 800.000 € .
Τέλος έγινε αναφορά στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου και στη χρηματοδότηση για την «Εκπόνηση μελέτης για τη διάβρωση των ακτών (από την Κόρινθο έως την Πάτρα)» με 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Καθυστέρηση στην κατάθεση νομοσχεδίου για τη διαδικτυακή πειρατεία

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη


Ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά

                                                                                                                                                                                           Αθήνα, 7 Μαρτίου 2016
 
ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην κατάθεση νομοσχεδίου για τη διαδικτυακή  πειρατεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση καθυστερεί να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διαδικτυακή πειρατεία, εξαιτίας της οποίας το κράτος έχει απολέσει 40.000.000 ευρώ κατά την τελευταία τριετία («Καθημερινή», 5/3/2016). Το εν λόγω νομοσχέδιο θα καταπολεμήσει το παράνομο «κατέβασμα» ταινιών, βιβλίων, τραγουδιών και άλλων πνευματικών αγαθών, καθώς προβλέπει την επιβολή φόρου 2% - όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ε.Ε. - στις πωλήσεις νέων υπολογιστών και τάμπλετς, ο οποίος θα αποδίδεται ως αμοιβή στους Έλληνες δημιουργούς. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες καλλιτέχνες χρειάζονται υποστήριξη για να παραμείνουν δημιουργικοί και να προσφέρουν στον πολιτισμό και τα γράμματα. Ο ανωτέρω μικρός φόρος είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Επίσης, το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο προβλέπεται ότι θα υποχρεώνει τους ελληνικούς παρόχους διαδικτύου να αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες όπου αποδεδειγμένα οι χρήστες μπορούν να «κατεβάζουν» παράνομα τα ανωτέρω πνευματικά προϊόντα.
Όμως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ των βασικών πολέμιων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Τα μέλη της διαφωνούν με το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς θεωρούν ότι ο,τιδήποτε στο διαδίκτυο πρέπει να προσφέρεται δωρεάν, αδιαφορώντας για τα διαφυγόντα κέρδη τόσο των Ελλήνων δημιουργών όσο και του ελληνικού Δημοσίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Για ποιο λόγο καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διαδικτυακή πειρατεία;
2.    Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτή η καθυστέρηση για τους Έλληνες δημιουργούς;
Η ερωτώσα βουλευτής
                              
                                                                     
     Ντόρα Μπακογιάννη
 

Έμειναν στο μηδέν Παννεμεατικός και Αστέρας Δερβενίου

7v2hozzy 
Για μία ακόμα φορά επαληθεύτηκε η παράδοση που θέλει τον Αστέρα Δερβενίου να φεύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Νεμέα. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας Κορινθίας  Παννεμεατικός και Αστέρας αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, μετά από έναν μέτριο αγώνα που πολύ γρήγορα ξεχαστεί.
R3svka06Βέβαια ο Αστέρας ‘φωνάζει’ για ένα τέρμα που του ακυρώθηκε, όταν στο 33’ ο τερματοφύλακας του Παννεμεατικού, Κεμαλάι, σε έξοδό του, έχασε τη μπάλα από τα χέρια του όταν πέφτοντας ακούμπησε στον Κακογιάννη που ήταν κοντά του, αλλά με γυρισμένη πλάτη. Ο Κακογιάννης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής κ. Ι. Κακριδής θεώρησε ότι ο Κακογιάννης παρενοχλούσε τον τερματοφύλακα και ακύρωσε το τέρμα.
Z57k995i 

Διαγωνισμός Σεναρίου με θέμα την Κύπρο [Παράταση υποβολών: 8/5/2016]


Κατόπιν παράκλησης αρκετών ανθρώπων που επιθυμούν να μετάσχουν 
στον διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα 
"ΚΥΠΡΟΣ", δόθηκε παράταση έως την 8η Μαΐου 2016.

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του 
Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου
 στην Αθήνα προκηρύσσουν:
Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους:
Πρωτότυπου Έργου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με θέμα την ΚΥΠΡΟ.

Η θεματολογία παραμένει ευρύτατη καθώς δύναται να περιλάβει αρχαιολογικά, ιστορικά, 
πολιτικά, πολιτιστικά και κάθε είδους θέμα που αναφέρεται στην Κύπρο και την μακραίωνη
 ιστορία της όπως επίσης και θέματα που αφορούν προσωπικότητες της Κύπρου, που έζησαν 
στην Κύπρο η αλλαχού. Τέλος θα γίνουν δεκτά και σενάρια που πραγματεύονται τις σχέσεις της Κύπρου με άλλους λαούς.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους 
στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά σε
 μορφή PDF, μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 8η Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση akak1@hotmail.com. Οι κάτοικοι Κύπρου μπορούν να κατοχυρώνουν και στην Κύπρο. 
Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού αναφέρονται στη διεύθυνση:








Senariografoi Webteam

Διαφωνία Ερυθρού Σταυρού Κυβέρνησης για τον αριθμό των Προσφύγων στη Χώρα

Ενώ προστίθενται άλλα 15 hotspot διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα...
airetos.gr

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στην Ηλεία για το βακτήριο Ξυλέλλα

Η Βουλή θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών, αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, ώρα 11:00, ειδική συνεδρίαση με θέμα «Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινωνικά και πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων».
Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί γυναίκες που έχουν λάβει ανώτερα και ανώτατα πολιτειακά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά αξιώματα, γυναίκες μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, γυναίκες εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

ΔΡΑΣΗ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δύο υπουργούς δικαιοσύνης!



07.03.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δύο υπουργούς δικαιοσύνης!
Έναν κανονικό κι έναν που προωθεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση…
Αποκαλύπτεται από την υπόθεση Τσατάνη (ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης και τους δικούς της χειρισμούς), ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποπειράθηκε να της ασκήσει πίεση για τον δικονομικό χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης. Γιατί όπως ο ίδιος παραδέχεται της είχε ήδη πει τη «νομική του άποψη» στη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Συνεπώς η επανάληψη της «νομικής άποψης» σε επόμενο τηλέφωνο στο κινητό της δικαστικής λειτουργού (που επίσης συνομολογεί), μόνο ως εξωθεσμική πίεση μπορεί να ερμηνευτεί.

Αρχίζει συνεπώς να στοιχειοθετείται πλέον και από πραγματικά περιστατικά ότι η κυβέρνηση όρισε δεύτερο υπουργό δικαιοσύνης (για «θέματα διαφθοράς») τέως δικαστικό λειτουργό, για να προωθεί εξωθεσμικά δικαστικές υποθέσεις που την ενδιαφέρουν. Η επιλεκτική και εξωθεσμική προώθηση υποθέσεων, δηλαδή η χρήση της δικαιοσύνης ως πολιτικό όπλο, αποτελεί βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Άσχετα με τις υποκειμενικές του προθέσεις, ο κ. Παπαγγελόπουλος -μετά τα όσα συνέβησαν- οφείλει να παραιτηθεί. 



Γεωργία Πανοπούλου

Αννέτα Καββαδία για προσφυγικό: «Έχουμε κάνει το νομικό, ηθικό και ανθρωπιστικό μας καθήκον. Καιρός να κάνει και η Ευρώπη το δικό της»

Τον ορατό κίνδυνο αποδόμησης του θεσμικού πλαισίου της ευρωπαϊκής ενοποίησης, επισήμανε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Αννέτα Καββαδία, κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης στο Παρίσι.

Βασικά σημεία συνέντευξης του τέως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ



Βασικά σημεία συνέντευξης του τέως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
και στη Δημοσιογράφο κα. Άννα Μπουσδούκου
την 7-3-2016

Είναι καλό να γίνονται σύνοδοι των αρχηγών, να γίνεται προσπάθεια επίτευξης πολιτικής συνεννόησης, σε μείζονα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα εθνικά ζητήματα, όπως είναι το προσφυγικό, αλλά είναι διαφορετικό, το να μην έχεις απολύτως κανένα  σχέδιο διαχείρισης της συγκεκριμένης κρίσης.
Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίζει τα λάθη της, τις αδυναμίες της,  τις ιδεοληψίες της,  προσπαθεί να μεταθέσει το πρόβλημα στην Ευρώπη, που η ίδια βεβαίως καθώς και η Ευρώπη δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
Η Ελλάδα τι κατάφερε; Να μετατρέψει ένα πρόβλημα Ευρωπαϊκό, σε Ελληνικό, δεν πήρε της αναγκαίες πρωτοβουλίες. Βλέπεται ότι συνομιλητής πλέον, σε επίπεδο Ευρώπης  είναι τα Σκόπια και η Τουρκία.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ Υπογραφή Σύμβασης ΤΕΡΝΑ:Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης.



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Έγινε και αυτό. Η κυβέρνηση Σύριζα κατέρριψε το ρεκόρ της κωλοτούμπας που κατείχε από το καλοκαίρι του 2015, όταν το “δεν υπογράφω μνημόνια και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” έγινε ΝΑΙ σε όλα. Η υπουργική επιτροπή μεγάλων έργων που αποτελείται από 7 υπουργούς του Σύριζα, κάλεσε τη Τρίτη 1η Μάρτη τους δημάρχους της περιφέρειας Πελοποννήσου για να τους αναγγείλει ότι τελικά θα προχωρήσει το ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ στην Πελοπόννησο. 

ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ



Ένα ακόμη κεφαλαιώδες πρόβλημα, το δημογραφικό, επιτείνεται και γίνεται απειλητικό για την διατήρηση της εθνικής ομοιογένειας της χώρας. Η αυξανόμενη υφεσιακή πορεία της οικονομίας, είναι η βασική αιτία του οδυνηρού γεγονότος ότι οι γεννήσεις των Ελληνίδων μητέρων παρουσιάζουν μείωση τουλάχιστον 25-30% σε σύγκριση με τα προμνημονιακά έτη.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε η χώρα καλωσορίσματος του Ισλάμ. Όλη η βάρβαρη και απολίτιστη Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της και οι Έλληνες παραχωρούν τις παιδικές τους κατασκηνώσεις για τους Αφγανούς και Μαροκινούς οικονομικούς μετανάστες.  Να πάνε αλλού οι ελληνικές παιδικές ψυχές.

O Πελοπίδας Καλλίρης για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Νεμέας τα Σαββατοκύριακα




Σε ερώτηση Δημοσιογράφου σχετικά με το Κέντρο Υγείας Νεμέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2015/09/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%A0.-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%821.jpg«Το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Νεμέας τα Σαββατοκύριακα, μας παραπέμπει σε μία τριτοκοσμική Χώρα. Έτσι θέλουν να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αυτοί που κόπτονται για καλύτερη παροχή στην περίθαλψη των πολιτών.
Πρέπει να ξέρουν οι Νεμεάτες,  και οι Νεμεάτισες και νομίζω ότι πρέπει να τους πληροφόρησε και ο Δήμαρχος ως όφειλε να κάνει, ότι το Κέντρο Υγείας Νεμέας είχε χαρακτηριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ως Κέντρο Υγείας άγονης γραμμής με όλα τα ευεργετήματα που προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.
Η σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας κατάργησε τον χαρακτηρισμό αυτό, της άγονης περιοχής, για το Κέντρο Υγείας Νεμέας και εν τη πράξη δρομολογεί και το μερικό κλείσιμό του.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, θα αντιδράσουν σ’ αυτές τις λογικές απαξίωσης και ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέθεσε στο Διευθυντή Σεισμολογίας του ΕΜΠ κ. Σπυράκο,  να μελετήσει το θέμα της καθίζησης του εδάφους στο Κέντρο Υγείας Νεμέας, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμισή του μέσω του νέου ΕΣΠΑ.
Οι Νεμεάτες και οι Νεμεάτισες πρέπει να έχουν τη δική τους φροντίδα υγείας, σε μία ορεινή περιοχή που το κοντινότερο προς εξυπηρέτηση των πολιτών νοσοκομείο είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού να περιέλθουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως προέβλεπε και ο Καλλικράτης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

                                                                                                                   Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας

Το μεγάλο κόστος της αστάθειας επιβάλλει γρήγορη συνεννόηση


Γράφει ο
Γιώργος Κύρτσος
 
Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε νέα περίοδο αστάθειας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο λογαριασμός της διαχείρισης της κρίσης. Το 2015 χάθηκε, με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη, η θετική δυναμική που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, στη συνέχεια όμως υπήρξε σταθεροποίηση της κατάστασης σε χαμηλότερο επίπεδο. Δυστυχώς, το ξεκίνημα του 2016 αποδεικνύεται δυσκολότερο από τα τέλη του 2015. 

Σήματα κινδύνου

Δημοσιογράφοι: Μετά την απαγόρευση, η «ενσωμάτωση»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από εννιά διυπουργικές συσκέψεις υπό τον κ. Τσίπρα μετά τον Απρίλιο του 2015, μία υπό τον κ. Βούτση, άλλη μία υπό τον κ. Φλαμπουράρη, μια live συνέντευξη Τύπου υπό τον κ. Φλαμπουράρη στις 19 Αυγούστου 2015, ακόμη μία διυπουργική σύσκεψη υπό την υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνοδευόμενη από συνέντευξη Τύπου, διάφορες συνόδους κορυφής, τις διαρκείς συσκέψεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα ένα υπουργικό συμβούλιο, η κατάσταση όσον αφορά στο προσφυγικό είναι αυτή που όλοι βλέπουν (και δεν ευθύνονται γι’ αυτό τα μέσα ενημέρωσης). 
Επίσης, είχαμε και διάφορες αλλαγές υπουργών και συντονιστών.

Θα κλάψετε από τα γέλια: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως πήγε ορχήστρα σε γιορτή στην Σύρο



Το γύρο του ίντερνετ κάνει τις τελευταίες ώρες ένα μοναδικό βίντεο από γιορτή στη Σύρο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής του γλεντιού Χρήστος Φιοράντης και ο Βαγγέλης Λουσίδης.


Λένε ότι η »τρέλα» πάει στα βουνά αλλά σε αυτή την περίπτωση από την Τήνο και την Άνδρο έδωσε την σκυτάλη στην Σύρο και στο χωριό Δανακό.
Ιστορικό χωριό με τα πιο σκληροπυρηνικά και φιλόξενα γλέντια που κρατάνε μέχρι το πρωί…


Μετά την είσοδο του Χρήστου Φιοράντη στο Γαλησσά ...
Περισσότερα  στο cyclades24.gr
Cyclades24.gr

Επεισοδιακή προσέγγιση πλοίου στο λιμάνι της Μυκόνου

Επεισοδιακή, προσέγγιση, πλοίου, Νήσος Μύκονος, Μύκονος
Θραύση κάνει στο διαδίκτυο το βίντεο που φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.
Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για το λιμάνι της κοσμοπολίτικης Μυκόνου. Οι Έλληνες καπετάνιοι όμως με ηρωικές προσπάθειες και ξεχωριστή μαεστρία πολλές φορές πετυχαίνουν το ακατόρθωτο.

ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Πρωτοφανή καθυστέρηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς παρόλο που η σύγκλιση του νέου Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου ξεκίνησε από την Παρασκευή 4 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διελκυστίνδα μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται η εμπλοκή των κρίσεων η οποία δεν αναμένεται ούτε και αύριο να τερματιστεί.

Η Γ' Κορινθίας (19η αγωνιστική)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCJMnEYBvK1KSjTt6woePqElvEsssEyKcWjAH0icJjShpL98h063_bHfVG37v1-bcC4lL1_8OIr4YMIuFUhgSexzg5TB2HDaZYvLCcD0SmNqNCsHpYx0OXTOQoCK-qZaHH2IJh6qIbtkDh/s400/isthmiakospathovoyni.png
Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στη Γ1 κατηγορία ο πρωτοπόρος ΑΟ Ρομά  επικράτησε με 4 - 0 επί του Αετού Αγγελοκάστρου , και εξασφάλισε την άνοδό του στην επόμενη, καθώς ξέφυγε με 9 βαθμους της Περαχώρας η οποία έμεινε στο ισόπαλο 3 - 3  εκτός έδρας με Εθνικό Ξυλοκερίζης. Την  δεύτερη θέση ανόδου διεκδικούν Περαχώρα και ο Αστέρας Κορίνθου που πέρασε με 4 - 1 από την έδρα του Σοφικου ΄05. 
Ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών, στο Γ2 όμιλο νίκησε 4 - 3 τον Απέσσα Χαλκίου, όπως  ο ήδη πρωτάθλητής Άρης Βοχαϊκού, σε αγώνα ντέρμπι τον Παμφενεατικό,ενώ στο "Κώστας Βυζάς" η Λυκοποριά έμεινε στο 0 - 0 με τον Αίαντα Κορίνθου και ο Πανευρωστινιακός εκτός έδρας πήρε ισοπαλία 1 - 1 με τους Νέους Στιμάγκας.


Γ1 Κατηγορία
19η αγωνιστική
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3 - 7
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 2 - 2
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ- ΑΟ ΜΑΨΟΥ  0 - 3 α.α.
ΣΟΦΙΚΟ '05- ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 4
ΑΟ ΡΟΜΑ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 4 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ- ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 3 - 3

Η Βαθμολογία 
( Σε 19 αγώνες)
1 Α.Ο. ΡΟΜΑ 52
2 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 43
3 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 42
4 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 33...

Γ2 Κατηγορία
19η αγωνιστική
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ-ΑΠΕΣΣΑΣ ΠΕΤΡΙΟΥ 4 - 3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 4
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 0 - 0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0 - 0
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ- ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 1
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ- ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 4 -3

Η Βαθμολογία 
( Σε 19 αγώνες)
1 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 51
2 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 38
3 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 32
4 Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 30
5 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 25.....
 

Κύμα ισοπαλιών και μια οκτάρα στη Β' Κορινθίας

http://www.mykorinthia.gr/2015/wp-content/uploads/2011/02/8f609099d27941bf7851e7634da2ac60-700x467.jpg
Χωρίς νικητή και χωρίς σκορ έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ισθμιακό και τον Πανσολυγειακό , στο "Γιάννης Στέφας, στο πλαίσιο της  22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β'  κατηγορίας Κορινθίας. 
Έτσι μειώθηκε στους 5 βαθμούς το προβάδισμα της ομάδας του Ισθμού από τον  ΠΑΣ Κλένια που φαίνεται να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας , μία θέση που οδηγεί στην άνοδο, μετά την σαρωτική του νίκη με 8 - 1 επί της
Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία τώρα κινδυνεύει. Την ομάδα του Περιγιαλίου και την διαχωριστική γραμμή περασε η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου που νίκησε με 
2 - 0 τα καταδικασμένα με υποβιβασμό  Ταρσινά ΄97.
Οι  υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος τελείωσαν χωρίς νικητή Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου έμεινε στο 3 - 3 με  την ομάδα του Αγίου Γεωργίου, ενώ χωρίς σκορ ισόπαλη έληξε και η αναμέτρηση του Άρη  Αρχαίας Κορίνθου με  τον Σαρωνικό Γαλατακίου
Τέλος ισόπαλες με σκορ 1 - 1  τελείωσαν σε Κιάτο και Σπαθοβούνι , οι αγώνες της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον ΠΑΟ Κουταλά και του ΑΟ. Σπαθοβουνίου με τους Αγίους Θεοδώρους .

22η αγωνιστική
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  0 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ   1 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 8 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3 - 3
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 2 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 0 - 0
 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ -ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 1 - 1 

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Επί 22 αγώνων)

1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
40
-19
52
2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
50
-19
47
3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
40
-19
44
4
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
48
-22
42
5
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
41
-27
38
6
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
39
-31
38
7
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
32
-30
30
8
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
31
-39
28
9
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
29
-35
22
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
25
-31
22
11
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
25
-46
20
12
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
26
-45
19
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
27
-46
15
14
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
22
-66
10