Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Σούπερ Τρίτη βγάζει… Πρόεδρο των ΗΠΑ (τον Ντόναλντ Τραμπ)

Η Σούπερ Τρίτη βγάζει… Πρόεδρο των ΗΠΑ (τον Ντόναλντ Τραμπ)
Twitter@EmOikonomidis
Η… αμήχανη στιγμή που η Αμερική αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι ο επόμενος Πρόεδρός της θα είνα πιθανότατα ο Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε και μας… χαμογελάει.
Με τις προβλέψεις να επιμένουν ότι ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate θα σαρώσει στις Πολιτείες στις οποίες διεξάγονται εκλογές για τη Σούπερ Τρίτη, και οι εντυπώσεις θα είναι τόσο σεισμικές, ώστε οι Ρεπουμπλικανοί θα συμβιβαστούν με την ιδέα πως ο Μάρκο Ρούμπιο δεν προλαβαίνει να αποτρέψει το κακό.
Φυσικά, οι προβλέψεις γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες όταν η ανάλυση φτάνει στη συζήτηση για την τελική αναμέτρηση του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, με τον Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών.
Μπορεί οι σχετικές μετρήσεις να μην δημοσιεύονται, ωστόσο… πραγματοποιούνται. Και όπως προκύπτει από ανθρώπους του επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα, που μάλλον ανησυχούν περισσότερο για την προοπτική μιας Προεδρίας Τραμπ, ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος οικοδομεί “αλεξίσφαιρο” ποιοτικό προβάδισμα απέναντι στην άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η “Obama team” άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι η “τοξικότητα” της Χίλαρι, την οποία οι ίδιοι εκμεταλλεύτηκαν το 2008, την καθιστά “μη εκλόγιμη”, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι περίπου το 45% των Δημοκρατικών έχει ήδη συσπειρωθεί γύρω από τον… περιορισμένης εμβέλειας Μπέρνι Σάντερς.
Ανησυχούν ότι απέναντι στον “οδοστρωτήρα” Τραμπ, η Χίλαρι δεν έχει καμία τύχη, αντιθέτως η επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου θα είναι ευρεία και εκκωφαντική.
Οι… ελπίδες της ανθρωπότητας λοιπόν εκπνέουν στις ψηφοφορίες της Σούπερ Τρίτης. Αν ο Ντόναλντ Τραμπ… δεν σταματήσει πουθενά, τα… καλύτερα έρχονται. Για την Αμερική, τον Λευκό Οίκο, και φυσικά την ανθρωπότητα συνολικά.
 Μάνος Οικονομίδης  
ysterografa.gr