Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ηχηρή απάντηση Νανόπουλου σε Πνευματικό για μαγαζάκια και "μισές αλήθειες" - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Βασίλης Νανόπουλος :  Απάντηση στον κ Πνευματικό για συλλόγους, μαγαζάκια και μισές αλήθειες . 
Κόρινθος 3.6.2016

Πρόσφατα σε δηλώσεις του ο κ Πνευματικός  για το θέμα της εκδίωξης των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων από ακίνητα του δήμου ζήτησε τις προτάσεις της μείζονος μειοψηφίας.

Μίλησε επίσης για μισές αλήθειες από μέρους μας, ήμουν ο πρώτος που χρησιμοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο την έκφραση <<οι μισές αλήθειες είναι το χειρότερο ψέμα>> περιγράφοντας την τακτική του κ Πνευματικού και της παράταξής του. 

Έκτοτε την φράση την χρησιμοποιεί συχνά προσπαθώντας ανεπιτυχώς να μας κατηγορήσει με τα ΜΜΕ που είναι στρατευμένα μαζί του. Έχετε δει ποτέ δελτίο τύπου της "Συμμαχίας Πολιτών" να δημοσιεύεται από φίλα προς εκείνον προσκείμενο μέσο επικοινωνίας ;

Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω το σκεπτικό με το οποίο ο κος Πνευματικός έδωσε αυτήν την εντολή. Αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι μετά από 20 χρόνια που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση εκ των οποίων 10 σαν δήμαρχος, διαπίστωσε μόλις τώρα ότι "κερδοσκοπούν" ορισμένοι, τους οποίους δεν κατονόμασε και σαν μοναδική λύση βρέθηκε η εκδίωξη των σωματείων και συλλόγων.

Καλώ τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει άμεσα την εντολή εκδίωξης των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Να επιστρέψει  τα κλειδιά στους συλλόγους οι οποίοι ετοιμάζουν τις καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις. Να επιστρέψουν τα παιδιά των δημοτών στο κολυμβητήριο και τους αθλητικούς χώρους 

Να συνεχίσουν την προετοιμασία τους οι σύλλογοι στους χώρους που μέχρι  τον περασμένο μήνα φιλοξενούνταν.  Να κοστολογηθεί η λειτουργία των παραχωρουμένων χώρων και εγκαταστάσεων . 

Να έρθει  προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το συντομότερο ο κανονισμός του ΚΕΠΑΠ όπου και θα τοποθετηθώ αναλυτικά. 

Κάποιες παρατηρήσεις στην συνέντευξη του κ Πνευματικού :

Πνευματικός : Πάντα θα προασπίζομαι τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Κάποιοι σύλλογοι εισπράττουν χρήματα , έχουν κάνει μαγαζάκια με τα ακίνητα του δήμου , η πρακτική υπάρχει από δεκαετίες.

Νανόπουλος : Αν κάποιοι είχαν κάνει μαγαζάκια σε βάρος του δήμου δεν έπρεπε να τους ελέγξει ? Είναι 10 χρόνια δήμαρχος, τίποτα δεν κατάλαβε τόσα χρόνια ; Υπάρχουν αποδείξεις για τα μαγαζάκια ; Να τις προσκομίσει στο δημοτικό συμβούλιο αν αληθεύουν οι κατηγορίες του. Αν κάποιος πράγματι παρανόμησε η εκμεταλλεύτηκε την ανεπάρκεια του δημοτικής αρχής, γιατί πρέπει να κατηγορούνται όλοι οι σύλλογοι ;

Εγώ θεωρώ ότι οι σύλλογοι προσφέρουν έργο σοβαρό και οι διοικήσεις τους είναι παράδειγμα προσφοράς προς μίμηση.

Πνευματικός : Το θέμα των συλλόγων αποσύρθηκε προ διμήνου επειδή το ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας .

Νανόπουλος : Αυτό είναι μισή αλήθεια . Μας ζητήθηκε στις 5 Απριλίου 2016 να εγκρίνουμε κανονισμό του ΚΕΠΑΠ  χωρίς να μας έχει δοθεί στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου το κείμενο για μελέτη και διατύπωση προτάσεων. Ζήτησα αναβολή του θέματος για το επόμενο συμβούλιο και έγινε προφανώς δεκτή και σωστά . Γιατί δεν ήρθε το θέμα στο επόμενο συμβούλιο ; Έχουν γίνει δυο δημοτικά συμβούλια μετά την αναβολή, ένα 27 Απριλίου και το άλλο 26 Μαΐου.

Πνευματικός : Λειτουργώ με βάση κάποιες αρχές

Νανόπουλος : Έχουμε ζητήσει κατ επανάληψη να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο με βάση αρχές και κανονισμούς και αυτό δεν γίνεται. Για παράδειγμα ζητήσαμε οι οικονομικές ενισχύσεις σε συλλόγους και σωματεία να κατανέμονται στην αρχή του χρόνου και με κριτήρια των αριθμό των μελών, τη δραστηριότητα και τις ανάγκες του συλλόγου κλπ. Αντί να γίνεται αυτό έρχονται κατά περίπτωση αιτήματα συλλόγων τα οποία εγκρίνονται άμεσα αν είναι φιλικά προς τη δημοτική αρχή ενώ άλλων η επιταγή καθυστερεί ένα χρόνο να δοθεί η δεν δίνεται ποτέ κατά την κρίση του κ Πνευματικού.

Πνευματικός : Παιδομάζωμα με συνδρομές τέλος, αν θέλουν τένις, μίνι σοκερ οι σύλλογοι να βρουν ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Νανόπουλος : Μήπως αυτός είναι ο στόχος ; Να στείλει η δημοτική αρχή τα παιδιά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ; Και που είναι ο ρόλος του δήμου για δωρεάν άθληση των παιδιών ; Μήπως θέλει η δημοτική αρχή Κορινθίων οι ποδοσφαιριστές στα υψηλού κόστους γήπεδα στα χωριά και αυτοί να πληρώσουν για τη χρήση τους ; Έτσι λειτουργούν οι άλλοι δήμοι ;  Γιατί υπερηφανευόσαστε κύριε Πνευματικέ ότι έχετε τόσα χρήματα στα ταμεία σας ; Αφού ούτε τους συλλόγους που εκτελούν σημαντικό έργο για τα παιδιά μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί τρομερά από την κρίση δεν μπορείτε να βοηθήσετε.

Συμπέρασμα : Πρέπει να μπει τάξη στο δήμο και όχι μόνο στην κοινωνική πολιτική και τους συλλόγους. Να υπάρχουν κανονιστικές διατάξεις ψηφισμένες στο δημοτικό συμβούλιο και να εφαρμόζονται, γιατί και όσες  κανονιστικές διατάξεις υπάρχουν δεν εφαρμόζονται . Μια βόλτα στην πόλη της Κορίνθου και τα χωριά θα σας πείσει.

Ο Δήμος Κορινθίων δεν επιτρέπεται να στερήσει τη δυνατότητα άθλησης στους δημότες και τα παιδιά τους, με τους απαραίτητους φυσικά ελέγχους  για την τήρηση της  νομιμότητας και για τη μείωση του κόστους λειτουργίας. 

Αν κ Πνευματικέ δεν μπορείτε να φροντίσετε τα πολιτιστικά κέντρα, τα γήπεδα, το κολυμβητήριο, τους πεζοδρόμους , τις πεζογέφυρες, τι τις φτιάχνετε ;

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=HUT9Qy2k2ac

www.simmaxiapoliton.gr

Βασίλης Νανόπουλος,

επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας 
και του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών" του Δήμου Κορινθίων