Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βόμβα Μέσι! Σταματάει από την εθνική Αργεντινής

Βόμβα Μέσι! Σταματάει από την εθνική Αργεντινής
Αυτή κι αν είναι "βόμβα" στο διεθνές ποδόσφαιρο! Ο Λιονέλ Μέσι, μετά τον χαμένο τελικό του Copa America κόντρα στη Χιλή (και το χαμένο πρώτο πέναλτι από τον ίδιο) ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει μια για πάντα τη φανέλα της μπιανκοσελέστε και να σταματήσει την διεθνή του καριέρα.
 Ήταν μια απόφαση που ανακοίνωσε μετά τον χαμένο τελικό του Copa America (τον τρίτο συνεχόμενο για τον ίδιο), όπου ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό.  Η εκτέλεση των πέναλτι, άλλωστε, δεν είναι το δυνατό του σημείο. Και αυτή τη φορά κόστισε πολύ περισσότερο απ' άλλες φορές.

Ήταν ένας ακόμη τελικός με την Αργεντινή από τον οποίο ο Μέσι αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και σκυμμένο κεφάλι. Είχε προηγηθεί εκείνος του Copa America το 2015, όταν έχασε ξανά από τη Χιλή και ο τελικός του Μουντιάλ στη Βραζιλία, το 2014, όταν η Γερμανία στέφθηκε πρωταθλήτρια 
Η σύγκριση με τον Μαραντόνα και το γεγονός πως δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να σηκώσει στις πλάτες του την εθνική ομάδα της Αργεντινής και να την οδηγήσει, μετά από χρόνια, στην κατάκτηση ενός τίτλου φαίνεται πως λύγισαν τον Μέσι.
Ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής δεν έκρυψε την πίκρα του για τους συνεχόμενους χαμένους τελικούς και αποκάλυψε ότι την απόφαση την πήρε στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Αργεντινή. «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραπτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση. Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα.
Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο. Δεν μπορώ άλλο μετά από τέσσερις τελικούς. Η εθνική τελείωσε για μένα. Παίρνω αυτή την απόφαση και για μένα και για πολλούς ανθρώπους που το θέλουν. Προσπάθησα πολύ σκληρά αλλά φεύγω χωρίς να τα καταφέρω. Έκανα όλα όσα μπορώ, πονάει που δεν πήραμε το Κύπελλο», τόνισε ο Μέσι, με τη δήλωσή του να προκαλεί αίσθηση, κυρίως εξαιτίας της μπηχτής πως κάποιοι δεν τον ήθελαν στην εθνική Αργεντινής.
Ο Σέρχιο Ρομέρο, τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκρινε πως ο Μέσι δεν το έχει... σκεφτεί καλά. «Δεν μπορώ να φανταστώ την εθνική χωρίς τον Μέσι», είπε.
Η αποχώρηση του Μέσι δεν είναι η μοναδική (εκτός του τίτλου) απώλεια για την εθνική ομάδα της Αργεντινή. Τον ίδιο δρόμο ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει και ο Χαβιέρ Μαστεράνο, συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα: σταματά κι εκείνος από την εθνική ομάδα της πατρίδας του.  
sport...

sp



κόσμου κόντρα στον Μέσι και την παρέα του.